Afgelopen donderdag kwam het nieuws dat Geert Wilders wordt verdacht van aanzetten tot haat en het beledigen van een groep mensen op grond van ras. Op 19 maart 2014, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, stelt Wilders drie vragen aan de Haagse bevolking. De laatste vraag leid hij in door te vertellen dat hij het eigenlijk niet mag zeggen, “want er wordt aangifte tegen je gedaan”. Dan vraagt Geert aan een joelende Haagse bevolking of deze meer of minder Marokkanen willen.

Geert had gelijk, er werd inderdaad aangifte tegen hem gedaan. Er werd zelfs 6400 keer aangifte tegen hem gedaan. Er stapten zelfs enkele partijgenoten uit zijn partij. We zijn nu een half jaar verder en het OM heeft hem inderdaad als verdachte aangemerkt. Wilders is natuurlijk uiterst verontwaardigd, terwijl er een oorlog is in Sirië waar Nederlandse jongeren naartoe vertrekken om te vechten richt het OM zich op hem. Dit is natuurlijk de wereld op z’n kop.

Het meest verontwaardigd was ik eigenlijk over dat Wilders vindt dat het OM zich moet richten op Sirië. Normaal roept de PVV altijd “eigen land eerst” en nu moet het OM zich bezig houden met een oorlog op een ander continent. De maximumstraf die hij kan krijgen is 1 jaar cel, ik hoop dat hij het krijgt. Er zijn 6400 mensen geweest die zich zó beledigd voelden dat ze de moeite hebben genomen aangifte tegen hem te doen. Ik hoop dat Hij een jaar lang de tijd krijgt om in te zien dat we een sociaal land zijn, en dat mensen beledigen hier geen onderdeel van is.


Johan

Bijna wereldreiziger maar tot die tijd studentje. Veel interesse in de wereld om mee heen wat zich af en toe uit in de wil om dingen van me af te schrijven.

5 reacties

Meralixe · 13 oktober 2014 op 14:44

Welkom op column x

Die Nederlandse politiek toch … Nu, ook hier in Vlaanderen is dit nieuws aan bod gekomen. Nee, ik zou in de laatste alinea Hij niet met een hoofdletter schrijven.
Er zal waarschijnlijk voorzichtig gereageerd worden op uw duidelijke mening. Mag ik opmaken uit uw persoonlijke gegevens dat u nog vrij jong bent? Wel, later zal je leren dat nieuws ‘gemaakt’ wordt. Juist, door mensen die sturen, mensen die twee zetten verder denken dan ons. 🙂

troubadour · 13 oktober 2014 op 17:34

Nou welkom Sybren, aardig binnenkomertje!
Laten we hopen dat Wilders niet in het gevang komt, hij is de enige die ballen heeft van de 150. Zo jammer dat hij ze verkeerd gebruikt.

Dees · 13 oktober 2014 op 18:47

Ik hoop het niet, het maakt hem een martelaar en ik denk dat de pleuris dan uitbreekt.

Je mening is duidelijk, je motieven niet zo. Verder, denk aan je d, t, dt en Syriërs wonen in Syrië. Dat weet iedere spellingscorrectie, lijkt me. Enne, ik kijk uit naar de volgende.

Frans · 13 oktober 2014 op 20:44

Wilders schijnt gisteren zijn aanhang te hebben gevraagd of ze meer of minder Zwarte Piet wil. Meer, meer, meer, scandeerden de volgelingen. De opmerkingen van Samsom en Rutten zijn zeker zo erg. En wat dacht u van dobbernegers waarmee een journaliste van GeenStijl de Nederlandse taal heeft verrijkt.

Mien · 14 oktober 2014 op 10:47

Wilders raakt steeds verder verwilderst in zijn cordon publicitair. Het zij zo. Ben wel benieuwd hoe ze dat straks gaan doen met beveiligen als hij straks tig uur buiten papier moet prikken. Of zou er een leuke taakstraf voor hem zijn in het gevang? Is het beveiligingsprobleem meteen opgelost. Het mag allemaal wat kosten.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder