Twee woorden: Candy Crush. Ook te vinden onder de noemer ‘Ellende in een schattig jasje’, ‘Duivelsgebroed’ en ‘Vernietiger der facebookvriendschappen’. Ping, notificatie. Ik klik op het lonkende wereldbolletje, waar nu een rood 1’tje boven staat en zie tot mijn teleurstelling een verzoek om iemand een leven te geven.

In 2010 maakte ik mijn facebookaccount aan. Inmiddels zijn we 3 jaar en 2 pogingen tot verwijdering verder. Ik kon er niet meer tegen, de drang van mijn facebookvrienden om als een stel politici over daadwerkelijk álles hun mening te ventileren. Het aantal kippen dat mij gevraagd werd te doneren aan een virtuele boerderij, de hoeveelheid spelletjes waarvoor ik uitgenodigd werd.

Twee keer verwijderd, twee keer teruggekomen. Ik ben blijkbaar een slaaf van de sociale media. Als je niet beter zou weten zou ik een ruggegraatloze facebookverslaafde zijn. En dat ben ik ook. In plaats van de verleiding te weerstaan ben ik afgegleden tot de diepste krochten van de facebooktrends: Candy Crush. Ik ben competitief. Ik kan er niet tegen als anderen beter zijn in iets dan ik. Ik voel me superieur als ik wederom als winnaar uit de bus kom tijdens Halli Galli.

Ik moet nodig op zoek naar een leven, en met mij alle andere slachtoffers van de sociale media. We moeten ophouden met naar aandacht vissen, we moeten ophouden met zielkwellende spelletjes en we moeten het beleid misschien maar overlaten aan zij die daar daadwerkelijk meer aandacht aan hebben besteed dan slechts dat éne artikel lezen.

Zoals de babyboomers mij vroeger vertelden, zou ik graag terug willen geven: ‘Kom eens van achter dat scherm vandaan en ga eens buitenspelen, meisje.’

Categorieën: Algemeen

15 reacties

arta · 2 oktober 2013 op 17:08

Wát een leuk debuut!

Beetje veul ikjes, maar een kniesoor, die daar op let.

PS: In welk level zit jij? 😉

Mien · 2 oktober 2013 op 17:13

Sterke titel.
Je gaat in ieder geval hier veel vrienden maken met dit soort mooie schrijfsels.
Eens met Arta. Goed en leuk debuut.

trawant · 2 oktober 2013 op 17:21

Eerst nog ff Wordfeuden..? 1 spelletje maar..

Leuk, lekker tempo gg, welkom..!

SIMBA · 2 oktober 2013 op 17:24

Welkom Anne! Wil je mijn Facebook vriend worden? Pleassee???? 😉 Kunnen we levens uitwisselen, ik ben op level 169 :drool:
maar na dit leuke debuut raak jij natuurlijk verslaafd aan het schrijven van columns 🙂

    Anne · 2 oktober 2013 op 22:44

    Ik speel het niet op facebook, alleen op mijn telefoon! Ik wil het helemaal zonder extra hulp aan levens enzo spelen, zo competitief ben ik. 😉

Ferrara · 2 oktober 2013 op 18:15

Candy Crush, Halli Galli? wat is dat? Nee echt ik weet niets van facebook. Wel van de kans op de volgende verslaving met zo’n debuut.
Succes hier.

brilmans · 2 oktober 2013 op 18:53

Duivelsgebroed, wat een heerlijk archaïsch woord blijft dat toch. De rest van je column is overigens hip, vlot en erg prettig om te lezen. Knap!

Robin Simon · 2 oktober 2013 op 20:00

Prachtige titel! Leuk om te lezen. Knap! Groetjes

Meralixe · 2 oktober 2013 op 20:06

Pffff…wat een drukte vandaag…

Anne, of moet ik nu Franknfurter schrijven? Welkom op column x. Vlot geschreven maar helaas, ik ken NIETS van al die Facebooktoestanden. Wel hoor ik regelmatig de zelfde klachten over tijdrovende verslaving laagdrempelig niveau en zo meer. Alvast bedankt voor het verwittigen. :-))

Spencer · 2 oktober 2013 op 20:54

Buiten spelen is ook niet alles.. Maar verslaving is een interessant onderwerp. Wanneer is iemand verslaafd?

g.van stipdonk · 2 oktober 2013 op 21:12

Leuk geschreven. Herken wel iets hiervan, maar gelukkig niet al te veel.

pally · 2 oktober 2013 op 22:49

Leuk debuut Anne, welkom hier en met Arta ben ik het eens over de te vele ikjes. Maar dat komt vast best terecht.
Welkom hier. Het loopt lekker binnen met verse Cx-ers…
Enne, dat spel ken ik niet , al ‘zit’ ik al een jaar of vier op FB.
Ik hou ook niet zo van spelletjes.

Sagita · 4 oktober 2013 op 16:19

Leuke instap hier! Ik weer alle spelletjes op facebook, heb genoeg aan kennis nemen van hoe het met iedereen gaat en af en toe zelf iets plaatsen.
groet Sa!

Nachtzuster · 4 oktober 2013 op 23:17

Ik val in de herhaling hier maar welkom met dit frisse debuut! :yes:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder