Het blijft roerig in dat voetbalwereldje. Een wereldje dat zich erg serieus neemt terwijl we het uitsluitend hebben over tweeëntwintig mannetjes die een bal tussen twee palen moeten schieten.
Die voetbalclubjes hebben allemaal heuse directeuren en raden van commissarissen .
De club Ajax heeft zelfs een zogenaamd “technisch hart”

Maar goed, over Ajax gesproken. Daar ligt voormalig stervoetballer en tegenwoordig, technisch hart, Dennis Bergkamp onder de loep.
Hij heeft zo ongeveer alle macht bij Ajax maar toch zie je hem nooit. Hij zegt ook nooit wat. Er zijn zelfs geen voorbeelden van, dat hij ooit iets gezegd heeft.

Bergkamp heeft vliegangst. Dat zag je vroeger al. Nooit wilde hij boven in een stapelbed liggen. Nooit zag je hem , à la Robin van Persie tegen Spanje op het WK, naar een bal zweven om die tegen het net te koppen.
Bergkamp maakt alleen magistrale doelpunten met de voeten. Soms wilde hij nog wel eens koppen maar alleen als hij niet te hoog hoefde te springen, anders liet hij hem liever lopen.

Ondanks zijn vliegangst zit Bergkamp er helemaal niet mee om anderen wél te laten vliegen. Zo zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat, voormalig vriend en collega, Wim Jonk, zeer succesvol jeugdtrainer van Ajax, er uitvloog bij Ajax omdat hij een andere mening had.
Eind vorig seizoen zorgde hij er ook voor dat de uiterst succesvolle trainer, Peter Bosz, de laan uitvloog omdat Bosz andere hulptrainers wilde hebben, dan de vriendjes van Bergkamp.
Ooggetuigen verklaarden later dat ze op het ene moment Bosz nog in de laan zagen lopen en vervolgens vloog hij daar ineens uit. Intussen is Bosz nu even succesvol bij Borussia Dortmund, maar dat terzijde.

Waarom doet zo’n Bergkamp dat, vraag je je dan af. Ik haalde daarom maar eens een beproefd middel van stal. De horrorscoop van Dennis Bergkamp.
Hij heeft als Sterrenbeeld, de Stier. En wat lees ik als eerste zin in zijn horrorscoop? : “Geen enkel ander teken in de dierenriem is sterker verbonden met de aarde dan het sterrenbeeld Stier. “
Dat verklaart uiteraard zijn vliegangst

Even later sla ik mijn lijf-huis-aan-huis-weekblad het “dommertje” open en zoek daar de wekelijkse horrorscoop op en kijk wat men voor de Stier in petto heeft deze week. Verbazingwekkend hoe treffend weer:
Horrorscoop voor de Stier (21 april-20 mei) “Spring eens met een paraplu van de kerktoren. U zult er versteld van staan hoe snel u van uw vliegangst af bent!”

Maar vliegangst of niet. Als voetballer blijft hij voor eeuwig een zeldzame hoogvlieger..

Categorieën: Algemeen

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

7 reacties

Nummer 22 · 3 oktober 2017 op 17:16

Tsja, hij slaapt in een pyama van parchute stof en zijn stoel zit vastgenageld aan de vloer. Angst! Dennis Bergangst!, maar Dennis met zijn hart technisch in orde, hapert en Dennis luistert naar lichaam en geest. Een nieuwe angst erbij. Die Dennis toch. Bergangst! I pressume….

Arta · 3 oktober 2017 op 20:08

Echt. Ik vind dit zó lekker weglezen, met de derde alinea, als absoluut hoogtepunt!
Heerlijke humor!

Nummer 22 · 4 oktober 2017 op 07:48

Ach.. bergkrampachtig in het verleden blijven hangen..geen man nog steeds een jongetje alleen en helaas Johan is er niet meer. DMW Dennis Marc en Wim… Door Mekaar Wenen uit 020.

Bruun · 4 oktober 2017 op 15:03

Ondanks dat ik de ballen verstand heb van (noch interesse in) voetbal, heb ik deze column met plezier gelezen. Wat Arta zegt: heerlijke humor, zoals ik die van je gewend ben 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder