Vanaf 10 tot 13 augustus houden radicale dierenactivisten een trainingskamp in het Friese Appelscha. Vanwege de slechte afloop van een soortgelijke kamp in 2003 probeert het CDA dit nu te verhinderen.
Sinds kort is er door de komst van de Dierenpartij serieus aandacht voor dierenleed in het landelijke beleid. Broodnodig want de verwaarlozing en mishandeling van dieren vind nog op grote schaal plaats.
Misschien ook daarom dat bevrijdingsacties van dierenactivisten oogluikend worden toegelaten door de samenleving.
Echt veel is er nog niet bekend van wat er precies omgaat in met name de groepen van “harde” dierenactivisten.
Wel is bekend dat illegale praktijken niet worden geschuwd.
Een van deze radicale groeperingen is Respect voor Dieren.
Deze radicale organisatie schuwt het bedreigen en terroriseren van mensen niet.
Hierin werken ze nauw samen met de Engelse SHAC (Stop Huntingdon Animal Cruelty).

Sinds kort heeft de samenwerking tussen Respect voor Dieren en SHAC tot een nieuwe koers geleid.
Deze bestaat uit zogenaamde “house visits” het persoonlijk langs gaan en lastig vallen van personen die in,bijvoorbeeld de farmaceutische industrie, werken.

Getuige hiervan is de bioloog Margreet Jonker zij wordt regelmatig en stelselmatig bedreigd door deze radicale groeperingen, Jonker houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek, voor onder ander kanker, dit doet ze met behulp van proefdieren.
Misschien een omstreden manier van werken, maar geen excuus voor het bekladden van haar huis het vernielen van haar auto en het lastigvallen van haar kinderen.

Deze stelselmatig druk en pressie hebben al verschillend keren geleid tot het staken van samenwerking tussen verschillende partijen.
Zoals bij accountkantoor Deloitte & Touche zij stopten hun werkzaamheden voor het laboratorium PBRC.

Succesvol ? Misschien wel, maar het blijft zorgelijk en verbaaswekkend met hoeveel criminele activiteiten deze activisten wegkomen.
Het aankomende kamp van 3 dagen heeft dan ook geen brave agenda.
Het versturen van ontraceerbare mails en praktische tips voor civiel ongehoorzaamheid worden in de drie dagen aan de activisten bijgebracht .
De politie gaat pas ingrijpen als er daadwerkelijk verstoring van de openbare orde dreigt.
Dat wordt lachen…….
Radicale moslims zijn dan een gevaar, maar deze “dierenknuffelaars” wil je ook niet tegenkomen tijdens je weekendje fietsen in Appelscha.

Categorieën: Actualiteiten

4 reacties

SIMBA · 13 juli 2007 op 08:45

Bedankt voor de tip…we mijden Appelscha die dagen 😀
Vroeger was een poosje “in de mode” bij zo’n activistengroepering om nertsen voor de bontfok vrij te laten. Die beestjes waren in de vrije natuur binnen korte tijd dood en op een vervelendere manier dan als ze afgemaakt zouden worden voor hun pels. Dus wat nou dierenliefde…

arta · 13 juli 2007 op 11:06

[quote]Radicale moslims zijn dan een gevaar, maar deze “dierenknuffelaars” wil je ook niet tegenkomen tijdens je weekendje fietsen in Appelscha.[/quote]
Ik vind het vaak triest om te zien hoe mensen goedbedoeld iets opzetten om hun idealisme waar te maken, en dan vervolgens zo doorslaan dat ze het tegendeel bereiken.

anboul · 13 juli 2007 op 12:14

Voor de belangstellende AIVD heeft een rapport hierover geschreven “dierenactivsme in nederland springplank voor europa”

groeten,

schoevers · 14 juli 2007 op 17:18

Ze zijn niet voor de poes, die dierenactivisten.
Maar, of je nu door de hond of de kant wordt gebeten, het maakt niet uit: het is het paard achter de wagen spannen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder