[i]Definitie van het woord deur volgens die dikke; “deur de; v(m) -en beweegbare afsluiting die toegang geeft tot een gebouw.” Tja… het zijn rare tijden! [/i]

Honderden keren per week openen en sluiten we deuren, ja jij maakt je daar ook schuldig aan! Niets om bij stil te staan, het kost bijna geen tijd, helemaal niet adrenaline verhogend… kortom ik durf te wedden dat er dagen zijn dat je niet eens aan een deur denkt. Er zijn ontzettend veel momenten in jullie leventje dat je bezig bent met het openen van deuren. Het begint ‘s ochtends als je naar school of werk gaat al, de kamerdeur, de woonkamerdeur, de bijkeukendeur… en zo nog wel enkele andere van die krengen!

Op het moment dat je buiten bent, denk je; “YES!! Eindelijk van die klote deuren af, tot je door hebt dat je nog in je bolide moet stappen… Na een uren durende helse reis achter de rug te hebben stopt het deurenfeest nog niet, neeeeeeee tuurlijk niet het feest gaat gewoon nog even door!

En dan is er nog iets wat ik graag aan jullie kwijt wil. Weet je wel hoeveel verschillende deuren er zijn?! Je hebt ze met een klink, de ander met een knop en sommige deuren kun je alleen maar doorheen marsheren door er eerst een pasje tegen aan te rammen. Hoe leuk je deuren ook mag vinden, of hoe erg je ze ook maar haat, het is en blijft een manier om van de ene kamer naar de andere kamer te komen. Maar er is veel meer aan de hand… een deur vergroot ook het verrassingselement. Je weet nooit wat voor lelijk, eng, gruwelijk, meedogenloos gedrocht zich aan de andere kant bevindt. Of wie weet is het niels?

Het is ook niet altijd even makkelijk deuren open te maken.. Van de tien deuren die jij tegenkomt is er minstens 1 die een sleutel, pasje of iets anders nodig heeft om te kunnen openen, eigenlijk is het toch zwaar kut? Als je heel graag door een deur wil die niet open gaat omdat die op slot zit en je de sleutel niet in het bezit hebt. Ik vind dan ook dat iedereen het recht moet hebben om met een bizar groot object een deur helemaal aan gort te slaan in het geval deze niet open wil.

De deur is niet meer weg te denken, ze hebben de wereld al lang en breed veroverd. Het is een essentieel deel van de samenleving geworden…

Ik haat ze uit de grond van mijn hart.

kusjes niels.

Categorieën: Algemeen

3 reacties

Mien · 17 november 2008 op 13:40

Hee, Carcamel van de deuren!

Om met de deur in huis te vallen even een gesloten deur open trappen (misschien wordt het dan wel een open deur).
Het is niet helemaal duidelijk wat je nu precies tegen of met (gesloten) deuren hebt?
Soms is het leven ‘behind closed doors’ net even spannender!

Detail:
[quote]marsheren[/quote]
Moet zijn marcheren.

Marsheren is wel een leuk woord, zeker in relatie tot nutsdames, bountyvrouwen en snickermannen.

Mien

lisa-marie · 17 november 2008 op 19:24

Wat een deur toch allemaal wel niet kan losmaken.
En wat Mien ook al zei: Soms is het leven ‘behind closed doors’ net even spannender!

Troy · 18 november 2008 op 01:05

Ik vind dat je met je bijdrage van deze column een grote deur met een tiental sloten erop verdiend hebt! 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder