Met stomheid geslagen zit ik achter mijn pc en denk aan een mailtje dat ik van de redactie van ColumnX kreeg.. Ik word namelijk al een poosje achtervolgd door een stalker. Dat wil zeggen, iemand reageert op mijn columns op een manier van iemand die gebluste kalk in plaats van hersens in zijn schedel heeft. Of haar, zou ook kunnen. Reageren en kritiek mag altijd maar doe het dan op inhoud. Ik krijg nu alleen maar het advies om me te laten opnemen. En dat ik niet zo moet zuipen. In de spelling van een vijf-jarige.
ColumnX heeft om dit soort ongein te stoppen de stalker (na drie keer waarschuwen) de toegang tot de site ontzegd door het IP adres te blokkeren. Fijn, denk ik. Probleem opgelost en ik surf naar de site.

Jammer, ik kan er niet in. Storing zeker. Nog een keer proberen. Weer niet. Jezus, wat krijgen we nou? Mijn huisbaviaan Ab, is bij mij thuis omdat ik die maffe reacties aan hem wil laten zien.
‘Kun je er niet in?’, vraagt hij met de gebruikelijke lege blik in zijn ogen.
Ik kijk hem aan en schud mijn hoofd. ‘Is dit een serieuze vraag of zie je het echt niet?’, vraag ik geduldig aan deze randgnoom. Het wordt tijd dat ik zijn dressuur weer eens ter hand neem, want dit lijkt nergens op.

‘Nee, ik kan er niet in, Ab. Het lijkt erop dat ik geblokkeerd ben. Wat denk je, hoe zou dit komen?’
Hij kijkt mij lodderig aan. ‘Probeer het nog eens’, stelt hij voor.Dat doe ik maar het resultaat is hetzelfde. Ik kan niet op Columnx komen. Dan moet ik aan het mailtje van Casper denken. Over de blokkade van die enge stalker. En ik laat de mail aan Ab zien. Tijdens het lezen wordt Ab een paar tinten bleker. Bijna zoals hij er uit ziet na het naar binnen schrokken van 3 zakken patat. Meestal volgend op het drinken van 35 biertjes en dat gaat nooit goed samen.
‘Jezus’, fluistert hij.’ Ze hebben jou geblokkeerd’
‘Jij zou je echt eens aan een intelligentietest moeten onderwerpen Ab’, zeg ik.’Volgens mij zou je goed scoren. Een IQ van 6.5 zit er bij jou zeker in. Misschien zelfs wel 6.6 als je een week niet zuipt.’
Dan kijkt hij mij aan en trekt een berouwvol gezicht. Dat wil zeggen,dat zijn gezicht de vorm aanneemt van een aardvarken dat met zijn kop onder het wiel van een vrachtwagen is gekomen.
‘Oké’ zegt hij. ‘Ik moet wat bekennen. Eh…ik heb die reacties zelf verzonden. Bij wijze van geintje eh…’
Ik blijf even stil. Naar adem happend en de consequenties van zijn daad overziend. Ziet er niet geestig uit.
‘Hoe dan?’, vraag ik eindelijk met schorre stem. ’Dat moet je dan op mijn pc gedaan hebben. Wanneer dan?’
‘Eh..toen jij de hond uitliet en toen je je dochter ergens naartoe bracht.. Toen lag ik hier op de bank te pitten. Dat was je zeker vergeten want toen ik jou een paar uur later in de kroeg tegenkwam, wist je niet eens meer dat ik nog bij jou thuis zat.’.
‘Maar ja’, voegt de baviaan eraan toe. Geef toe dat het geestig is, toch?’ Hij ziet mijn gezicht en herstelt zijn opmerking vlug. ‘Oké, oké. Sorry, dit was natuurlijk niet de bedoeling.’
Een Ab die zijn excuses maakt. Nu gaat de wereld echt op z’n ondergang af..

Na een paar excuusmailtjes naar ColumnX wordt de blokkade gelukkig de volgende dag weer opgeheven. Daar mag ik mijn handen bij dichtknijpen. Die Baviaan trouwens ook.

Toch zit er iets positiefs in dit verhaal. Namelijk, dat het niet mogelijk is om zonder gevolgen de meest krankzinnige scheldpartijen op ColumnX te laten rondslingeren. Reageren prima! Kritiek ook. Maar, that’s all…

Categorieën: Algemeen

2 reacties

Casper · 20 januari 2003 op 21:37

Kees,
Om Ab eens terug te pakken blokkeer ik zijn IP wel effe als ie eindelijk een nieuwe computer heeft! 💡

Nee hoor, zonder dollen, ik vond het wel een leuke actie van hem. Maar hij is Jeroen en mij toch echt een pilsje verschuldigd! :pint:

Kees Schilder · 21 januari 2003 op 00:27

hee Casper,
Die zeg ik bij deze toe op het eerst volgende columnistenbal. Dan neem ik die randaap Ab mee.
Moet er wel een soort berghok in de buurt zijn en stevige kettingen want hij wil soms nogal uit de band springen 😀
groet
kees

Geef een reactie

Avatar plaatshouder