Ik geef de wekker nog maar eens een directe rechtse, recht op zijn snooze-knop. De wekker gaat direct knock-out waardoor de stilte in mijn slaapkamer, samen met mij, weer lekker onder de dekens kruipt. Geblaf. Kuthond. Hoewel de hond helemaal beneden is, zwaai ik vanuit mijn warme dekbed automatisch met mijn ‘snooze-hand’ in de lucht. Het mag niet meer baten, ik zal er toch uit moeten. Ik gooi de dekens van mij af, richt mijzelf op en laat mij direct weer op bed vallen. Koppijn. Kut oud en nieuw. Poging twee. Ik zwaai mijn benen naar de rand van het bed en neem daarmee de twee halfvolle champagneglazen mee die nog op de grond stonden. Happy fucking newyear.

Ik heb gisteren echt teveel gezopen. De flauwe grap ‘ik heb pas een drankprobleem als mijn glas leeg is’, leek op mijn lijf geschreven. De reden voor mijn overmatige alcoholconsumptie? Zie het een beetje als het moed indrinken, vlak voordat je op het mooiste meisje van de klas afstapt om haar ten dans te vragen. In termen van het aankomend 2008 onder ogen moeten zien, had ik iets meer dan één glaasje nodig. 2008 lijkt het lelijkste meisje ooit, uit welke klas dan ook te worden.

2008 wordt het jaar van de overtreffende trap. Zo worden de tv-programma’s nóg idioter, de regering nóg meer betuttelend en het milieu nóg heiliger. De politie wordt nóg meer incompetent en Maxima waarschijnlijk nóg iets wijder. Het nieuws wordt nóg meer provinciaal en de reclameblokken worden nóg langer.

‘Meer betalen voor minder’ lijkt de slagzin voor 2008 te worden. Zo betalen wij in 2008 naast meer geld voor benzine, rookwaren, alcohol, fopspenen en Tarzans, ook meer ziekenfondspremie voor minder zorg. Chronisch zieken kunnen de tyfus krijgen in 2008 volgens het UWV.

Met deze gedachten in mijn achterhoofd stommel ik de trap af. Beneden aangekomen trek ik mijn hond aan zijn halsband uit de lege oliebollenschaal die op de grond ligt. Dat wordt de hele dag kots ruimen. Met een zucht laat ik mij op de bank vallen. Tijd voor een troostmomentje. Mijn handen glijden over de tafel zonder dat ik kijk. Na een aantal seconden schieten mijn ogen mijn handen te hulp. Ik kijk naar de lege tafel voor mij. Geen asbak, geen sigaretten en geen aansteker. Shit. 2008 is ook mijn eerste, volledig rookloos jaar.

2008. Nu al een kutjaar.

Categorieën: Algemeen

11 reacties

Ineke · 11 januari 2008 op 09:10

Fat, ik vind het erg leuk geschreven. Herkenbaar ook.
[quote]2008 lijkt het lelijkste meisje ooit, uit welke klas dan ook te worden.[/quote]
Leuke beeldspraak.

[quote]Ik kijk naar de lege tafel voor mij. Geen asbak, geen sigaretten en geen aansteker. Shit. 2008 is ook mijn eerste, volledig rookloos jaar.
2008. Nu al een kutjaar [/quote]
Succes met stoppen!

Groeten Ineke

jmdeking · 11 januari 2008 op 10:45

Leuke column!!

KawaSutra · 11 januari 2008 op 13:17

[quote]Mijn handen glijden over de tafel zonder dat ik kijk. Na een aantal seconden schieten mijn ogen mijn handen te hulp. [/quote]
Ja, zo gaat dat inderdaad. Met zo’n voornemen zou ik ook niet op willen staan. Sterkte!

Mup · 11 januari 2008 op 15:18

Als ik het goed begrijp wordt het dus niet echt jouw jaar? 😎

Leuke vergelijkingen, alleen jammer van die vergelijking van het lelijkste meisje van de klas, had voor mij ook een jongen mogen zijn 😉

Sterkte met je stoppoging!

Mup.

pally · 11 januari 2008 op 16:10

Lekkere moppercolumn vanuit je katerhoofd, Fattree!

Deze vond ik erg leuk:
[quote]Beneden aangekomen trek ik mijn hond aan zijn halsband uit de oliebollenschaal op de grond.[/quote]

groet van pally

lisa-marie · 11 januari 2008 op 18:07

Lekkere column.
Enne..succes met je stoprookpoging! 😀

WritersBlocq · 11 januari 2008 op 22:28

Zie je wel: van niet roken ga je azijnzeiken 😛

Prlwytskovsky · 12 januari 2008 op 12:03

Dus thuis mag jij ook al niet meer roken? Shit, dan moet je de straat op. 😉

Dees · 12 januari 2008 op 12:39

Fattree, ga je dat soort futiliteiten in een excuus proppen om teveel te zuipen? Tss. Maw leuk stukje, maar als je cynisch wilt doen, kun je vast nog wat verder graven.. Zeker als je gestopt bent met roken 😉

pepe · 13 januari 2008 op 08:36

Gelukkig komen er na die eerste nog 364 dagen die het jaar weer goed gaan maken, geloof dat maar.
Volgens mij werd je een papa Boom dit jaar dat zal vast ook een paar mooie dagen geven.

Kop op meneer Boom, komt allemaal goed, suc6 met de tafel zonder rookwaar.

Had ik al gezegd? Heerlijke column, met plezier gelezen.

FatTree · 13 januari 2008 op 12:29

Iedereen bedankt voor de leuke reacties. Ik ben zelf erg blij met het feit dat ik wellicht EINDELIJK een foutloze column geschreven heb! (dit is geen uitdaging tot azijnzeiken ;))

Overigens ben ik al sinds half december gestopt, dus de meeste ‘azijnzeikpower’ ben ik al verloren… helaas niet in een column, maar goed.

@Dees: point taken. Het is inderdaad een beetje een ‘shallow’ column. Volgende keer weer een column als een booreiland proberen 😀

Anyway, bedankt voor de leuke reacties!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder