De knopjes groeien weer aan de taken, de vogels zingen hun warme liedjes. De koeien springen, huppelen en dansen door het weiland, na maanden bij elkaar opgescheept te zitten in een saaie, grauwe schuur. De lente, heerlijk. Maar ziet het er wel zo zonnig uit dan dat het weer doet voorkomen? Natuurlijk is iedereen blij dat het weer lente is, dat de dagen weer langer worden en dat de temperatuur omhoog gaat. Heerlijke dagjes erop uit, naar het strand of de dierentuin. Maar vergeet die verrekte graspollen niet, die veel mensen weer gaan irriteren en laten snotteren. Die verrekte muggen die je huis weer binnendringen om je in je slaap lek te prikken, ondanks de 20 vierkante meter aan horren.

Trouwens, zo leuk is het nu niet om een dagje naar het strand te gaan, als je bijna 2 euro betaalt aan de pomp. De recessie schijnt dieper te zijn dan dat deze al was en het consumentenvertrouwen heeft een dieptepunt bereikt. Een kabinet dat weer eens zal gaan vallen omdat er niks meer te gedogen valt en vergeet dan niet dat we onze favoriete volkssport mogen uitoefenen, naar de stembussen gaan. En voordat we het weten lopen we alweer te klagen omdat de grond gortdroog is en dat het wéér te warm is. Zijn we net van de vrieskou af, krijgen we het zweet van de lente weer over ons heen.

Banen die verdwijnen, huizenprijzen die dalen, maar zie het van de zonnige kant, de beurzen presteren uitermate goed! Leuk is dat eigenlijk, speculeren en handelen in andermans schulden. Oh oh wat is het toch fijn dat de lente begonnen is. Maar hè, laat mij jouw lentekriebels niet verpesten door ze te veranderen in een akelige lente jeuk. Geniet lekker van het verbranden in de zon, met een opkomende zonnesteek en een heerlijke door wespen omringde glas rosé. Op naar de verhalen over het begin van de herfst.

Categorieën: Actualiteiten

BuddhaWriter

Geen vogel vliegt te hoog die met zijn eigen vleugels vliegt

4 reacties

Libelle · 25 maart 2012 op 13:45

Het zweet van de lente brak me uit Garuda. De knopjes groeien dan wel aan de taken, maar vergeet ook de teken niet. Een wespen- of zonnesteek is al genoeg.

Garuda · 25 maart 2012 op 17:25

Je hebt helemaal gelijk Libelle…

@iedereen: het moet uiteraard taKKen zijn… 🙁

Meralixe · 26 maart 2012 op 10:43

Twee mensen zitten in de gevangenis en kijken naar buiten.
De ene zegt “Wat is het allemaal grijs en grauw, zie dat versleten wegdek en die losse stenen op het voetpad….”
De andere kijkt omhoog en zegt ” zie eens naar de maan, en de sterren, wat een onmetelijk prachtig heelal waar we deel van uitmaken…” :toeter:

Garuda · 26 maart 2012 op 15:30

😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder