Er gaan geruchten dat de voorhuid van Schorem voor Democratie, de weledele Thierry B, in zijn vroege jaren al merkwaardig gedrag vertoonde. Iemand uit zijn omgeving vertelde dat hij in zijn pubertijd naar de tandarts ging vanwege een zeurderige kiespijn. De tandarts, die nieuw was en Thierry B niet kende, maakte toen de opmerking dat Thierry gewoon een zwevende kies had en een beugel nodig had.
Toen de tandarts ook nog begon te lachen smeet Thierry drie boren door het raam.
Toen hij bij wijze van vakantiewerk bij een kapper ging werken en met een cirkelzaag een nieuw kapsel wilde introduceren dacht niemand eraan om 112 te bellen. Dat ging toen gewoon zo. Men kende Thierry B nu eenmaal.
In Duitsland is dat toch anders. Daar kenden ze Thierry niet. Ooit liep hij ergens in Duitsland met zes dozen pizza’s een Chinees restaurant binnen. Vroeg hij of hij de pizza’s kon ruilen tegen een portie Nazi.
Die Chinezen zagen daar de humor wel van in en rosten Thierry met een pan voor zijn harses waarna hij de hele zaak begon onder te pissen.
Kijk, mensen die hem kenden lachten om die humor maar de Duitsers waren dat niet gewend. Die kennen het begrip humor alleen van horen zeggen.
Overigens heeft die pan van die Chinezen behoorlijk ingehakt op zijn hersens. De resultaten zien wij tegenwoordig maar al te vaak terug.
Het gerucht gaat dat Thierry ooit een paard uit een wei stal. Hij galoppeerde vervolgens zo langs de file de IJtunnel in. Geen mens die ervan opkeek.
Kwam hij de tunnel uit en reed hij gewoon weer terug omdat hij niet wist hoe je met een paard moest remmen. Dat kon soms wel een dag duren.
Maar nu even serieus…… is het de angst dat dun door het ondergoed loopt van de tegenstribbelende volksvertegenwoordigers deze ‘leiter’ met op zijn schouder de verdwaalde uil van Minerva, zijn diarree aan minachting en ondermijnende anti- democratische woorden over zich heen te laten storten?
Deze ‘leiter’ beklom psychisch verward de Maslow’s piramide, met in zijn kielzog de schuimbekkende trawanten. Zonder navigatiesysteem was hij totaal de weg kwijt geraakt en kwam in Austerlitz in de bossen van Zeist terecht. Op de top aangekomen begon hij als schreeuwen naar zijn gepeupel en over complotten en reptielen stand in ons land.
Serpenticus Gardenia’s (tuinslangen) nemen de macht over! Zijn er nog vragen… zijn er nog vragen?, waarop zijn het gepeupel massaal antwoordde met ‘Jaaaaa!
De uit de Penis Agrarische (boeren lullen) gemeenschap aanwezigen schuimbekkers – met de stank van gier 24/7 om zich heen – op hun tractors begonnen oorverdovende te claxonneren en lieten hun met gier gevulde tanks leeg lopen waarop de massaal aanwezige allochtone oproerpolitie met de bestorming van de piramide begon.
De ‘leiter’ met zijn mede 2e kamer trawanten gingen er glijdend vandoor om te verdwijnen in hun zelf gegraven onderduik kuil van Minerva.
Het parlementair onderzoek over en naar deze Bermuda Driehoek verdwijning zal worden geleid door Geert W., Karolein van de P.( met hoofddoek) en Johan Remkes.


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

5 reacties

Kees Schilder · 29 oktober 2022 op 11:43

Wat hebben wij dit weer prachtig geformuleerd

    Nummer 22 · 29 oktober 2022 op 12:09

    Zeker! Ik zou zeggen: bizar, gaaf, vet, cool, complot van reptielen, 2 seconden lijm, appelmoes en tomaten soep in blik aldus… Terrarium B. van Forum voor Dieren, afdeling Ratelslangen , Riool rattten.

Mien · 30 oktober 2022 op 23:41

Jullie vergeten het jubileum van Joep! Hè toch! Wel weer leuk zo’n duocolumn. Genoten.

    Nummer 22 · 31 oktober 2022 op 08:03

    Hoi Mien, onze Bezigheden Buitens (en Binnenshuis) Hebbende, hebben na decennia van absurdisme, co-columns, het frequent wekelijks appen van mijn Taalknipsels (binnen een alsmaar groter wordende groep van liefhebbers) nog niet geleid tot een persoonlijke kennismaking. Paco in de omgeving waar ‘de bolle broek dragers op De Dijk graag een bosje palingen verorberen en ik heelal in het oosten des land. Maar de dag dat we we elkaar zullen ontmoeten komt dichterbij. Kijk ’s op Hoe Mannen Denken en lees de verhalen van Paco.

Kees Schilder · 31 oktober 2022 op 08:47

Leider ist Paco nicht zum Hause vorerst. Aber vielen dank fur die blume

Geef een reactie

Avatar plaatshouder