“Opinions are like assholes, everybody has one.

Toch ook bedankt op de positieve kritieken, luv you.

Ik hanteer een bepaalde stijl als ik een semiauto biografie schrijf. Sommigen vinden dat maar niets maar dat deert me. Wie half gelijk heeft is ook getroost.

De leverancier kwam uiteindelijk dan toch met de dieetkorrels voor de hond. 12 kilo. Filientje mag er 15 is 10 kilo te zwaar. Het dieet gaat haar steeds beter af, ik wou dat ik hetzelfde van mezelf kon zeggen. Het vet woekert. Maar als je een eenzaat bent  trek je je weinig aan van hoe je voor de dag komt. Scheren en twee keer naar bad met twee maal verse kleren is voor mij genoeg. Ik zweet niet, dus ik verspreid geen kwalijke geurtjes. Ik kon eindelijk mijn mp3 speler weer opzetten, ik had muziek gemist. Ik vertrok meteen met de kar achter spuitwater. Ik ben verslaafd aan de bubbels van de Aldi. Die geven me een gelukzalig gevoel, zeker als ik een fles van een anderhalve liter meteen soldaat maak.

‘Dat mag in de kar blijven staan,’ zei de kassierster ‘oh, u hebt geen kar.’ Wat een briljante deductie, er was een groot speurder aan dat wicht met gemillimeterd haar die wees op een hoog lesbisch gehalte ofwel op het ongeluk de ziekte met de grote K te hebben. Aan de ingang stond een Afrikaantje met de elektrische deur te spelen, zijn vader liet begaan. Het was voor hen dan ook nog eens een aanval op hun vermaak als iemand anders, die wel echt gaat winkelen, zich probeert binnen te wringen.

De wereld wordt er niet beter op. Eigenlijk zou je de straat  beter niet meer opgaan en alles aan huis laten leveren. Dat ben ik later als ik hier alleen achter blijf te doen. Het enige wat ik dan nog buiten ga uitvangen is het wandelen met mijn toekomstige Duitse Scheper “Rexi”. Het is een lang termijn plan. Hoop ik toch, mijn ouders en huidige hond zijn me dierbaar. Net als de foto’s waarop ik de clown hang met een lam die ik de fles had gegeven met mijn beide dode grootouders op. Die mis ik enorm.

Maar het leven raast maar voort. Je kan de tijd niet stilzetten toch weiger ik nog te verjaren, vanaf nu vier ik dat niet meer en blijf ik zeggen dat ik 33 ben. Ik had altijd gedacht op die leeftijd gekruisigd te worden, een tweede Jezus die ten bate van het lot van de mensheid zichzelf dood liet martelen. Dat sprak me aan, alleen dat dood gaan was wat minder. Je moet rekenen dat ik een nihilistische atheïst ben.

In ieder geval je kan uren filosoferen wat je te wachten staat als je sterft maar ik besluit de redenering met de meeste argumenten te volgen. Met het gevolg dat ik een zeer zwaarmoedig, depressief iemand ben als ik aan geen hevige manische opflakkering lijd. Ik zag op mijn terugweg blauwe PMD zakken liggen met een rode sticker op. Geweigerd door de ophaaldiensten. Die sticker krijg je er niet meer af, dus is je straf als onwetende onverlaat je een nieuwe dure zak aan te schaffen. Die zakken worden trouwens steeds kleiner en fragieler. Een baby kan ze al stuk trekken; dat is België, alles moet renderen. Ga je om een nieuwe identiteitskaart die je niet wil, betalen. Wil je je afval kwijt, afdokken. Het mag verwonderen dat ze ons nog niet laten betalen voor het ontlasten en ons ademverbruik. Als die stronttaks er ooit door komt of de zuurstof bijdrage verkoop ik de zooi hier en verkas naar een land waar ze Engels spreken. Belize zal het worden denk ik.

 

 

 


6 reacties

Mien · 2 augustus 2016 op 07:21

Ik dacht heel even, naar aanleiding van de titel, we gaan middeleeuws. Blijkt dat ook nog te kloppen. Hoewel er in die tijd geen semiauto’s waren was er wel spa bruis. Bruisen doet de column helaas niet.

NicoleS · 2 augustus 2016 op 08:13

De angst voor het leven. Weggespoeld met een bruisend drankje. Wat moeten we anders? Gewoon blijven ademen. En blijven schrijven.

Meralixe · 2 augustus 2016 op 08:22

Wie een column richting voorpagina van column x stuurt heeft een verantwoordelijkheid, ook als Vlaming, zeker als Vlaming.
Ach, dat zal je wel worst wezen maar van waar komt toch die agressie? O ja, invalide voor het leven. En dan? Zou het niet veel krachtiger zijn van uit deze situatie ‘volwassen’ te reageren op de wereld rondom u? Daar zouden alvast hier op deze site meer mensen oren naar hebben.

Snarf · 2 augustus 2016 op 15:01

“Opinions are like assholes, everybody has got one. Some are bigger than others, but some people think everyone else’s stinks.” (Ook van internet geplukt).

Ik weet nog steeds niet wat ik van je columns moet denken. Dat je kunt schrijven staat als een paal boven water, maar de wijze waarop tekst uit je pen vloeit geeft mij het gevoel dat je kokend lood gebruikt in plaats van inkt.
Alsnog heet ik je welkom op ColumnX waar kritiek op andermans werk zowel positief als kritisch mag zijn. Beschouw mijn reactie als positief kritisch.

Dees · 2 augustus 2016 op 16:12

Belize doet me aan Breaking Bad denken. Maar dan kun je beter niet naar Belize als ik het me goed herinner.

Je schrijft met een rotvaart, die je normaalgesproken niet direct associeert met donker en somber. Maar nu toch een beetje wel. Ik blijf lezen 😉

Arta · 3 augustus 2016 op 09:25

De vaart waarmee je schrijft leest heel lekker.
Toch zou ik als tip voor jouw volgende stuk meegeven: Lees het nog eens over om slordigheidjes eruit te halen, let op de interpunctie én troost je met het feit dat in Nederland wél rioolheffing/shitbelasting betaald dient te worden. 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder