Bijna drie op de vier zware rokers overlijdt niet voor zijn 65ste, zij gaan dus niet dertien jaar eerder dood dan mensen die nooit hebben gerookt.
Dat zegt Prof.dr.mr.ir. R.Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeksinstituut Leijdecker, Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Trimbos-instituut na onderzoek onder bijna 40.000 Nederlanders

Meer dan 20 sigaretten per dag
De instituten schatten naar aanleiding van hun onderzoek dat 77 procent van de mensen die meer dan 20 sigaretten per dag roken, zeker nog 65 wordt. Van lichte rokers is dat 89 procent! Onder de niet-rokers overlijdt 93 procent niet voor zijn 65ste verjaardag.
Dat zijn schokkende cijfers! Opvallend dat er toch nog drie op de vier rokers 65 kan worden.
Reden genoeg voor uw Absurdistisch Magazine om Prof. Leijdeckers eens stevig aan de tand te voelen over deze gevoelige cijfers.

Leijdecker: ‘Tja, deze cijfers verrassen ons ook. Het zijn ook verheugende cijfers. We zullen onze inzichten en meningen over roken moeten herzien. Het zet ook de hele anti-rook beleid op zijn kop.
Wellicht is het beter om ons te richten op de dodelijke gevallen door ‘te vet eten’ en ‘verkeers-ongelukken’

Als ik u vraag of de anti-rook lobby en hun kompanen ons jarenlang voorzien hebben van misleidende informatie met betrekking tot de schadelijke gevolgen van roken, ga ik dan te ver?’
Leijdecker: ‘Absoluut niet! Ik zou zelfs zover willen gaan dat er van fraude sprake is.
Sterker nog, wij zouden weer voorzichtig alle horecabedrijven moeten toestaan om hun klanten een rokertje op te laten steken. We moeten ook niet gek opkijken als er torenhoge claims komen van de horeca door misgelopen inkomsten uit de sigaretttenverkoop.’

‘En de jeugd? Moeten wij hen het roken nog steeds verbieden?’
‘ Nou, wij moeten het ze ook niet adviseren uiteraard. Maar een tussendoor-sigaretje in de lunchpauze blijkt door de recente cijfers minder ricici teweeg te brengen dan de gebruikelijk gevulde koeken, kroketten, frikandellen, chips.
Want vergis je niet , jaarlijks zijn er nog twintigduizend doden te betreuren door ongezond vet eten. De laatste cijfers spreken over twee jaar korter leven dan mensen die biologisch-chaotische paardenbloemen consumeren. En hadden wij het al over de verkeersslachtoffers statistieken gehad?’, ‘
aldus Prof. Leijdecker.

Dit was Absurdistisch Magazine IT
In de reeks ; “LAAT U GEEN ANGST AANPRATEN. CARPE DIEM”

Categorieën: Algemeen

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

14 reacties

Esther Suzanna · 17 september 2017 op 13:45

Kijk, dit zijn nog eens berichten.

En dat op een alweder regenachtige zondag. Heerlijk.

Nummer 22 · 17 september 2017 op 15:28

Hier is het droog! Als woordvoerder van Prof.dr.mr. ir. R.Leijdecker van het O.I.L.(1955), allereerst 1 correctie erratum. Het is niet ‘ Leijdeckers” maar Leijdecker. De zeer gewaarde en internationaal meest gezochte publicist zegt dat hij en ik citeer ‘niet met charlatans en verkopers van zonnepanelen op basis van luchtbellen en de exclusieve versie van zeepbellen, met een bijna gelijkende naam verward dient te worden. Kijk, en ik citeer weer ‘ Dat er mensen zijn die het beroep van oplichter, malafide en crimineel, hebben gekozen nou soit! Maar dat het fraaie Nederlands niet beheersen maar wel Wartaal, dan stemt mij zeer en zeer droevig”

Enfin, als ik de vis rookt in zo’n zelfbouw oven op mijn inpandige balkon, zegt op zich niets. Roken mag en moet af en toe. Dat de brandweer mij reeds 34 keer onnodig Maar dat ik, een professor notabene, word nat gespoten, dat accepteer te principale helemaal niet.

Ik word geroepen. ‘Ja, kom eraan en ja ik zal mijn sigaretten meenemen’

Cijfers liegen niet!

    van Gellekom · 18 september 2017 op 10:21

    Mijn diepe en innige leedwezen met de de verkeerde spelling. Zo ziet u maar weer: ZELFS ik maak fouten (haha)

NicoleS · 18 september 2017 op 07:55

Leven is dodelijk. Je wordt er ziek van. Ik steek er een op?

Karen.2.0 · 18 september 2017 op 08:41

Waar zouden we zijn zonder Prof.dr.mr. ir. R.Leijdecker, gelukkig valt voor alles wat te zeggen 😉

Bruun · 18 september 2017 op 12:00

Een sterk staaltje omdenken dit. Leuke column waar je ook nog eens iets van opsteekt. Top!

Nummer 22 · 18 september 2017 op 18:32

Zojuist even met onze zeer gewaardeerde prof etc. een 360 graden feedback gehad. Hij is diep geraakt door de complimenten. We hebben er een aangenaam tong – en gehemelte strelende zintuiglijke prikkeling, mooi gevuld glas rode wijn en meer
(Malbeck en later een Fleuri of een andere maar de oorzaak is waarschijnlijke lichte beneveling) gedronkenn, maar dit geheel terzijde.
Santé op jullie allen!??

Mien · 20 september 2017 op 07:25

Volgens de laatste bevolkingsstatistieken (Centraal Conceptie Bureau, onderdeel Centraal Plan Bureau) is over twee jaar half Nederland 50plus. Als ik het verhaal goed begrijp zijn dat er eigenlijk meer dan de helft. Het is wat. ?

    van Gellekom · 20 september 2017 op 15:01

    Soit. Iets heel anders nu: boterham met pindakaas. En jij denkt: dit kan toch niet? Het kan wel, want je ziet het overal

Geef een reactie

Avatar plaatshouder