Elke dag bekijk ik nu.nl. Het nieuws is makkelijk te grijpen en snel te lezen. Lees zoals ik al eerder zei ook wel eens de columns van deze ‘nieuws’ site. Maar daar word je niet vrolijk van. 50 procent kans op beledigingen naar christenen. Net als het weer. Het blijft ongelooflijk hoe niet-christenen uit het niets christenen uitschelden, beschuldigen, bekritiseren puur om een actie van ‘een christen’ die niet in goede aarde valt. De niet-christen heeft moeite met de christen. Ze zijn voor normen, waarden, regels, respect en zedeloosheid. Ze houden niet van te veel bloot en geweld. Ze zijn anders. En ze hebben een te grote mond. Ze zijn hypocriet omdat ze ook zondig zijn en komen betweterig over. Om moe van te worden. In Nederland gebruiken steeds meer jongeren op 12 jarig leeftijd drugs, plegen inbraken, steken mensen neer en krijgen al zelf kinderen. Enig idee hoe dit komt? Een offer voor de tolerantie waar wij zo trots op zijn, zou de niet-christen zeggen. Hmja. ok. Mooi leven.


10 reacties

nighthawk · 25 oktober 2007 op 17:24

Allez, ik zou je aanraden om nog veel columns te lezen op nu.nl, ik heb het gevoel dat je nog wat kan bijleren…

lagarto · 25 oktober 2007 op 18:58

Reint, ik vind je column te algemeen. Over welke christen-actie gaat het eigenlijk. Dat bekritiseren heeft vast wel een reden. Misschien wil je die niet zien? Als je niet precies verteld waar je het over hebt kan een ander toch geen weerwoord geven!
Groeten Lagarto

arta · 25 oktober 2007 op 20:42

Te kort, teveel opsomming en een te hoog blog-gehalte…
Daarbij komt dat jij zijdelings aanstipt dat drugs gebruikende, inbraken plegende, mensen neerstekende, kinderen krijgende jeugd zo is geworden doordat ze geen Christen zijn??? Sorrie hoor, maar wat mij betreft sla jij dan de plank volledig mis.

KawaSutra · 25 oktober 2007 op 21:48

Ik voel wel een beetje waar je op doelt.
Het is oh zo gemakkelijk een Christen in een bepaalde hoek te duwen. Andersom zie ik dat toch minder vaak. Natuurlijk zijn er mensen die wellicht wat overactief hun geloof willen verspreiden maar zoals Christenen of hun geloof vaak belachelijk gemaakt worden vind ik helemaal niet nodig. Gelukkig werkt dat niet wederzijds.

pally · 25 oktober 2007 op 22:41

Ik geloof wel dat ik begrijp wat je wilt zeggen. Maar dat is niet het criterium voor een goede column. Dit is meer een korte mededeling voor de snelle verstaander.
Volgende keer beter,

groet van Pally

lisa-marie · 25 oktober 2007 op 22:59

Jammer dat je het niet verder belicht nu blijft het te algemeen. Daardoor spreekt het mij gewoon niet aan.

SIMBA · 26 oktober 2007 op 09:01

[quote]Lees zoals ik al eerder zei ook wel eens de columns van deze ‘nieuws’ site. [/quote]
Wanneer en waar zei je dat dan? :eh:

Dees · 26 oktober 2007 op 09:18

Ik heb ook moeite met de christen. Ik heb trouwens ook moeite met dit stukje. 50% kans op het beledigen van een christen? Wat is dan de kans op het beledigen van een moslim? En tsja, ik heb van een christen zo vaak gehoord dat ik naar de hel ga, ik een aardig, goed, behulpzaam mens! Vond ik ook eigenlijk behoorlijk beledigend.

De christen an sich is toch helemaal niet zo’n hot item, ik bedoel maar, CU, CDA, zelfs die suffe PvdA-ers hebben allemaal zelfverklaard iets met God. Rest Plasterk, maar die heeft het te druk met antiphotoshoppen. Rest GeenStijl. Tsja, het is bijna vervelend als je niet door GeenStijl beledigd bent, denk ik dan.

De christen heeft wel vaak een air dat de christen niet beledigd zou mogen worden op het geloof. Je mag overal aankomen, maar voor dat geloof moet je respect hebben. Tsja, respect gaat twee kanten op. Verder, waarom zou je het je zo aantrekken, geloof toch lekker verder en lamaarlullen. De hel krijgt ze nog wel 😉

Hee, zit ik toch even in een minuutje of twee over de lengte van jouw column heen.

Kees Schilder · 26 oktober 2007 op 11:48

Word ik nu weer verondersteld te begrijpen wat bashen is? Weet iemand dat? Is het zoiets als poten rammen?
Je hoeft een gristen overigens niet te beledigen.Dat doen ze zelf al.

schoevers · 26 oktober 2007 op 22:08

Ik krijg hier kippenvel van.
Wat een bizarre column. Kruip terug in de cocon waar je net uit komt. Daar kom je niet-Christenen als ik niet tegen. Moet je ook niet doen. Generaliseren is kennelijk voor jou leuker. Ik geniet als ‘heiden’ van mijn fantastische momenten met échte Christen vrienden.
Het ga je goed tot de dag des oordeels.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder