Wij gaan het eens ernstig over wat voetbaltrainers hebben. Soms heb ik die drang.
Neem oud trainer Ron Jans. Prachtige man. Vorige week zag ik hem in een talkshow enkele semi-serieuze zaken naar voren brengen in een discussie. Gebeurt niet vaak. Meestal lullen voetbalwezens uit hun nek. Ron niet! Ron heeft meer gelezen dan alleen de ontvoering van Heineken in stripverhaalvorm.
Zoals gewoonlijk waren de andere voetbaltrainers en voetballers die meededen aan die discussie het niet met Ron eens want regel één van de voetbalwereld luidt: wees het nooit eens met iemand. Ook niet als jij ongelijk hebt.

Jans bedacht daar wat op. Zodra iemand zijn mening aanvecht trekt hij zijn mond in een heel strakke enigszins gebogen streep. Dan weet iedereen: nu even dimmen en Ron gewoon gelijk geven. Echt niemand kan zo goed zijn mond in een lange strakke gebogen streep trekken als Ron.
Daarom besloot ik die talkshow nog een keer te bekijken en een foto te maken van zijn hoofd met die mond in een strakke gebogen streep.
Ik heb die foto bewerkt en gebruik hem nu als emoticon in alle chats op internet. Zodra ik mijn mening geef over wat dan ook, ergens op internet, komt er onmiddellijk een tegengeluid. Zodra ik echter Rons mond achter mijn mening plak valt onmiddellijk de hele discussie stil.

Een heel andere trainer is Gert-Jan Verbeek. Vind ik ook zo’n geweldig mens. Gert-Jan is een echte no-nonsense trainer. Ook hem moet je niet tegenspreken. In tegenstelling tot Ron doet Gert-Jan niets aan zijn mond. Gert-Jan trekt een frons in zijn voorhoofd en begint binnensmonds te mompelen. Dat schrikt af!
Wat Gert-Jan ook graag doet, is in ontbloot bovenlijf blokhutten bouwen met zijn blote handen. Hij heeft dat ooit bij een club als trainingsoefening ingevoerd. Alle spelers moesten toen met een bijl bomen hakken voor een nieuwe blokhut.
Er was één speler die het bijltje erbij neer wilde gooien maar toen hij de frons van Gert-Jan zag, sloeg hij van schrik met de bijl in zijn eigen rug. Dat effect had Gert-Jan nu eenmaal op mensen.

Nog een verschil met Jans is de kleding van Gert-Jan. Als Gert-Jan niet met ontbloot bovenlichaam een blokhut bouwt is zijn dagelijkse tenue een trui van Zeeman met daaronder iets wat op een overhemd lijkt.
Ron Jans echter staat dagelijks op het veld in een krijtstreeppak de witte lijnen in het doelgebied te vingerverven terwijl Gert-Jan op dat moment zijn spelers bij wijze van straftraining in sloten laat springen. Met een schaal gestampte muisjes op hun rug en gekleed in blote kont, koppel en speer.

Heerlijk, je kan toch alleen maar houden van zulke mensen?

Categorieën: AlgemeenSport

Avatar

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

16 reacties

Avatar

Nummer 22 · 28 september 2017 op 17:32

Waarde van Gellekom! Welja, riep onze inmiddels bekende en gewaardeerde prof.dr.mr.ir. Leijdecker, in een vol gender neutraal toilet op het vliegveld Landvetter. Welja, sta ik hier te urineren wordt naast mij een gender neutrale baby getraind uit de luier te plassen en de gender neutrale trainer praat een taal dat zelfs onze onderzoeksleider niet begrijpt.’ Kiedie go yep bra, koedie biba boeh boeh’. De baby begint enorm te krijsen en dat doen babies, dat mag. Welja, en het urineren van onze prof. zit in de druppel afklop fase, Hett trainerschap bij deze gender neutrale persoon zit wel goed. Maar denkt onze onderzoeker, waar zijnn er witte lijnen op de muur waarbinnen de baby dient te plassen. Een plas in open doel nu. Wat een natte boel alsof deze kleine persoon plast als een natte krant. Scoren, ja dat is gelukt. De trainer gaat nog even verder’ kiekieboebah jag alsker dig biebieboebah nu een schone(..) luier bikiekieboe’ De andere mede gender staande en zittende plasser beginnen onbedaarlijk te lachen want de baby laat nog even een drolletje tevoorschijn komen.’controle controle daar komt een drolletje uit jouw kleine holletje rolluh..biebabah’ Welja, trainers laten ook hun elftal drollen op het veld de bal vaak de verkeerde kant uit rolluh. Daar moet op getraind worden, veel getraind maar alleen door gender neutrale trainers. Welja, ik ken er nog een paar van deze net ontslagen trainers. Frank de Boer en Ancelotti bijvoorbeeld. Hup hup aan de slag om te beginnen met controle van de eigen blaas en drolluh uitstoot. Welja….of ontslaan we alle drolluh tussen de witte lijnen op de grasmat?

Avatar

NicoleS · 28 september 2017 op 17:55

???hoe kom je erop

Avatar

Mien · 29 september 2017 op 09:42

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Niet schrikken. Allemaal emoticons afgeleid van portret van Gellekom. Helemaal achteraan Nummer22, afgeleide coach.

    Avatar

    Mien · 29 september 2017 op 09:45

    Superstukje. Dit noem ik eredivisieschrijven. In Spanje. Nu maar hopen dat er gestemd mag worden. In en op Barcelona. Voetbalclub en Column van de Maand. ?

Avatar

Karen.2.0 · 29 september 2017 op 09:42

Staaltje buiten de krijtstrepen denken in optima forma, heren! 😀

Avatar

Nummer 22 · 29 september 2017 op 15:04

Dank je… we blijven met onze nagels over zwarte schoolborden schrapen. Krrrrrrrrrrrasssss.

Dank voor alle complimenten. Leve u leve het AV der lage landen. Houvol houvol. En dan nu het nieuws door ….. ?

Avatar

Nummer 22 · 29 september 2017 op 20:03

Binnenkort onze co column! Waarover….. nou het daardoor doodstil op straat?

Geef een reactie