Electronic Arts heeft een nieuw spel op de markt gebracht, Spore. Dit is een spel waar je voor God kan spelen. Je begint met een bacterie die evolueert naar alles wat je maar wilt. Het spel biedt je deze verschillende mogelijkheden aan.. En de bedoeling is uiteindelijk om planeten te koloniseren. Maar hiervoor moet je jouw wezens op Aarde wel goed laten aanpassen willen ze planeten veroveren! De consument wilt het spel maar al te graag want hij staat in de top tien!…van de meest illegaal gedownloade spellen, 1,7 miljoen keer. Het idee is wel leuk maar het blijft een andere kijk op de realiteit. Nu heb ik een beter idee voor een mogelijk leuk spel. Het is misschien wat wreed, maar goed, voor God spelen lijkt me nu ook geen goede daad maar eerder een zonde. Het spel geeft je de mogelijkheid om niet vanaf het begin te starten, maar om de toekomst te bepalen. De tekst voor het promotie filmpje heb ik al klaar:

[i]{spannende muziek}

Wil jij eens wat anders dan GTA, Spore of the Wi?!
Heb jij ook alle frist-person shooters al uitgespeeld?!
Ben jij op zoek naar het ene spel, waarin je kan doen en laten wat je wilt?!
Wil jij degene zijn die elke oorlog wint? Dan is dit het spel dat je moet kopen!!

{spannende muziek, kogels en kannonen}

Pak je wapens en ga ten strijde!
Maak een einde aan het knipperlicht- conflict tussen Israel en de Palestijnen, door ze beide van de kaart te vegen. Ruim alle Arabieren op en pak dan al hun goud en olie! Hiermee krijg je geld en macht om te doen wat jij wilt! Hak de Chinezen in mootjes en wordt weer baas over de wereldeconomie! Hak de hoofden van de Japanners, verzuip de Hollanders en steek de Russen in de fik! Vernietig wie je vernietigen wil! Bepaal zelf hoe de wereld eruit gaat zien, want jij heb de touwtjes in handen. Niks moet, alles mag! Jij bent Almachtig en alleen door jou mag het lot van de Aarde bepaald worden door de heilige Zin des doods:

“I am the president of the United States of Amercia!!……..George W. Bush”

{nog spannendere muziek en een eindknal}

BUSH WAR …….OUT NOW!!![/i]

Categorieën: Algemeen

BuddhaWriter

Geen vogel vliegt te hoog die met zijn eigen vleugels vliegt

4 reacties

Mosje · 18 januari 2009 op 19:52

Met dit verhaal zou ik naar een spelletjesfabrikant gaan, niet naar zoiets als een columnsite.

Kotsveulen · 18 januari 2009 op 21:36

Je punt is wel duidelijk, maar het lijkt meer op een gamerecensie dan een column. Zonde.

Neuskleuter · 19 januari 2009 op 23:58

Hmmm. Jammer van de interpunctie. Jammer van die presidentsnaam. Ik hoop ook dat er enorm goede grafische effecten bij het promofilmpje horen, want de tekst pakt niet.

De column had kunnen werken, als je de overdrijving er meer in zet. Of schrijf het spel uit zoals Nimrod dit ook een gamescolumn heeft, zoals zijn eerste twee alinea’s. Zomaar wat adviezen.

Het is nu niet origineel, het is het eerste wat je te binnen lijkt te schieten. Probeer bij je volgende stuk een idee op papier te zetten, bedenk tien manieren hoe het anders kan en schrijf dan het elfde idee op. Ken je het principe van free writing? Of van een spinnenweb brainstorm? Misschien zijn dat handige manieren om je fantasie beter te structureren, uit te bouwen en iets origineels te bedenken. Het zou de kwaliteit enorm kunnen verbeteren.

Mien · 20 januari 2009 op 11:21

Het format van je column is oke.
Insiderlooks worden helder vertaald.
Alleen het had nog puntiger mogen zijn.
Eens met Neus wat dat betreft.

Enne … [quote]United States of Amercia[/quote]

… vind ik een voltreffer.
A mercia. Zonder mercie …!?

Mien

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder