Aangezien ik een nogal groot fan ben van het zelf-in-elkaar-zetten-van-meubels-mits-het-betreffende-ding-vergezeld-gaat-van-goede-handleiding, ben ik fan van Ikea. Overigens deelt mijn lief deze voorkeur voor Ikea bepaald niet, nadat we tot twee keer toe vooraf in de voorraad op ikea.nl hadden gekeken, en alsnog met lege handen naar huis gingen. Want, en dat is de meest briljante marketingstunt die ik van Ikea ken, je moet die hele toko door, alvorens in het magazijn uit te komen. Onderweg blijven er om onverklaarbare redenen praktisch altijd wel wat kleine dingetjes aan mijn handen kleven. Ik kan er niets aan doen, het vliegt gewoon vanuit die schappen in die o zo overdreven grote Ikea shoppingbag. Fotolijstjes, waxinelichthouders, een prullenbak, opbergdozen, koffiekopjes… Vandaar dat die shopping bags zo groot zijn, natuurlijk.

Onlangs kletste ik met mijn moeder over de hoeveelheid meubels van de Zweedse winkel in mijn huis, volgens haar staat het hele huis ermee vol. Ik, uiteraard, ontkende in alle toonaarden, waarop moederlief me uitdaagde eens een lijstje te maken. Ik zou versteld staan. Het feit dat ik alle namen van het meubilair uit mijn hoofd ken, voorspelt overigens weinig goeds…

– 4x Besta kastjes
– 1x Malm bed
– 1x Expedit 2×2 kast
– 1x Expedit 4×2 kast
– 1x Lack tafeltje
– 1x Lack TV-meubel
– 2x Orgel lamp
– 2x Journalist stellingen
– 1x Vika Amon bureau
– 2x Ektorp Tullsta fauteuils
– 2x Billy boekenkast
– 1x Knappa hanglamp
– 1x Knubbig wit bolvormig lampje
– 1x Kullen ladekast
– 1x Kullen garderobekast

Ja, nu ik het zo op een rijtje zie staan, schaam ik mij diep. Maar ik schaam mij nog dieper: ik heb nog steeds een boodschappenlijst voor Ikea. Ja, u leest het goed, een lijst en geen lijstje. En het toppunt van schaamte: ik ga het binnenkort nog halen ook…

Maar, er gloort hoop! De bank, salontafel en vloerkleed komen niet bij Ikea vandaan, ik kan mij dus nog steeds wentelen in de ontkenning “Niet héél het huis staat vol met Ikea!”

Was getekend,
Uw Ikea-addict

Categorieën: Algemeen

4 reacties

Avalanche · 20 november 2009 op 11:44

Herkenbaar, hoewel ik me bij Ikea meestal wel beheersen kan. Ook bij Intratuin is intensief over de routing nagedacht en word ik, meteen na binnenkomst, hebberig. Mijn balkon bezwijkt bijna onder de windlichten, leuke potjes waarin bieslook zou moeten groeien, kransen en manden, verzameld terwijl ik slechts voor een rozenstruikje op pad ging. Bijvoorbeeld.

LouisP · 20 november 2009 op 15:33

K.

mooi stukje, apart. Dat lijstje is erg leuk gevonden.
L.

DACS1973 · 20 november 2009 op 17:26

Hier en daar zou het in stilistisch opzicht wat beter kunnen.
[quote]Onlangs kletste ik met mijn moeder over de hoeveelheid meubels van de Zweedse winkel in mijn huis, volgens haar staat het hele huis ermee vol.[/quote]
Twee keer ‘huis’ achter elkaar is niet zo mooi. Die tweede kun je gewoon weglaten.

Wat ik me nu vooral afvraag: waarom schaam je je zo diep voor het feit dat je graag IKEA-spullen koopt? Is het – ik gok maar wat – omdat je vroeger altijd riep dat je die troep noooooit zou kopen, omdat het zo burgerlijk was? Omdat iedereen in je omgeving altijd zo negatief over IKEA is? Die schaamte lijkt nu een beetje vanuit het niets te komen, zonder duidelijke reden.

Iemand heeft wel eens uitgerekend dat je met alle verkochte Billy-kasten de Chinese Muur drie keer zou kunnen nabouwen, of zoiets. Dus je hoeft je zeker niet te schamen voor je IKEA-spullen. Je bent niet de enige die ze koopt.

Emiliever · 20 november 2009 op 19:21

Haha, hoe herkenbaar! Ik kan ze alleen niet in elkaar zetten. Nou ja, ze staan dan wel, maar wiebelen zo raar… Gelukkig werkt mijn dochter een paar avonden per week bij IKEA…dat betekent niet alleen korting, maar ook degelijk in elkaar zet werk, want dochterlief is uiterst handig. Ik zal haar jouw column doorsturen, zal haar loyale blauw-gele hart goeddoen!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder