Ja je leest het goed. Nog geen twee weken na zijn zelf aangekondigde stap uit de spotlights doet hij nu al weer een stapje naar voren zodat hij er weer middenin staat. Zijn platinablonde haar was wat dof geworden en zijn gebronsde poffertjeslook wat vaal. Zeker als je geel durft te dragen is de juiste kleurenwaaier cruciaal. En Dries weet dat.

Hij heeft een interview gegeven ‘exclusief’ aan Veronica Magazine. Een blad wat al heel wat Roelvink scoops wist te scoren. Het volgende stukje konden we lezen want de rest was premium;

‘Dries Roelvink raakte zijn complete kapitaaltje in een keer kwijt. De man die we kennen van zijn gele zwembroek en zijn zoon Dave, die betrokken raakte bij een nare affaire, verloor zijn belegd vermogen van 3 ton in een klap na de aanslag op het WTC in New York.’ ‘Hebzucht is de bron van alle kwaad. In feite geldt dat ook voor zanger Roelvink. Want hij wilde het onderste uit de kan. Maar na de beurscrisis kon hij weer opnieuw beginnen. Zingen, zingen en nog eens zingen!’

Het zou flauw zijn om over zijn gele zwembroek te beginnen en zijn zoon Dave die juist liever geen zwembroeken draagt als hij McNuggets eet in een jacuzzi. Mij persoonlijk raakt met name het verborgen leed wat er is geleden. Door Dries, zoon Dave, de rest van de familie en het ganse Nederlandse volk. Hij moest namelijk weer gaan zingen. En toen kreeg hij de smaak te pakken. Bleef zingen en keek vooral heel veel naar zijn grote voorbeeld Kris. De matriarch van de Kardashian / Jenner clan die haar kinderen op een nooit eerder vertoonde feilloze manier weet te exploiteren zonder dat het als misbruik voelt. De gele zwembroek werd spontaan gevuld bij de gedachte alleen al. En het lukte hem ook nog. Respect.

En dan moet de leuke zomer single nog komen. Als Dries mijn ongevraagde advies wil, en dat wil hij want ik ben daar namelijk keigoed in, dan zou ik hem zeggen daarmee te wachten tot na de zomer. Als het weer een beetje gaat regenen en de lucht wat grijzer wordt. Voor die tijd proppen we de media vol met mooie diepgaande melancholie zoals hierboven in het Veronica Magazine. Dries gaat diep, heeft een hardnekkige artiestendip en vertoont hier en daar al een Elvis-achtige aftakeling omdat het artiestenbestaan aan hem vreet. Het is niet makkelijk. Zeker niet om te zingen, zingen en nog eens te zingen. Voor niemand niet. Dries moet gaan laten zien dat hij het zwaar heeft. Zijn ouder worden, de spotlights, zijn kinderen die uitfladderen, de druk om er altijd goed uit te zien en met name het zingen van niemendalletjes om mensen vrolijk te maken. De hele leuke zomersingle is zijn laatste trucje. Te laat uitgekomen omdat hij er gewoonweg niet klaar voor was. Onder druk van de platen maatschappij toch het podium op om zijn fans het te brengen. Duidelijk grijzer geworden, zie je aan hem dat er een verandering op stapel staat. Een major change zoals hij het door Veronica Magazine laat optekenen. De lijn is zo mooi. Via de tennisbaan een stapje terug naar een vertraagde leuke zomersingle in het najaar om door te vliegen naar de winter. Kan bijna niet beter. De PR machines draaien op volle toeren. Een mini real-life-soap begeleidt hem met die onomkeerbare stap daarnaartoe.

En dan glijden we de kerst in met hele mooie, zware songs die stijf staan van de melancholie en symboliek. Springfield gaat hem daarbij helpen door met hem de nummers te maken. Een andere Dries … een ander geluid. Daarna gaan we er samen aan werken om van hem de enige echte poldertroubadour te maken. Echte songs die mensen raken. En helpen. En andersom. Gewoon Roelvink. Of: zeg maar Dries.

Ik heb er zin in. Nu eerst die hele leuke zomersingle afwachten.

B.B. Springfield

Categorieën: Algemeen

Bastiaan B. Springfield

Bastiaan B. Springfield mijmert door het leven

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder