Een aantal jaar geleden maakte ik wel eens geld over naar het buitenland en dat was geen enkel probleem. Maar sinds de grenzen vervagen en we met zijn allen genieten van de nieuwe munteenheid moet ik speciale overschrijvingskaarten hebben. Want geld overmaken naar Frankrijk dat gaat in dit harmonieuze Europa niet zomaar. Europa neemt steeds meer beslissingen en gelukkig maar want ik zie een en al verbroedering binnen de Europese grenzen. Nederland is erg populair en dat heeft uiteraard niets te maken met de flinke hoeveelheid geld die wij jaarlijks in Europa (de bodemloze put) storten.

Gelukkig hebben we nu ook met zijn allen een munteenheid, jammer dat de gemaakte afspraken over het begrotingstekort door Frankrijk en Duitsland niet nagekomen worden, maar uiteraard doet Europa daar weinig tot niets aan. We zijn immers vrienden. Alleen jammer dat de oorlog in Irak voor wat verdeeldheid zorgde. En weer de Fransen en de Duitsers volgden een eigen koers en uiteraard maakt dat niet uit, we zijn toch praktisch landgenoten! En omdat het allemaal lekker op de rails staat hebben de grote slimme politici besloten om een flink aantal Oostblok landen toe te laten bij het geweldige Europa. Dit alleen om militair tactische redenen Want wat het nut verder is van die uitbreiding weet absoluut niemand want het kan ons alleen maar een hele berg geld gaan kosten. Uiteraard geeft dat niets want wij Nederlanders zijn tolerant en vinden het geweldig om te bezuinigen terwijl onze bijdrage aan Europa steeds groter wordt. Gelukkig wordt ons ook regelmatig uitgelegd wat het nut is van deze uitbreiding zodat we allemaal inzicht hebben in de zaken die om ons heen gebeuren. En laten we eerlijk zijn van je vrienden moet je het hebben. En natuurlijk accepteren wij dat onze vriend Berlusconi wet na wet aanneemt die hem van enige strafvervolging vrijwaart. Dat moeten we ook wel accepteren want de heren politici hebben besloten dat het goed voor ons is. Zij moeten dat ook wel voor ons besluiten want daar waar menig land referenda houd over dit soort zaken vinden onze bestuurders dat wij daar te dom voor zijn. En het doet me pijn om het te zeggen maar aan de weinige reacties te zien onder de bevolking hebben de politici inderdaad gelijk, we zijn te dom.


2 reacties

Hendriks · 29 november 2004 op 10:52

Het is niet eerlijk… maar ja, het hele leven is niet eerlijk.

Dus. Ja, wat moet ik zeggen? Het is een gedachte die bij ook vaker komt. Van je vrienden moet je het hebben?

overigens, wij betalen ‘relatief’ veel. Maar echt niet gigantische bedragen. Ik meen dat landen als Frankrijk of Duitsland in ‘absolute’ bedragen bijna netzoveel betalen als onze gehele begroting (beetje overdreven? 😉 ).

Maar ja, wie begon er met de EU. Onderandere Nederland! En hoe meer leden, hoe minder je te zeggen hebt als 1 partij. Wbt de oostblok landen, die zijn zo lek als een mandje. Militair oogpunt? Voeren wij “Europa” oorlog dan? Ik heb nog niet gehoord van “Europa” stuurt troepen. Maar meer “VN” of “Navo”.

Als Nederland ballen had, hadden ze zich uit de gigantische zeepbel “Europa” getrokken. Maar ja, Nederland & Ballen gaat niet samen.

Raindog · 29 november 2004 op 12:22

Een column schrijven is leuk maar het zou nog leuker zijn als je feitelijke onjuistheden weet te vermijden. Zo heeft het Europees Gerechtshof (als ik me niet vergis en het niet een andere instantie was) wel degelijk een uitspraak gedaan inzake het financieringstekort van Duitsland en Frankrijk. Het is ook wat aan de makkelijke kant trouwens, dat tekort van Griekenland vind ik veel ernstiger. Hebben die klere Olympische Spelen ons alsnog geld gekost en geen enkele reële manier om het terug te halen. Ook is je punt over Berlusconi nog niet helemaal uitgegeten; volgens mij buigt het Italiaans Hooggerechtshof zich op dit moment over de wetten die Berlusconi er inderdaad doorgedramd heeft. Je stelt de zaken iets te leuk voor vrees ik. Genees maar snel van je eurofobie, het is er en het gaat niet, nee, nooit meer weg. Als je er last van hebt moet je zelf gaan vrees ik. Oh, en je zag maar een enkel nut van uitbreiding? Wat vind je van deze: het rechtzetten van historisch egoïsme. De reden waarom jouw portemonnee op dit moment zo goed gevuld is inderdaad, ondanks je gejeremia.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder