HUISDIEREN MET EEN ARME BAAS MOETEN ZICH SOMS BEHELPEN. DAAROM SCHIETEN BURGERS TE HULP MET EEN DIERENVOEDSELBANK, ONDER MEER IN TERMUNTERZIJL. ZE ZIJN NOG MAAR NET BEGONNEN, MAAR HEBBEN AL 2160.5 KLANTEN. HENK-JAN VAN DER SJAGGIEROL (63) GAAT OOK, VOOR ZIJN KAT ROTJE.

Rotje is 10 jaar en belangrijk voor Henk-Jan. De Termunterzijlenaar heeft het niet breed, leeft van een uitkering en gaat sinds een paar jaar naar de Voedselbank. Sinds de opening van de Dierenvoedselbank Happy Beet in Termunterzijl, gaat hij ook daar naartoe. Sindsdien heeft Rotje altijd genoeg eten, wat daarvoor geen garantie was. Henk-Jan: “Ik deed mijn best, maar soms redde ik het niet. Als ik dan geen voer had, vroeg ik anderen om hulp.”

Sip kijkt hij ons aan terwijl hij zijn zesde sigaret opsteekt en een fles Wodka uit de kast pakt en zichzelf inschenkt.
Hij laat ons de statistieken van jaarlijkse kosten van een huisdier zien:
Hond – 760 euro
Kat – 395 euro
Tonijn – 208 euro
Henk-Jan: ‘Dat hoeft dus niet meer, dat hulp vragen. Rotje kost 10 tot 15 euro in de maand. Ik ga elke week naar de Dierenvoedselbank, daardoor gaat het beter.’

KAT WEGDOEN?
Zou het niet beter zijn als Henk-Jan, die de eindjes soms bij elkaar knoopt, zijn kat weg doet?
Henk-Jan: ‘Nee. Dat zeggen mijn kinderen ook weleens. Maar ja, wat heb ik dan in het leven? Als ze me Rotje ook nog af zouden pakken, wat heb ik dan nog?’

‘Nou, ‘ opperen wij van Absurdistisch Magazine, ‘Dan heb je in ieder geval nog je dagelijkse sigaretten van, hoeveel kost dat per week?, eurootje of vijftig? En je Wodka.’
Henk-Jan kijkt ons glazig aan. ‘Ja, verduidelijken wij; stop met roken want van vijftig euro per week kun je behoorlijk wat kattenvoer kopen en hoef je niet meer naar de Dierenvoedselbank. En o ja, hoeveel kostte die tatoeage op je arm eigenl..

Aan het laatste woord komen wij van Absurdistisch Magazine niet meer helemaal toe want Henk-Jan geeft ons een knuffel met een volle asbak en gooit ons zachtjes schoppend de deur uit.
Kat Rotje ziet het allemaal likkebaardend aan…

Categorieën: Algemeen

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

14 reacties

Nummer 22 · 24 september 2017 op 15:14

Ach, Waarde van Gellekom laten we samen dan de Voedsel voor de Geest bank openen voor de humorloze net boven de geestelijke armoede grens levende medemens. Elke week een doos met Pandora en de Termunterzijl Courant + het Absurdisch Magazine geheel gratis op vertoon van een glimlach. Ook een schriftelijk VOGA verklaring omtrent geestelijke armoede verstrekt door ons O.I.L.(1955) is vereist. Onze zeer gewaarde prof.dr.mr.ir. R.Leijdecker heeft zijn medewerking al toegezegd. Waarvan akte!

Wat is uw mening?

NicoleS · 24 september 2017 op 19:02

Hahaha, hij is weer top!

Karen.2.0 · 25 september 2017 op 00:34

Hoe verzin je het Van G, ???

Nummer 22 · 25 september 2017 op 03:32

Gewoon door het te schrijven. Van Gellekom heeft de 35 jarige schrijfcursus ‘En nu pennen’ en een scriptie over ‘Onzin in Streektalen’ met het rijexamen op een tractor glansrijk doorstaan.
Namens Het O.I.L(1955) , sectie opleidingen,
T van het Sujet-Naaktgeboren
Docent Swahili & Wartaal
(n.b. werktijden op afspraak)

    van Gellekom · 25 september 2017 op 09:33

    Deze gek denkt :In een een papiertje, strik erom, voila. Ja. En ook dat is schrijven. Citius, Altius, Fortius.

Nummer 22 · 25 september 2017 op 05:29

Vandaag wordt et eerste pakket voedsel voor de geest bank uitgereikt aan Janne van der Zaaigoed. Zij is moeder van 5 zeer hoogbegaafde ADHD’ers , 4 tarantula’s en 45098 doktersromannetjes, 3 kippen en een verlopen bibliotheek pas. Om haar voedsel voor haar verarmde geest te schenken ontvangt ze het boek ‘ omgaan met uzelf. Een spiegelreflex boek en reis naar het binnenste van uw ziel!’

NicoleS · 25 september 2017 op 08:00

Slaap je nog wel Ruud???

Nummer 22 · 25 september 2017 op 10:57

Niet echt. Ik heb de titel van jouw column npg s bestudeerd… zonder haar..ben je toch kaal????

Geef een reactie

Avatar plaatshouder