Even opgebeld: “Goedendag, mag ik de afdeling personeelszaken van u? Fijn, dankuwel.” Want de troonrede bracht mij op een idee. “Ja, Oplopers hier. Wilt u als de wiedeweerga beginnen met het overmaken van mijn salaris? Wat zegt u? Ik werk niet bij uw bedrijf? Nee, dat klopt. Maar in de toekomst wel.” Aan de andere kant van de telefoon viel een lange stilte. Ik heb het die personeelschef maar even uitgelegd. “Ja, dat zag ik in de miljoenennota. Die dikke prins met die met die moordenaarsdochter is getrouwd, die krijgt nu ook al een paar ton salaris, terwijl hij niets doet. Hij is nog lang niet begonnen met zijn baan als koning.” Dat is dus blijkbaar de nieuwe mode: nog niet aan de slag, maar wel alvast een paar jaar salaris… Met dank aan de firma Balkenende-4.

Ik vind het sowieso nogal een potsierlijk gedoe. Prinsjesdag. Een hoofdrol voor ons Koningshuis. Armoedig zooitje trouwens. Trix zag er dit keer wel heel bespottelijk uit. Die jurk! De stof waar die van was gemaakt lijkt sprekend op de overgordijnen in het huis van mijn geschifte broer in Drachten. Spotgoedkope kitschtroep. En geld voor een fatsoenlijke auto is er óók al niet. Ze komt nog steeds naar haar werk met een paard en wagen uit het jaar nul! Het is maar goed dat het kabinet de topinkomens gaat aanpakken: daarom krijgt zij er 3 procent bij. Maar ik vind haar wel een tof wijf, stiekem. Want ze heeft een heel aardige brief geschreven aan de homobeweging in Bergen op Zoom, en ze een inspirerende en vrolijke Roze Zaterdag toegewenst. Ik ben benieuwd wanneer die ene zoon van Trix nou eindelijk eens uit de kast komt!

Trix heeft deze week zelfs een lullig aquarelletje dat ze als kind had gemaakt laten veilen, zo erg zit de familie aan de grond. Want ondanks hun warme contacten met moordenaars en het drugs- en afpersingmilieu steken ze erg armoedig af tegen de andere vorstenhuizen in Europa.

En wat dacht u van zo’n andere Oranjetelg? Die prinses Annette? Die reed veel te hard over een landweg, maar ze krijgt nauwelijks straf. Want de rechter houdt er rekening mee dat ze niet met het openbaar vervoer kan reizen. Goh, betaalt dat dan zo slecht, prinses? Heeft ze dan écht geen geld voor een strippenkaart? Ze blijkt trouwens zwanger te zijn. Waarschijnlijk om de extra kinderbijslag op te strijken, want daar zal ons kabinet niet op bezuinigen. Nee, in het kader van het aanpakken van de topinkomens mag er best wat geld bij, dat koningshuis van ons…


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

1 reactie

lisa-marie · 22 september 2007 op 12:01

Tja ik zal maar eerst kleur bekennen en die van mij is wel erg oranje. Ondanks dat kan ik je column wel waarderen .
[quote]Maar ik vind haar wel een tof wijf, stiekem[/quote]
Gelukkig maar. 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder