Eindelijk, het is zover, de laatste schooldag is er. Toen die morgen mijn wekker ging was ik natuurlijk meteen uit me bed, ik vond het helemaal niet erg dat ik nog 4 uur lang naar school moest en had er eigenlijk bestwel zin in en het enige wat mij tegenhield om naar school te gaan was dat het buiten zo enorm koud was. Het feit dat ik maar 4 uur les had, waarvan er 1 een tussenuur was vond ik erg prettig. In de kleine pauze zou de muziek klas een paar liedjes gaan zingen, de rest van de school kreeg chocomelk en een of ander kerstbrood. De uren vlogen voorbij en toen was eindelijk het 4e uur aangebroken. Omdat ik als teamleider gekozen was moest ik in dat uurtje nog een praktische opdracht (hatelijke dingen) inleveren, gelukkig had ik die ook al af en mocht ik dat uurtje eerder naar huis. Zo snel als mogelijk fietste ik, met mijn kapotte fiets want ik heb ook altijd pech ermee, naar huis om daar, zo hoopte ik, lekker rustig op de bank te gaan liggen en te kunnen relaxen.
Omdat ik half Duits ben vieren wij al op 24 december kerst en had ik dus nog precies 1 dag om de passende chique kleren te vinden, alle cadeautjes in te pakken en het avondeten voor de volgende dag voor te bereiden. Ik en mijn zus vonden het wel een leuk cadeautje voor mijn vader en stiefmoeder om voor hen een “ 5 sterren” kerstmenu te maken.
‘Pieeep….. pieeepp ….. pieeppp…. ‘
NEHEEJJJ *knal op de wekker*
Ja hoor het werd weer laat en de volgende morgen dus weer TE vroeg, maar ja het was dus, voor mij, bijna kerst. Nog ongeveer 9 uur en het kerstmenu moest op tafel staan. Zoals gewoonlijk sloeg ik het ontbijt maar over (tot grote spijt van me moeder) en ging verder met de nog niet helemaal afgeronde kerst voorbereidingen van de vorige dag. Zo hard als mogelijk kerst muziek opzetten en dan meezingen en dansen.
Ik ging mijn kamer uit om te kijken waarmee de rest bezig was, maar de enige die ik tegen kwam was mijn vader die, zoals je dat in Duitsland hebt, de kerstbordjes met kerst snoep volgooide, hierop moest ik natuurlijk even commentaar geven daarna vertrok ik ook meteen weer mijn kamer in om verder te zingen en dansen.
17:25 PM in de keuken
Bakoven aan…. Check
Vlees en aardappels aanwezig….. Check
Saus aanwezig….. Check
voorgerecht en toetje aanwezig …. Check
OK DAN! Het kan beginnen.

18:00 PM in de eetkamer
De tafel was gedekt het eten klaar en ik had enorm goede zin.
Het voorgerecht was warm
Het hoofdgerecht heet
En het toetje verfrissend koel.
De warme chocomelk die wij bij het cadeautjes uitpakken serveerden was precies zoals hij hoorde.
Een kerstfeest zonder ruzie, gewoon een geslaagd feest. Op naar het volgende jaar.

Categorieën: Algemeen

3 reacties

bert · 27 december 2005 op 11:02

Mie_life, ik waardeer het enorm dat je zo’n heerlijk diner hebt weten te bereiden voor thuis. Zoiets is echt leuk en verhoogd de Kerstsfeer enorm.
De column heb ik dan ook met veel plezier gelezen.
Ik ben wel heel benieuwd naar je cijfer voor Nederlands. Misschien verbeter je dit vak wel als je zo blijft lezen en schrijven op CX. 🙂 🙂 🙂
De beste wensen voor jou en je familie voor 2006.

Mup · 27 december 2005 op 18:58

Ik las net, dat ik ook een Duitse inslag hebm wij zijn ook begonnen op de 24e:-)
Lekker positief kerstverhaal!

Groet Mup.

Lynne · 28 december 2005 op 11:54

Af en toe een spelfoutje, of een te lange zin, maar toch een leuke kerstcolumn. 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder