Mensen zijn in de eerste plaats op deze wereld gezet om vorm te geven aan het leven en de aarde. Ze hebben zich ontwikkeld, en zo dus ook de aarde vorm gegeven. Door zichzelf te ontwikkelen hebben ze de aarde ontwikkeld. Maar er zijn nog steeds mensen die blijkbaar te dom zijn om dit te begrijpen. Mensen denken om te leven, maar als mensen niet meer in staat zijn om zelf te denken, hoe kunnen ze dan ooit nog normaal leven. Als mensen boeken eerder geloven dan hun eigen verstand, beseffen ze dan eigenlijk wel dat ook boeken geschreven zijn door mensen met (of zonder) verstand.

Waarom zou je iets geloven, waarvan de oorspronkelijke bron niet eens zeker is, dus het is niet relevant. Het is door vele mensen tot deze editie gebracht, hoe weet je zo zeker dat deze mensen het niet veranderd hebben voor hun eigen gunst.

Hoe weet je zo zeker dat de kern er nog wel instaat. Is het niet gewoon mogelijk dat de persoon die het boek herschreef, de kern heeft veranderd, om zo de mensheid voorgoed te veranderen. En hoe zou deze persoon op dit idee zijn gekomen, en waarom. Je zult het niet weten.

Waarom willen mensen het dan weten. Omdat kennis macht is. Maar teveel kennis is dodelijk. Als je alle kennis van de wereld zou hebben, zou het niet meer mogelijk zijn om te leven. Waarom willen mensen dan toch kennis blijven vergaren. Is dat, omdat ze uiteindelijk toch niet in staat zijn om zelf te leven?. Dat ze niet begrijpen dat ze naar hun eigen dood toewerken.

Iedereen wil meer kennis, terwijl ze de gevolgen kennen. Iedereen werkt dus naar zijn dood toe. Dat is dus eigenlijk de cirkel van het leven, we bestaan om te denken, we denken om te leren, en we leren om te sterven.

Categorieën: Algemeen

12 reacties

LouisP · 19 juni 2009 op 14:42

D.

Weet je dit allemaal zeker..?
bij de eerste keer lezen twijfelde ik nog om van de 22ste verdieping te springen..

gr.

L.

arta · 19 juni 2009 op 16:47

Volgens mij leefden mensen van oorsprong vanuit hun instincten en is denken een zwaar overgewaardeerde, aangeleerde eigenschap 😀

Prlwytskovsky · 19 juni 2009 op 18:24

@Daruk: welkom op columnx.

Dieren leven vanuit hun instinct en mensen met hun verstand. Elk mens heeft verstand, maar ze gebruiken het niet.

@LP: de 22e etage? Waaruit leidt je dit af?

LouisP · 19 juni 2009 op 18:49

Hoi,

Arta en Prwylt
bedoel je dat instinct niets met denken te maken heeft?
Of dat het instinct wordt beperkt door het denken?
Prwylt, jij zou toch de 20ste verdieping nemen?
gr.

L.

lisa-marie · 19 juni 2009 op 19:13

Ben benieuwd op welk boek je doelt.

Een mens is van nature nieuwsgierig en leergierig.

axelle · 19 juni 2009 op 19:35

Ik krijg hier een ‘en zo gaat de tijd voor mij, te traag voor jou, te traag voor mij’ gevoel van. Misschien ligt dat aan mijn Yevgueni-idolatrie. Misschien over een mijns inziens subjectief idee van gebrek aan vaart in dit stuk. Maar héjjj; WELGEKOMEN! 🙂 Axelle

arta · 19 juni 2009 op 20:08

@LouisP: In mijn beleving betekent instinctief handelen gevoelsmatig iets doen vanuit de genen, niet vanuit het verstand. In de tijd dat de mens nog in grotten leefde, zonder taal, was dit dé manier van overleven. Eten, drinken, slapen, voortplanten, maar ook voorgevoelens voor gebeurtenissen, allen worden in deze tijd regelmatig genegeerd. Zonde…

KawaSutra · 20 juni 2009 op 02:40

Sorry Daruk, dit vind ik werkelijk een onzinverhaal waar niet goed over nagedacht is. Of ik heb het gewoon niet goed begrepen natuurlijk, dat kan ook. Met doelredeneren krijg je altijd een cirkel rond maar als de redenatie compleet in tegenstrijd is dan kun je er weinig mee.
Je stelt in het begin dat mensen de aarde hebben ontwikkeld door zichzelf te ontwikkelen. Dat kan ik volgen. Om jezelf te ontwikkelen is het denken en kennis vergaren onontbeerlijk. Aan het slot concludeer je dat kennis vergaren juist funest is en dat zelf leven daardoor onmogelijk wordt.
Wat mij betreft: klinkklare onzin.

Ongetwijfeld doel je hier op de Bijbel of Koran o.i.d. Gelukkig gaat geloven gepaard met denken en gebruik je je verstand om boeken te begrijpen, goed of af te keuren. Het staat ieder vrij om opgedane kennis te gebruiken in het verdere leven.

Overigens ben ik wel met je eens dat het eigenlijk jammer is dat je zodra je voldoende kennis hebt opgedaan, die kennis niet meer kunt gebruiken omdat je leven aan zijn einde is. Dat is helaas de tragiek van het leven. We kunnen niet anders dan dat accepteren en proberen de kennis tijdig over te dragen op de jeugd, desnoods via het geschreven woord.

trex01 · 21 juni 2009 op 13:25

[quote]Iedereen wil meer kennis, terwijl ze de gevolgen niet kennen.[/quote]

Ik weet niet of dit zo is. Sommige mensen willen helemaal niet meer kennis, en dat is volgens mij ook prima. En om nu te zeggen dat we leren om te sterven… Pff.

trex01 · 21 juni 2009 op 13:28

Volgens mij is het waarde hechten aan voorgevoelens tegenwoordig steeds geaccepteerder. Kijk eens naar bv. de populairiteit van mensen als Derec Ogilvie, die trekt volle zalen. Iedere huisvrouw heeft tegenwoordig wel iets aan reiki gedaan. Nee, ik denk juist dat er steeds meer waarde gehecht wordt aan dat, wat niet te verklaren is.

doemaar88 · 21 juni 2009 op 22:14

Dit stuk heeft een hoog ‘waarom’ gehalte, en over het algemeen vind ik dat nog al vermoeiend. Que inhoud sluit ik me aan bij Kawa. Leuk geprobeerd, maar nee, als je ’t mij vraagt…

Mien · 22 juni 2009 op 11:58

Welkom op CX.
Leuke binnenkomer die vragen oproept.
Leidt voor mij tot iets dat ik allang wist en ervoer:

Imagination is as important as knowledge!

Mien Uch

Geef een reactie

Avatar plaatshouder