God wat zit ik vol, afvragend wat voor zin het heeft om je zo vol te stoppen aan het eind van dit jaar. 31 december is het. 15:09 om precies te zijn.
Is het toch nog even traditie om zoveel mogelijk te eten, terwijl de laatste uurtjes van het oude jaar je vliegensvlug voorbij gaan? Of aan gezichten van mensen te kunnen zien dat ze zich verplicht voelen met de familie rond tafel te zitten en samen gezellig te doen, terwijl ze er niet bij stilstaan dat de feestdagen juist een teken van warmte zijn en elkaars fouten op dat moment niet met flitsende opmerkingen aan tafel weer naar boven hoeven te brengen. MENSEN TOCH!
En naar de oliebollen kijkend, denk ik aan alle dingen die me boeiden in 2006.
Alles in een jaar gepropt is er weer teveel slechts geweest en dat weten we maar al te goed. Toch zuipen we ons vol champange en vreten we alsof het eten ons morgen allemaal afgenomen wordt, wetend dat er miljoenen grote en kleine dingetjes in de wereld waren die het ons (en daar bedoel ik ieder mens in deze wereld) zuur hebben gemaakt.
Ik zal het niet al te dramatisch maken. Maar we kunnen de feiten niet blijven ontwijken en ik vind het wel schandalig goed van mezelf dat ik er even bij stil sta op de laatste dag van dit jaar.
Niet normaal dat de tijd zo kan vliegen. Als het zo doorgaat word ik veel te snel volwassen,oud en gedisciplineerd dus ik hoop nog even van mn frisse jeugd te mogen genieten.

Op mijn werk keek ik gister mijn ogen uit dat het zo druk was, zelfs na kerst. En je weet wat de nederlandse bevolking na kerst het liefste doet, juist, bezuinigen. neeeeeee hoor,onjuist, inslaan was het. kleding(wel met stippenkorting),ondertussen roepend dat de euro zoo duur is geworden (of juist de mensen steeds minder snel tevreden, wat weer de aanleiding is dat ze steeds meer willen en zo steeds meer gaan kopen, wat uiteindelijk leidt tot minder geld overhouden aan het eind van het jaar vergeleken met de 7 jaar geleden dat nederland nog bestond uit guldens.zucht)

Misschien is dit ook wel een goed moment om 2006 achter te laten en me te focussen op 2007. De minder mooie herinneringen achter me te laten en de mooie herinneringen met me mee te nemen naar 2007.
Ondanks mijn gezeik op 2006, zal ik je toch missen, ik zou je voor geen goud over willen slaan en ik zie je als een jaar vol leerzame ervaringen voor mezelf en misschien spreek ik nu ook namens anderen die dit lezen. Dankjewel…

Dag 2006, hallo 2007!

Categorieën: Actualiteiten

7 reacties

DriekOplopers · 3 januari 2007 op 11:56

Welkom, Kristina! Een mooi debuut. Wel een paar ontsporinkjes, maar die doen geen afbreuk aan je verhaal. Als je dat wilt, ga ik in een pb’tje wel even op die kleine foutjes in, maar ik vind het niet nodig om dat hier te doen. Dat zou onnodig afbreuk aan je column doen, en dat wil ik niet.

Driek Oplopers

Dees · 3 januari 2007 op 19:25

Leuk geschreven Kristina. Voor de volgende, go easy on de haakjes, daar struikelen mensen over tijdens het lezen.

arta · 3 januari 2007 op 19:28

Leuke binnenkomer!
🙂

Li · 3 januari 2007 op 22:54

[quote]De minder mooie herinneringen achter me te laten en de mooie herinneringen met me mee te nemen naar 2007. [/quote]

Schrijf maar op. We zijn benieuwd. 🙂
Welkom op ColumnX Kristina!

Li

SIMBA · 4 januari 2007 op 09:35

[quote]Ondanks mijn gezeik op 2006, zal ik je toch missen, ik zou je voor geen goud over willen slaan [/quote]

Ik zit te piekeren hoe je een jaar zou kunnen overslaan 😀

Leuke column!

DriekOplopers · 4 januari 2007 op 10:14

@Simba: Dat gaat met een lentezomerherfstwinterslaap 😀

Driek

Shitonya · 4 januari 2007 op 11:30

En zo hebben mensen ieder jaar wat te zeiken..Volgend jaar lees je weer tig van dit soort klaagcolumns 😥

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder