Vrouwen en mannen van mijn leeftijd die single zijn hebben het afknappen verheven tot een ware kunst. “Hij was wel leuk hoor maar zijn linker oorlel had een vreemde rimpel, een echte oorlellebel en dan kan ik er niets meer mee” of “Ze is inderdaad erg mooi, grappig en intelligent maar die ballonkuiten zijn zo bol en ruw”.

Waar men vroeger nog een gebrilde naar bier, zweet en oud water stinkende low-lands rocker/it specialist volledig uit elkaar trok, knappen ze nu af op de verkeerde gel of het stilistisch onverantwoorde schoeisel.

In Den Haag zit midden op het plein de trendy zaak ‘Millers’.
Een zaak waar hippe bejaarde jeugd de hele avond ererondjes loopt rond de dansvloer. Ga er maar eens heen, echt lachen.
Ik hoor mannen met Uggs! en metro gelakte nagels! de ene openingszin na de ander uit de spreekwoordelijke mouw schudden.
Krolse versleten poezen met strapless jurkjes en hoge hakken met rode onderkant vechten om de zinnen van de vermeende ‘David Beckhams’.
“Ik wil mezelf wel verdrinken in de golven van je haar” is een zin die ik opving, ik stik bijna in een ijsklontje en draai me kinderlijk gierend om.

Na de prachtige openingszin kan de zoektocht beginnen. Je ziet ze denken.
Hmm…hele vreemde wimpers in dit licht.
Oh nee en je broek is van de H&M en je hebt geen iPhone maar een Samsung Galaxy.
Doei..

Rs

Categorieën: Algemeen

Robin Simon

Drummer van beroep. De doelstelling voor mijn schrijven is ritmiek combineren met taal. Zinnen die 'lekker lopen' hebben een passend ritmisch lettergreep en klanken patroon. Tenminste dat is mijn mening...;)

6 reacties

pally · 9 september 2013 op 12:53

twee columns na elkaar? Beetje teveel van het goede. misschien een vergissing…

  Robin Simon · 9 september 2013 op 13:02

  Dank voor uw reactie. Hij is geweldig.
  Groetjes

   pally · 10 september 2013 op 13:00

   Jammer, dat je meteen zo als ‘gestoken’ reageert.

    Robin Simon · 11 september 2013 op 07:59

    Gestoken? Uw reactie is erg grappig, dat mag toch. Inhoudelijk gaat u uitsluitend in op de hoeveelheid stukjes ipv de column zelf. Dat is toch ook grappig.

Mien · 9 september 2013 op 17:16

Een barokke klassieker den deze. Oude wijn in een nieuw vat geslagen. Een klein beetje overdone.

Nachtzuster · 11 september 2013 op 23:40

Als Hagenaarse ken ik the Millers wel. Vanaf de buitenkant dan. En na jouw verhaal hoef ik ook niet naar binnen, want een Samsung Galaxy hier. Gelukkig hoef ik niet op mannenjacht. Geinige column. Je cynisme tav Pally begrijp ik niet zo. Ze heeft een punt aangezien het ongebruikelijk is dat er twee columns door één en dezelfde auteur vlak na elkaar geplaatst worden. En uiteraard is dat niet jouw ‘probleem’.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder