Wat is dat met proefwerkweken dat het concentratievermogen ineens op nul lijkt te staan? Alles om je heen, zelfs dat ene broodkruimeltje dat de vorige eigenaar in je biologieboek heeft achtergelaten, of die inktvlek die sprekend op Bart Simpson lijkt onderaan pagina 20 van je wiskundeboek, is interessanter dan hetgeen waar je, je eigenlijk op zou moeten concentreren. 2 uur aan gedachtes en acties op een donderdag middag in de proefwerkweek terwijl ik eigenlijk hard voor mijn scheikunde van de volgende dag zou moeten leren..:

rustig soepje maken, bankhangen, tv kijken.. goed waar is mijn scheikundeboek? boek kwijt! boek zoeken.. oh gelukkig onder mijn bed (wat doet ie daar)… zou je moe van worden.. hmm.. mailtjes beantwoorden.. wat was ik ook weer aan t doen? oh ja scheikunde.. *pakt boek erbij*.. geen zin kan me niet concentreren, eerst piano spelen dan maar? wat zou er nu op tv zijn.. *zapt even* hm.. saai… *tringg* telefoon.. zucht.. “oh hai mam … ja proefwerk ging wel … nee verder alles goed … wat ik nu doe? *stilte* uh.. scheikunde heb morgen pw … tuurlijk ben ik bezig! was alleen even aan het nadenken …. ja is goed mam … nee mam … ja zal ik doen mam … ja nou doeii!!” dus.. wat deed ik ook weer? oh ja scheikunde.. waar is dat boek nou weer dan?? K*t.! boek weg waaaah!… oh daar ligt het onder mn bord.. kan beter eerst mijn bord afwassen.. *wast bord snel af* goed en nu.. oh ja scheikunde.. oh een vlinder .. *zit 5 minuten gebiologeerd naar het gele vlindertje te staren tot ie uit zicht is* hm… en nu oh ja *slaat boek open*.. eigenlijk kan ik niet leren zonder thee ofzoiets.. kan beter even thee gaan zetten.. ja laat ik dat eens gaan doen..

dus je ziet…. niet heel nuttig bezig… voor je nu gaat denken wat voor een lui figuur ik ben… ik ben die middag wel bezig geweest met scheikunde, en het is zeker niet dat ik lui ben, het is echter zo dat ik op sommige momenten nou eenmaal het concentratievermogen van een fruitvlieg heb.. zoals nu, nu ik eigenlijk aan mijn wiskunde zou moeten voor een schoolexamen dinsdag…

groetjes

Categorieën: Algemeen

4 reacties

sylvia1 · 26 maart 2011 op 19:24

Interessante schrijfstijl…*voelt zich nu wel erg oud* wordt deze verpakking wel serieus genomen als colum? maar: welkom op CX!
*vindt dit wel een lekker jeugdig debuut*
groetjes!

arta · 26 maart 2011 op 22:29

Whaaa, dit is echt grappig om te lezen! Schrijftechnisch rammelt het wel, maar ach… Weet je wat zo grappig is… Mijn oudste (brugklasser met eveneens het concentratievermogen van een fruitvliegje = zó leuk gevonden) moest deze week leren voor een proefwerk biologie, en in plaats daarvan ging hij steeds achter onze cafeïneverslaafde fruitvliegjes bij de senseo aan. (En ja, ik maak dat apparaat heel regelmatig schoon) Nouja, daar moest ik dus aan denken en om lachen.

Harrie · 28 maart 2011 op 09:54

Meer melk drinken. Daar zit B12 in. Voor een goed geheugen.

Geef een antwoord