Amerika viert feest omdat Osama Bin Laden dood is.
Dit is dus typisch het soort negeren van de feiten wat Amerika doet.
Natuurlijk is het fantastisch dat er een leider van een terroristische groep dood is. Maar al knip je een blaadje van onkruid eraf is het ook niet dood. Er was al meteen sprake van wraak van Al Quada.
Dus dit blijft voortduren. Amerikanen blijven bang en op hun hoede voor aanslagen.

Misschien is het tijd voor Amerika om de hand in eigen boezem te steken. Misschien zijn zij niet zo netjes bezig in Afghanistan en in Irak.

Ook kunnen we ervan uit gaan dat wij maar de helft van de ‘burgerdoden’ krantenartikelen te lezen krijgen.
Want er word natuurlijk gefilterd in arabische landen maar wie zegt dat dat in westerse landen niet ook gewoon gebeurd.

Ik zeg natuurlijk niet dat de amerikaanse soldaten niks goed doen in de oorlogsgebieden alleen denk ik dat er ook veel mis gaat.
Als Amerika zich zou openstellen voor die fouten en hun excuus ervoor aan zou bieden zou dat al veel druk van de ketel afhalen bij verschillende gemeenschappen.

Laten wij ook vooral stoppen met moslims over één kam te scheren want dat zorgt ook voor irritatie’s. Partijen zoals die van Geert Wilders maken het ook niet makkelijker voor moslims om niet-moslims te begrijpen.
Dat de meeste mensen van mening zijn dat ze zich moeten aanpassen aan Nederland is logisch.
Maar in het openbaar geen hoofddoekje mogen dragen is belachelijk. Zelf ben ik christen en heb ik een kruisje om mijn nek. Dit zou eigenlijk dan ook niet mogen. Als het 1 niet mag mag het ander ook niet. Natuurlijk zijn wij een van origine christelijk land maar vrijheid van geloof staat in de grondwet.

Het is aan het volk ‘de stem der redelijkheid’ om ervoor te zorgen dat wij niet in een soort anti-Islam waas gaan leven. Natuurlijk doen zij dingen fout. Maar ‘wij’ ook. En hij die zonder zonde is werpe de eerste steen. Maar er is niemand zonder zonde. Dus stop nou gewoon met stenen gooien.


9 reacties

LouisP · 5 mei 2011 op 12:26

Kom op Roman paul! Jongen, ’t is verdorie geen potje gamen waar je het over hebt!
Dat trekt op nie veel..
Maar die laatste zin, je allerlaatste schot:
Die is raak!

arta · 5 mei 2011 op 12:44

Roman Paul, de gedachte achter deze column vind ik goed, je kijkt verder dan je neus lang is. De titel is leuk, licht ironisch.
Qua schrijfstijl zou ik je willen aanraden om het voor insturen nog eens door te lezen, zodat je de laatste slordigheidjes en wat minder lekker lopende zinnen nog bij tw werken.

phoebe · 5 mei 2011 op 16:04

Je bedoelt het vast goed, maar ik wil niets liever dan een hete peper in je…. nou ja je weet wel!

Roman-Paul · 5 mei 2011 op 19:43

Ik ben het zeker eens dat dit een beetje een warrige column was. Volgende keer zal ik meer aandacht besteden aan de lay-out.

Roman-Paul · 5 mei 2011 op 19:44

Heej,

Licht het eens toe als je wilt?
Vond je mijn column te tam?

Roman-Paul · 5 mei 2011 op 19:57

Misschien heb ik inderdaad te licht gedacht over dit onderwerp. Ach dit is mijn 2e column dus ik heb nog veel te leren 😀

Frans · 5 mei 2011 op 20:15

Moslims – lees immigranten – die zich moeten aanpassen aan Nederland klinkt zo heerlijk politiek correct, maar helaas die immigranten – lees moslims – zijn Nederlanders net als …. al die andere Nederlanders

Kwiezel · 7 mei 2011 op 11:51

Roman-Paul!

Ik vind je stuk niet al te best. Mijns inziens raakt het kant noch wal en kan ik met de beste bedoelingen niet opmaken wat nu precies je punt is. In een paar honderd woorden heb je het over de dood van Bin Laden, burgerdoden door Amerikanen en een verbod op hoofddoekjes. Omdat je zo van hak op tak springt, is het voor de lezer erg lastig om je te volgen. Ook zie ik dat er veel taalkundige fouten in zitten. Veel succes met je volgende.

Mien · 10 mei 2011 op 08:08

Ik vind de autersnaam interessanter dan de column.
Die klinkt paaps. Kan ik van de column niet zeggen.

Mien zoutloos maar gepeperd

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder