Om meteen maar met de deur in huis te vallen, lekker weertje hé? Prachtig, die doodgevroren krokussen die net boven de grond komen kijken en met handschoenen aan de bevroren eieren van de kersthaas zoeken. Wat brengt de lente toch veel vreugde, met mogelijk witte paasdagen in het geschied. Of het nu door het natuurlijk proces van de aarde komt of doordat wij een handje helpen, er is verder geen sprake van klimaatverandering of iets dergelijks hoor. De zomers worden heter en droger, de winters kouder en langer, de seizoenen verschuiven en voordat we het weten zijn de twee polen ook van plaats gewisseld. ‘De wereld draait door’, een heerlijk programma, niks mis mee.

 

Kijk je ook zo uit naar Koninginnedag op 30 april? Het zal de laatste keer zijn voor, mag ik voor hem hopen, de komende 30 jaar. Moeders wordt opgevolgd door zoon Willem met zijn lieftallige echtgenote Maxima, wie overigens de grootste golddigger van heel Nederland is. Die heeft het slim bekeken als dochter van een corrupte, misdaden tegen de mens begane Argentijnse oud-regeringslid. En wat dacht van je die vrouw van Friso, ‘de vriendin van die Lange’…Het zijn allemaal geen lieverdjes hoor, daar in Huis ten Bosch. Wijle prins Claus die lid was van de Hitlerjugend, wijle prins Bernhard die lid was van de NSDAP en de Lockheed-affaire op zijn kerfstok heeft staan. Interne familieruzies over machtsmisbruik of achterdochtige pesterijen onderling. Maar ik geef het je te doen als erfgename, je wordt geboren als toekomstig koning of koningin. Daar heb je ook niet om gevraagd, om die poppenkast. Maar ze doen het wel en niet geheel onverdienstelijk. Let wel, ik heb een mate van respect voor ons Koninklijk Huis, ons land heeft een rijke geschiedenis. Maar verder is er niks mis met die Oranjes.

 

Even denken, iPhone 10 of Samsung Galaxy S-in-het-kwadraat, hmm. Ik ben altijd al fan van Samsung geweest als het gaat om mobiele telefoons. Als je een nieuwe wilt, wacht nog even. Met de aankomende oorlog in beide Korea landen, waarbij master puppet Obama ook zijn dansjes weer vertoont, zal je zien dat Samsung een nieuw model uitbrengt, de Galaxy Nuked-S. Ergens ook wel weer goed voor de wereldeconomie zo’n oorlog. Het verdedigen en verder vergaren van rijkdom en daarbij al het mogelijke gevaar om die rijkdom te plunderen uit de weg te ruimen, ongeacht de gevolgen, is booming business! Dat daarbij de kans op een wereldoorlog vergroot wordt en de daaruit volgende miljoenen burgerslachtoffers voor hun rekening komt wordt dan van de hand gedaan als bijkomende schade. Voor wat? Zodat Bert en Ernie van veilige afstand diep onder de grond omringd door staal en beton of diep vanuit een berg Risk kunnen gaan spelen? Je kunt het ook zien als natuurlijke selectie of massa extinctie door natuurlijke oorzaak. Want er is dan ook niks mis met onze huidige beschaving.

 

En dan te bedenken dat de Nederlandse burgers steeds minder vertrouwen in de politiek heeft, dat ze denken dat er niet naar ze geluisterd wordt en dat ze niks te zeggen hebben. Hahaha, dat is nu net ons enige recht van spreken die wij hebben! Ons kiesrecht! Wij mogen kiezen op de meest sluwe slijmbal die ons het meest weet te kietelen en die zal ons en ons land dan vertegenwoordigen. Nou, zij vertegenwoordigen alleen hun eigen belangen, hun bankrekeningen en hun pensioen. Wat wij vinden of willen heeft helemaal niks te maken met democratie. Wakker worden mensen! Niet als lamme blinden en zombies doen wat je denkt te moeten doen om te overleven. De politiek levert je geen survivalkit. Sta op en vecht voor je vrijheid om te mogen overleven, zonder beïnvloeding en onderdrukking van geldwolven en dictators. Samen staan de burgers sterker dan welke instelling, organisatie, regering of unie dan ook. Deze kracht krijgen we namelijk van elkaar, door het kuddedier gedrag. Zoals gnoes massaal gaan vluchten als ze een leeuw zien om de pakkans van een soortgenoot te verkleinen en zoals buffels massaal de aanval kiezen als ze een soortgenoot in de klauwen van een leeuw zien. Dat is politiek.

 

Maar er gaan ook veel dingen goed in de wereld, er is zoveel moois. En daar moeten we met elkaar van genieten. Elke dag. Het af en toe met een korreltje zout nemen en belachelijk maken. Ik vind dat heerlijk. En daar is helemaal niks mis mee.

Categorieën: Actualiteiten

BuddhaWriter

Geen vogel vliegt te hoog die met zijn eigen vleugels vliegt

6 reacties

Yfs · 30 maart 2013 op 11:52

Poeh Poeh BuddhaWriter, behalve dat je met de deur in huis valt, spring je m.i. ook nog van de hak op de tak. Als ik dit lees heb ik het gevoel alsof ik in het midden zit van een dinertafel met 8 personen en niet kan kiezen wiens gesprek ik nu wil volgen. Het lukt me niet om er in te komen.Je uit je duidelijke mening over bepaalde zaken om het later weer af te zwakken. Ik kan er verder weinig zinnigs over zeggen, en dat is precies wat er (voor mij persoonlijk dan) mis is ……

Mosje · 30 maart 2013 op 11:59

Je kletst er lekker op los. Gezien je naam zou ik een spirituele zoektocht verwachten. Maar goed, inderdaad lekker weertje.

Ma3anne · 30 maart 2013 op 12:51

Ik heb na het lezen even een kalmerings- :pill: moeten nemen.
Zonder bruggetjes van onderwerp naar onderwerp in een tijdsbestek van zo’n 3 a 4 leesminuten…
Je vraagt veel van je lezers.

Maar oke. Editie.nl doet precies hetzelfde en scoort er kijkcijfers mee.

Even een tip: Op CX heb je onbeperkte zendtijd, dus je kunt het ook wat rustiger aanpakken. 😉

    BuddhaWriter · 30 maart 2013 op 15:36

    Daar moet ik je gelijk in geven, voor wat betreft de tip…echter betrapte ik mezelf op de verwijzing naar dit paasweekend…dus toen heb ik de sneltrein genomen.

Fem · 30 maart 2013 op 16:58

Was de sneltrein wel op tijd dan? Ik signaleerde toch wat sneeuw vanmorgen….

Ja, het is al genoemd. Een enorme spraakwaterval en daardoor lastig lezen. Volgende keer in stukjes hakken of bruggetjes maken!

    BuddhaWriter · 1 april 2013 op 21:12

    De trein was op tijd, alleen door het gehaast voor het eerst geen bruggetjes geslagen…dat leest inderdaad niet fijn 🙁

    Maar ik was op tijd met Pasen! 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder