De buurman laat apetrots zijn splinternieuwe caravan op en neer bewegen met een apparaatje. Hij kan ook van links naar rechts en van voor naar achter. Geweldig he buurvrouw? Super buurman! Kan die ook wat sneller?

Ik heb voor een kratje bier, de oude vouwwagen van hem gekocht en weet dat het niet mag gaan regenen. De buurman is een eerlijke vent. Een paar weken later spreken we elkaar weer.

Hoe was de vakantie? Geweldig! Top camping, alles erop en eraan en prima kampeerwinkel. Hoe beviel de mover? Geweldig, in een keer op zijn plek. Handig hoor! Zeg, hebben jullie hebben nog uitstapjes gemaakt? Jazeker, we zijn een middag naar een marktje geweest en in het dorp was een Spaanse nacht. Die viel wat tegen. Ik houd niet zo van die Spaanse hapjes. Oh jammer. Maar toch al die tijd op dezelfde camping gebleven? Ja natuurlijk, het is een pokken eind rijden, maar dan heb je ook wat. Super gezellige buren. We hebben meteen weer gereserveerd voor het komende jaar. 

Dan hoef je maar twee keer te moven. Ja inderdaad.

Maar hoe was jullie vakantie? Beviel de vouwwagen? 

Geweldig buurman! Mooi zo. Waar zijn jullie eigenlijk geweest? Naar Noorwegen. Wat? Het ding is zo lek als een mandje, vorig jaar zagen we de sterrenhemel als we in bed lagen. Ik dacht dat jullie ook naar Spanje gingen? Wat? Spanje? Nee, naar Noorwegen. Echt? Daar regent het toch altijd? Dat viel reuze mee. In Zweden moesten we soms ineens vertrekken, maar eenmaal in Noorwegen sliepen we als het droog was. Dag of nacht maakte niets meer uit. Vervolgens inklappen en naarmate we verder reisden scheen de zon 24 uur. We zijn helemaal tot de Noordkaap gereden, daar was een geweldig feest. Ik heb rendierbiefstuk gegeten en ben gigantisch dronken geworden. Er was een stel, waarmee we hebben afgesproken dat we volgend jaar samen naar Spitsbergen gaan en mogen dan hun slaapzakken lenen. Jammer dat jullie al gereserveerd hebben. Leuke mensen hoor, houden ook wel van een borrel en met de mover sta je zo op je plek en zie je nog eens wat.

Sorry, ik moet er vandoor, maar laten we snel weer iets afspreken. Categorieën: Algemeen

Suus

Huis, tuin en keuken typiste. Meer een blogster dan columniste, schrijf graag over dagelijkse sores in Jip en Janneke taal. Regelmatig met een kat op mijn toetsenbord die hfgrts;s;saa;llal;kk sas typt.

2 reacties

Tim uut Kwedamme · 22 augustus 2019 op 13:53

Ik vond een mooie column om te lezen. Ik vind het serieus een column die lekker weg las en ik kon mij ook inbeelden als ik mijn ogen sloot bij wijze van spreken.

van Gellekom · 22 augustus 2019 op 14:57

Ja!!!! Ik zie het helemaal voor mij: Dat je partner, na twee dagen kamperen in Frankrijk, dan ineens op dinsdagochtend , ruikt naar een Zuid-Frans bergkaasje. Lekker met een glas wijn.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder