Waar zijn ze toch mee bezig? Zijn ze nu echt zo eigenwijs en koppig tegelijk dat ze denken dat het wel goed komt? Hoe durven ze te zeggen dat zij die hun hulp aanbieden dictatoriaal bezig zijn? Wie zijn hun om ons te veroordelen? De Grieken, ze zijn bezig met een 48-uurs staking tegen de bezuinigingsplannen van de regering. Iedereen gaat erop achteruit en dat pikken ze niet. De regering heeft het zo ver laten komen dus wij, hardwerkende Grieken horen hiervan niet de dupe te worden. Dat zeggen ook de communisten van dat land die zich nu laten gelden en zieltjes aan het veroveren zijn.

Sommige Grieken denken zelfs, ze denken het niet, ze vinden het, dat het IMF zich opstelt als dictator om de baas te kunnen zijn in Griekenland. Mensen toch! Grieken! Waar is jullie verstand? Het IMF stelt 15 miljard euro tot jullie beschikking en de EU leent jullie nog eens 30 miljard euro. Een lening tegen 5% die waarschijnlijk nooit terugbetaald gaat worden. Maar ach, als we hiermee de Euro en de Europese Unie redden, dan is dat het waard.

Ja, dus echt niet hè! Waarom zouden we de Grieken helpen? Als ze nu vanaf het begin af aan netjes inkomstenbelasting hadden afgedragen dan zou de staatskas gespekt zijn en zouden er nu niet zo veel problemen zijn. Zwart werken en corruptie, als jullie daar eerst mee stoppen dan zou het al miljarden schelen. Zeiken dat ze niet willen betalen, jullie hebben nog nooit wat betaald!

De EU en het IMF mogen het weer opknappen, dankzij de crisis zitten alle EU landen al met een begrotingstekort, en dankzij Griekenland wordt deze nog hoger. Dan weet ik de oplossing wel hoor, afstoten die handel. Een rotte appel in de familie? Uit het testament, afstand doen van de troon, zoek het zelf maar uit dan! Griekenland uit de EU.

En dan? Dan gaan het land failliet. Dan komen er nog meer rellen, plunderingen, communisten enzovoorts. Miljoenen mensen zonder eten, drinken en een dak boven hun hoofd. Eén grote puinhoop op al die eilanden en het schiereiland van de Middellandse Zee. Het doek valt voor het Nieuwe Griekenland, de geschiedenis herhaalt zich. Is dat wat jullie willen? Wat een waanzin…

Categorieën: Actualiteiten

BuddhaWriter

Geen vogel vliegt te hoog die met zijn eigen vleugels vliegt

2 reacties

SIMBA · 6 mei 2010 op 14:46

Ach joh, de soep wordt niet zo heet gegeten als ie opgediend wordt….staken is volkssport nummer 1 in Griekenland, er wordt al jaren om vanalles en niets gestaakt, behalve op de vele feestdagen dan staakt men niet 😀

Prlwytskovsky · 9 mei 2010 op 01:23

Een miljarden hulp krijgen en accepteren, en dan gaan staken vanwege de bezuinigingen die hierom broodnodig zijn. Die lui daar sporen niet echt.

Oplossing m.i. is: Griekenland failliet verklaren en onzichtbaar opdelen in Europa. Probleem opgelost! Who’s next?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder