06.31 uur. Sta voor het aanrecht want daar ligt een..

Boterham, volkoren  bruin van de bakkerij. Naar de koelkast, pak de in papier gewikkelde oude kaas en kaasschaaf. Oppassen dat er geen vlees van de hand (muis, vinger) mee geschaafd wordt.

Concentratie.  De oude kaas voelt vettig aan. Komt van een biologische boerderij. De melk en kwark ook, maar dit terzijde. Deze ochtend begint met thee in een zeefje. Rustig aan, kalm blijven. Ik ben slaperig en ontwaak langzaam.

Het water kookt, de knop geeft een klik: klaar!

Houten broodplank, mes en boter. Een krulletje op de boterham. De kaas schaaf ik, met een zachte druk en beweging, naar 4 dunne plakjes.

De boterham is niet meer alleen. Mijn thee is klaar (in een glas dat voor heet water en de thee geschikt is).

Niemand verder in huis. De kinderen vertrokken al jaren geleden.

Ramen open, tuindeur open. Ik neem het bord met het belegde brood en het glas met thee naar buiten. De lounge bank heeft zachte kussens.

Ik hoor een duif en kijk naar het nog groene bladerdak van de 2 Catalpa’s, de nog donkergroene begroeide houten schutting met Wijnrank, de bijna uitgebloeide vlinderstruiken, een metershoge sierappelboom. Geen gras maar de wildheid van langzaam afstervende uitgedroogde planten. Potten mer bloemen overal. Ik moet water gaan sproeien maar heb geen zin.

Gefladder, een deur dat opengaat. Geen stem. Het is nog koel.

06. 37 uur.

Ik neem een slok thee, voorzichtig. Pak de boterham met mijn rechterhand, breng het naar mijn mond en neem een eerste hap en laat mijn smaak zintuigen ook wakker worden.

Korte slobber broek, T- shirt gestreepte versie vandaag, smalle horizontale strepen, blauw schakeringen, mijn voeten in aftandse gevlochten instappers. Gaten die mijn tenen lucht geven. Kan geen afscheid nemen van deze donkergroene instapper gekocht, jaren geleden, in Granada.

Het ochtendritueel van mij! In de verte geluid van voertuigen. Wolkenloze lucht.

De hitte van deze dag, 2 augustus 2018, komt vanzelf!

 

 

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder