“De fiets van Bram heeft een lekke band, en moet gerepareerd worden.“ Daarmee komt mijn zoon binnen. “Pak de spullen maar, en aan de slag,” zeg ik. Met het repareersetje in de hand loopt hij terug naar zijn vrienden, die op de inrit om Brams’ fiets staan verzameld. Het duurt en het duurt. Ik ga eens kijken. “Wat is het plan?” vraag ik. Bram: “Ik plak er zo lang aan de buitenkant een lapje op, dan probeer ik het verder thuis wel te repareren.” “Kom maar eens mee,” zucht ik. De fiets wordt achter op de binnenplaats neergezet. Met vier man staan we bij de fiets.

“Ik zal jullie wel eens laten zien hoe je een fietsenband plakt. Zet de fiets maar op de kop, en zoek het ventiel,” begin ik. ”Ventiel?” vraagt Bram. Er zijn inmiddels enkele bierflesjes opengetrokken, en er wordt gelachen. Zo gaat het verder. Uiteindelijk haalt Bram de binnenband tevoorschijn, en stopt deze in de emmer water. “Ik zie niets,” verklaart hij. Ik zucht nog eens. “ER MOET LUCHT IN!”

 

Categorieën: Algemeen

G.van Stipdonk

Gerard van Stipdonk. Mijn motto: Wie schrijft die blijft.

8 reacties

Hans Schoevers · 10 april 2018 op 17:49

Leuk.
Het is een opLUCHTING dat pa dit doet.
Maar wat een leeglopers staan er omheen.

    G.van Stipdonk · 11 april 2018 op 21:28

    Maar wel gelachen, en ook dat lucht op. Dankjewel.

Nummer 22 · 10 april 2018 op 18:27

Luchtig geschreven! Mooi, ik zoe het beeld zo voor me.

G.van Stipdonk · 11 april 2018 op 21:31

Bedankt. Voor het repareren van een fiets moet je niet bij de jeugd zijn, hoewel ik moet toegeven dat een moderne fiets ook niet zo maar een twee drie te handlen is.

Arta · 13 april 2018 op 23:16

Leuke Opdracht van de maand, G.!

Beeldend neergezet.

    G.van Stipdonk · 15 april 2018 op 14:33

    Dankjewel. Zo had ik het nog niet bekeken, maar het kan wel!

Karen.2.0 · 14 april 2018 op 00:21

Hij is erg leuk, G. Nu is het wachten op de eerstkomende lekke band hier, dan denk ik aan jouw stukje en laat ik ze ploeteren. Hoogstwaarschijnlijk kijken ze daarna eerst 16 filmpjes op YouTube voor een instructie 🙂

G.van Stipdonk · 15 april 2018 op 14:35

Het blijft een uitdaging om jongeren een band te laten plakken. Het is bij ons nog nooit zonder extra begeleiding gelukt!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder