Rob en Annechien , willen jullie beiden naar voren komen? Fijn! Ja ,ga dáár maar staan.
Rob, jij kwam door de “blind audition” en wist meteen een groot publiek aan je te binden met je, laat ik maar zeggen, slaapkamerstem.
Annechien, ook jij kwam gemakkelijk door de blind audition, mede ook door dat aantrekkelijke ‘randje’ in je stem. Prachtig is dat.
Net als bij Rob voel ik ook bij jou de noodzaak om het journaal te presenteren. Bij jou, Annechien is dat minder maar dat weet je feilloos te compenseren met een groot enthousiasme.

Rob; het gedeelte met slecht nieuws raakte mij diep. En als iets mij diep raakt wil ik er gewoon meer van horen. Als ik naar jouw stem luister, Rob, die slecht nieuws presenteert, dan wil ik een dvd hebben met jouw stem die alleen slecht nieuws brengt. En Annechien, bij jou werkt het anders, als jij slecht nieuws presenteert dan lijkt het of in kokend water, pasta zacht wordt en een ei kneiterhard…snap je waar ik heen wil?

Jullie hebben nu heerlijk tegen elkaar gebatteld en ik moet echt zeggen, jullie maken mij het moeilijk hoor. Jezus, wat maken jullie het mij moeilijk. Maar ja, ik moet nu eenmaal een keuze maken he!
Ik heb trouwens vandaag de beste battle gezien sinds weken en dat maakt het nog moeilijker één van jullie los te laten.Beiden hebben jullie de “tools” om te “shinen.”
Weet je Rob, toch nog een klein minpuntje waar nog winst is te halen bij jouw presentatie: ‘je moet je droom niet aanpassen aan de realiteit maar de realiteit aanpassen aan je droom. Snap je wat ik bedoel. En Annechien, bij jou ligt de nadruk meer op iets anders. Kijk uit dat je zelf geen nieuws gaat voorspellen. Dat is een valkuil voor veel beginnende nieuwslezers. Wat ik zeggen wil;de beste manier om de toekomst te voorspellen is om hem zelf te creëren

Goed ik heb mijn besluit genomen…..Rob!!!! Ik neem jou mee naar het live JOURNAAL van acht uur!!!!’

Heer mag ik, met alle “tools” die ik heb tot u bidden. Zou er in 2017, wellicht heel misschien, met de grootste voorzichtigheid en om mensen er langzaam aan te wennen, een programma op tv mogen worden uitgezonden waar GEEN juryleden en/of jury-uitspraken in voorkomen?????
Dank u dank u dank u dank u!!!!!

Categorieën: Algemeen

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

30 reacties

Mien · 9 januari 2017 op 13:43

We zijn zo langzamerhand denk ik wel toe aan wat meer Rob- en Anarchie-rotating, maar dan met gastpresentatoren. Zeg maar vaste dagcommentatoren die dan halfjaarlijks wisselen. Flexwerkers. Ja, zo mag je ze ook noemen. Iedereen heeft recht op een job. Ook op die van Rob en Anarchie. Idee?
Ook goed voor de modebrancheverfrissing.

  van Gellekom · 9 januari 2017 op 13:49

  Het is overal goed voor. Zolang GEEN ENKEL programma het woord jury nog in de mond neemt

  Mien · 9 januari 2017 op 13:54

  Vervolg (editten lukte even niet!):
  Weg met die strakke jurkjes en blauwe puntschoenen met blauwe veters. Wees willen ook regelmatig andere glimlachen zien. Toch? En andere kapsels die het nieuws brengen. En andere leeftijden. En herintreden en allochtonen die het nieuws voorlezen, of een vluchteling. Nee, Matthijs, Matthijs van Nieuwkerk, die willen we ook nog een keer.

   Karen.2.0 · 9 januari 2017 op 14:42

   En een absurdist die het nieuws brengt, lijkt me ook verfrissend 😉

    Nummer 22 · 9 januari 2017 op 18:37

    U roept mij Karen?

    Goedenavond kijkers! In de Joe Es Ee is er geen enkele jury meer die de doodstraf kan uitspreken. Meer nieuws straks.

    Een Voice jurylid omgekomen bij het draaien van de rode stoel. De draaisnelheid liep op tot 3G wat niet normaal is voor een stoel.
    Het jurylid waarvan de identiteit nog moet worden vastgesteld op basis van de verzamelde resten, die overal in het studiocomplex van John Talpa verzameld moest worden door de sofzakloze stofzuigers en daarna als een puzzel bij elkaar gepast moest worden.

    Het weer werd bepaald na een dagenlange jury beraadslaging in het Nova Zembla peilstation op 9 januari 2017. Er is geen weer weer en dat weer voor de zoveelste keer weer.

    Over na de sport

Karen.2.0 · 9 januari 2017 op 13:59

Van Gellekom ik bid met u mee (doet ze dat vaker? Nee dat doet ze anders nooit). Heerlijke column! 🙂

NicoleS · 9 januari 2017 op 15:41

Ik krijg overal jeuk van dat gejureer. Er is maar een oplossing voor. Tv uit en naar bed. ?

Bruun · 9 januari 2017 op 15:54

Ik zag laatst iemand lopen die nog niet aan een talentenjacht mee heeft gedaan; een bijzondere verschijning.

Goede column. Wat mij betreft ben je door met een wildcard 😉

  van Gellekom · 9 januari 2017 op 16:26

  Je ziet ze nog maar weinig. De meeste zijn ondergedoken 😀

   Nummer 22 · 9 januari 2017 op 18:42

   Aha van Gellekom. De Talpa commerciele jury programma vereniging kent maar 1 lul als lid en die moet ook nog staan in het clubhuis; De Condoom.tv

   Sjurie kt naar wurgcontracten!

    van Gellekom · 9 januari 2017 op 20:20

    Erger zelfs dan oantmoarnoloog piet paululma inderdaad. Laat ons bidden

     Mien · 9 januari 2017 op 21:16

     Dat brengt me weer op een idee. Als we nu eens het weer mochten jureren, dat zou toch prachtig zijn? Vandaag geven we een zeventje. All over.

      Nummer 22 · 10 januari 2017 op 08:40

      Aha het weer..weer. En..Jan Doedel wat is jouw mening. ‘ nou ut mag wat beter worden dus mijn advies nog ff oefenen met de hoge luchtdruk en wat sneeuwval in augustus’ je komt er wel.
      Nou, daar ben ik het nnnnniet mmmee eens (miss montreal) ik sstotter dan wwwel maar het wwweer daar moeen we geen grappen over maken. Ik ken het weer nog van de opleiding en dat gaf al veelll vvverwachtingen. Ik zeg kies vvvoor mij en ww zullen weer werken aan het weeer naaar een sterren hemel..! Dus kies mij weer weer
      .
      Na de reclame kunt u weer zien welke keuze het weer maakt.. ‘weer aan de diarree?BANAAN is weer vrij verkrijgbaar bij OnkruidVat’ Als u er weer schijt en schijt ziek van bent. WEER, MOOIER KUNNEN WE HET NIET MAKEN! DE NS stopt regelmatig weer. Nu lid worden? Dan NS..Niet Schijten, weer! Bel 112 ..we zitten klaar weer!

      En keuze gemaakt weer?…moeilijk.moeilijk…ik ga voor Ali T. Tsjunamie..! En niet voor Guus, Sanne of Waylon..daar krijg ik weer het schijt van.

      Kijkers dit was het weer voor deze week..The Weather Forecast! Volg ons op weerwelofniet.tv.
      Wendy en ik groeten u weer..vergeet niet uw antivries, lentebanden en uw auto als u weer de weg opgaat. Tot volgende week weer!

G.van Stipdonk · 9 januari 2017 op 19:07

Douze points!

Arta · 9 januari 2017 op 21:51

?
Haha, ik word ook gék van die ‘ de beste willen zijn’ slash ‘de beste stuurlui staan aan wal’-cultuur.
Maar zolang de kijkcijfers ruim voldoende zijn..

Mooi stuk, van Gellekom!

  van Gellekom · 10 januari 2017 op 08:06

  Dank je wel 😀

  Nummer 22 · 10 januari 2017 op 08:26

  Nee..zitten op stoelen, aan tafel, roffelen op tafel, op banken, samen op reis, in een auto. En waarvoor…. voor de kijkcijfers en zelfkeurende collega’s die prijzen toekennen aan..zichzelf ..de Televizier ring..hahaha…en…het Absurdistich Verbond Prijs 2017
  ‘ De houten kop van jut’ rammen maar met de hamer…

pally · 10 januari 2017 op 14:35

Ik wens niet veel, alleen elke avond een nieuwslezer/es met een ander spraakgebrek of dialect…fantastisch lijkt mij dat.En daarna gewoon uitzetten dat, apparaat(maar dat doe ik al)

Leuke column!

  van Gellekom · 10 januari 2017 op 14:36

  Dank je wel 😀

  Nummer 22 · 10 januari 2017 op 19:54

  Kiek kiekers we hebbuh vandag is ut nie anders dan goasreuh nie waar. Duz geeg geseik oat morn en vanafond vroeg höken als de kippuh op stok gaan. Ut weer weer. Mörn woar regguh en geen sin duh heh. Goeie afond a nah de reclame upspeuring versogt.

  Nummer 22 · 10 januari 2017 op 19:56

  Ggggoede aaaavvvvond . Het jjjournaal duuurt tottt 21. Dertiggg .ik sttttotter .mijn exxxxcusses alvastt?

Esther Suzanna · 10 januari 2017 op 18:46

Door naar de volgende ronde en nieuwe kansen.

Ik vind jureren best leuk. We doen hier niets anders… 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder