Media, vooral tv, schotelt de consument een wereld voor die er niet is. Een wereld die niet bestaat. Een fake world, zou de grote Amerikaanse Goeroe Trump, zeggen. Een droomwereld. Een illusie kortom

Op tv een aflevering van de Beste zangers van Nederland. Dat waag ik te betwijfelen gezien het gebodene. De beste huilers van Nederland zou overigens een passender titel zijn.

Ik bedoel, artiesten die elkaars liedjes zingen waarna iedereen zich jankend en kotsend van emotie in elkaars armen vliegt, vind ik ietwat ongeloofwaardig.

Het zijn elkaars concurrenten namelijk. In het normale leven bijten ze elkaars strot door, kunnen ze elkaars bloed wel drinken en is de broodnijd om te snijden.

En dan ineens moet ik geloven dat presentator Jan Smit ze zover heeft gekregen dat ze elkaar  niet alleen niet haten, maar zelfs geen dag zonder elkaar kunnen????

Dat is hetzelfde wanneer die quasi acteur Frank Lammers, die een tevreden klant acteert in die reclamespot van supermarkt Jumbo, ineens luidkeels gaat verkondigen dat je nergens beter boodschappen kunt doen dan bij Albert Heijn.

De illusie zit hem in dit geval uiteraard in mijn overtuiging dat Lammers iemand lijkt die overal zijn boodschappen zou doen, behalve bij Jumbo, maar dat geheel terzijde.

Lammers verkoopt illusies en Jumbo koopt Lammers.

En het grootste deel van de kijkers gelooft het allemaal

Fascinerend!

Hetzelfde met sponsors van sporters. Sponsors willen hun producten graag laten verkopen door de ideale schoonzonen  en schoondochters onder de sporters.

Omdat die sponsors de illusie willen creëren dat alleen kopieën van de here Jezus goed genoeg zijn om op hun schoenen te lopen, in hun shirtjes te zweten en hun scheermesjes te gebruiken.

Maar zodra de sporter blijkt geeft van menselijke trekjes, gepaard gaande met , met name, seksuele uitspattinkjes buiten het echtelijke bed, de sponsor naast alle verloven, ook alle sponsorcontracten, intrekt.

De ideale schoonzoon was niet ideaal maar gewoon mens. En geen illusie.

Kortom, zoals mijn goede vriend, de grote Schriftgeleerde Wiebe zei: ‘Ik had gister een lekkend oog. Duurde ongeveer drie kwartier voor ik een flesje vol had. Maar lekker!!

Categorieën: Algemeen

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

4 reacties

Nummer 22 · 19 oktober 2018 op 09:09

Tsja, waarde van Gellekom.Een groet van prof.dr.mr.ir. R.Leijdecker die zich momenteel bevindt in Singapore en morgen vliegt naar Penang om met een taxi naar Georgetown te worden vervoerd, maar dit terzijde.
Het -door het O.I.L. (1955) – uitgevoerde onderzoek onder Gooise en andere bekende matrassen gaf direct weer dat deze groep van incesteuze zlefbevlekkende bekende nederlanders, zichzelf zien als onmisbaar voor de buiskijkers op de commerciele zenders! ‘wij brengen entertainment en andere onzin naar het volluk’, aldus Joop, de eewige kunstegbit plaksel pratende Joop. Illusies is voedsel voor de dommen!, toch. Excusez Moi, zeg. u noemt uw kijkers *dommen*. Pardon, heb ik dat echt gezegd?, ik trek mijn woorden terug! Illusies is voor de hoogbegaafden bedoelde ik, het klootjes vol met hun bakfietsen en etterbakken van kinderen in die bakken. Ze hebben van die vreselijke namen als Zilver, Vlinder en nu zie ik een trend van namen als Paardenbek, Huilebalk en Etter-Jong.
Enfin, ik illuseer me rijk. Jan Smit? wie is dat. Daar kom ik zo op terug. We gaan er even uit voor de reclame.

En dan begint de illusie verkoop van middeltjes en apparatuur: Beter Luisteren, Last van urine verlies, schimmel nagels, opvliegers en als u niet kunt luisteren, hup… naar Beter Luisteren of Spek reddes´rs en Oog Wens.

Kortom, niets is echt wat het lijkt. Gordon & Joling is nep en de ouderen zijn geschminkte acteurs om maar wat te noemen.

Ik stop, heb even wat zalfjes te smeren, hoorapparaten testen, inlegluier verschonen en mijn 3 dubbele kunstgebit vast te plakken met gebit 2 componenten lijm. Ik vertrouw op Dr.Oetker, dr. Vogel en de wichelroeders uit het Mediapark.

  van Gellekom · 19 oktober 2018 op 11:18

  Ik ken een Dr. Oetker. Wist ineens van toeten noch blazen. Werd hij trompettist in een koor voor gemengde mannen.Je zag het aankomen toen.

   Suus · 19 oktober 2018 op 22:56

   En Dr. Deen schijnt ook geen echte dokter te zijn, die zag ik niet aankomen.

   Nummer 22 · 20 oktober 2018 op 08:23

   Ach dr.Oetker, wie so? Als je talkpoeder in zakjes kan stoppen en verkoopt aan de teen schimmel lijders dan ontvang je vanzelf de titel dokter en het zwemdiploma met zwemmers eczeem.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder