Jerry Seinfeld:
I know I’m not going to understand women. I’ll never understand how you can take boiling hot wax, pour it onto your upper thigh, rip the hair out by the roots, and still be afraid of a spider. Donderdag, ik zat maar weer eens in de gedachte bevangen dat veel water drinken goed voor je is. Om 5 uur ’s-ochtends word ik wakker omdat ik ontzettend moet plassen. Slaapdronken loop ik met mijn afstandsbediening door het huis om overal het licht aan te klikken als ik me van de linkervleugel van mijn flatje naar de rechtervleugel begeef. Op mijn terugweg hetzelfde ritueel, totdat ik terug kom in mijn slaapkamer. Een spin van het formaatje walgelijk zit op de muur, net boven mijn kussen. De lucht blijft me weg, tranen springen me in de ogen en het avondmaal wat reeds lang en breed verteerd is komt alsnog tot kokhalsniveau terug. Ik ben wakker! WAT MOET IK DOEN? PANIEK. Opzuigen!

Met trillende benen loop ik naar de keuken om mijn stofzuiger te pakken. Elke vezel in mijn lichaam vertoont angst voor de actie die ik van plan ben te gaan ondernemen. Als ik met loeiende stofzuiger voor de spin sta komt de ware heldin in mij naar boven. Ik durf niet. De gedachte dat het beest in die slang door mijn hand schiet zorgt voor nog meer paniek. Dan valt de spin omlaag. In een reflex reactie ruk ik de deken van de andere bedhelft af en trek een sprint richting de woonkamer. Onderweg kan ik nog net een vinger op de lichtknop laten landen waarna ik de slaapkamerdeur dichtgooi en hermetisch afsluit met kussens. Met het angstzweet op mijn lijf probeer ik verder te slapen op de bank.

De volgende ochtend loop ik met grote bogen om mijn slaapkamerdeur heen mij afvragend waarom ik mijn wekker niet hoor. Op het werk schakel ik de stoerste knul die ik ken in om mij te komen helpen in dit spinnendrama. Nadat hij me uiteraard flink heeft uitgelachen komt hij me ophalen van het werk. In mijn woning kijk ik op afstand met lichte paniek toe hoe hij mijn slaapkamer overhoop haalt opzoek naar het gedrocht. Onder het bed vindt hij het beest, zijn grappenmakerij is acuut over. ‘Hij is wel groot ja’ Zijn de letterlijke woorden. Hij zuigt het beest op, stofzuigerzak in een vuilniszak, dikke knoop in de vuilniszak en de vuilniszak in de afgesloten straatcontainer. Nelleke durft weer in haar bed te slapen…..

Als ik de eerstvolgende nacht 3 keer in een half uur wakker schrik en naar de muur staar is het mij duidelijk dat ik op de bank moet gaan liggen als ik nog iets van deze nachtrust mee wil krijgen. Als een held op sokken slof ik naar de bank, en slaap slecht. De gedachte in mijn achterhoofd dat ik zaterdagnacht dronken thuis ga komen en dan heus wel in dat bed neerplof stelt me enigszins gerust dat het wel weer goed zal komen…

Als ik zondagavond mijn wekker wil zetten merk ik op dat de volumeknop helemaal stil staat. Ik had donderdag gepoetst en met mijn poetsdoek per ongeluk de volumeknop stil gezet. Als ik niet zoveel water had gedronken was ik niet wakker geworden om te gaan plassen, dan had ik niet bij terugkomst die spin gezien, was ik niet op de bank verder gaan slapen, had ik niet mijn telefoon als wekker gebruikt en dus had ik me verslapen…

EN DAAROM IS WATER GOED VOOR JE! 😉

Categorieën: Algemeen

11 reacties

Geertje · 28 augustus 2005 op 10:13

[quote]Op het werk schakel ik de stoerste knul die ik ken in om mij te komen helpen in dit spinnendrama[/quote]

Het is bij de wilde spinnen af. Alle emancipatie ten spijt, de vrouw als spin in haar web! 😀

Leuke column!

Eddy Kielema · 28 augustus 2005 op 11:36

Elk verhaal dat begint met een citaat van Jerry Seinfeld heeft wat mij betreft een streepje voor! Boeiende en humoristische column over een angst waar mannen niet echt over mee kunnen praten. Maar wij hebben weer andere angsten… 😉

bert · 28 augustus 2005 op 13:28

[quote]De lucht blijft me weg, tranen springen me in de ogen en het avondmaal wat reeds lang en breed verteerd is komt alsnog tot kokhalsniveau terug.[/quote]
Mooie angst column. Goed beschreven.

Li · 28 augustus 2005 op 14:13

Ik wil je niet bang maken hoor Nelleke maar spinnen zijn vaak met z’n tweetjes. Vooral die grote zwarte exemplaren. Dus zit er vast nog eentje ergens verstopt. 😀

Li

Trukie · 28 augustus 2005 op 16:40

Elk nadeel hep sun voordeel :laugh:

Mooie column

champagne · 28 augustus 2005 op 19:27

Een zee van herkenning. Ik heb er zelfs afgelopen nacht ook een column over geschreven!

Het moest verboden worden; deze akelige monsters binnenshuis!

Goede column!

KawaSutra · 29 augustus 2005 op 10:31

Leuke column.
Bij de verkoop van mijn vorige huis moest ik van de makelaar een opgezette vogelspin weghalen uit het trapgat. De potentiële kopers vluchtten allemaal de deur uit. 😀

Dees · 29 augustus 2005 op 13:31

Van nu.nl:

[quote]Een Duitse vrouw schrok zo van een spin die over haar gezicht kroop, dat ze de controle over haar auto verloor en frontaal tegen een boom reed. Dit meldde de politie in de Duitse stad Rheine. De 23-jarige automobiliste schreeuwde het uit en liet haar stuur los, waarop de kleine wagen van de weg af tegen een boom botste. De auto was total loss. De vrouw hield aan het voorval een paar schrammen over. De spin heeft het ongeluk overleefd.[/quote]

Lastig die fobie, maarrrr leuke column 😀

Mosje · 29 augustus 2005 op 23:29

Hey Nelleke, je hebt je zonnebril afgezet. Meid, wat een mooie ogen heb je.
😉

WritersBlocq · 29 augustus 2005 op 23:43

Neem een glas, zonder water.
Pak een papiertje
Zet glas over spin (met bovenkant, NIET met onderkant, we gaan niet dierenbeulen in deze tip)
Schuif papiertje tussen oppervlakte en glas
Ga naar buiten
Haal papiertje weg
Laat spin vrij
Ga weer naar bed
Droom van spin die bij buren voor helse praktijken zorgt
Slaap met glimlach op je snoet

Nelleke · 1 september 2005 op 14:34

Iedereen heeft gelijk gekregen…. Spinnen komen nooit alleen. Ik heb vanmorgen zijn of haar partner mogen verwelkomen in mijn badkamer. Ik ben helaas wel een dierenbeul geweest…sorry! Ben echt te bang om t beestje in leven te laten 🙁

Geef een reactie

Avatar plaatshouder