De wind gierde deze week door de kieren van mijn ramen. Ik ging ’s avonds rillend onder de wol. Het zou mij niet verbazen als we, na de warmste novembermaand sinds mensenheugenis, nu de winderigste december ooit beleven.

Je kunt voelen dat het bijna kerstmis is. De dagen blijven donker en nat, en als je door Groningen loopt, vliegt de kerstversiering je om de oren. Ik ben er nog niet door geraakt. Gelukkig maar, ik zag de krantenkoppen al voor me: “Man gevloerd door engelenhaar”.

De kerstmode spreekt mij niet erg aan dit jaar. De ballen hebben vreemde kleuren, en in een huishoudwinkel zie ik een servies dat op een kersttafel mooi zou prijken, maar waarvan je niet kunt eten. De stemmige, zwarte kleding die in sommige modewinkels hangt is daarentegen wel weer mooi. Koop je zoiets voor één dag per jaar?

Kerstmis. Ik hoor Frans Bauer al zingen dat het nu toch eindelijk eens vrede moet zijn, en ik vermoed dat Gordon bij Jinek gaat rappen dat de kerst er toch ook voor homo’s is.
Daar heeft hij wel een punt, want binnenkort schrijft Dan Brown dat Maria Magdalena bi-schierig was, en Jezus een graag geziene gast in de Jeruzalemse homoscene. Tom Hanks loopt zich al warm voor de film.

Vervelend dat deze gedachten door mijn hoofd dwarrelen als ik door de stad loop, want zij verdringen de naam van het geurtje dat ik zo graag aan iemand wil geven. Ik sta met mijn mond vol tanden in een parfumeriezaak. De verkoopster stelt nog voor om overal even aan te ruiken, maar ik heb last van mijn decemberverkoudheidje.

We moeten de kerst maar overslaan dit jaar. Geen cadeautjes, geen frutsels en fratsels, en zeker geen diner in vijf gangen. Ik hoop dat de wind nog even aantrekt, dan waait het eindejaar snel over.

Categorieën: Actualiteiten

Mosje

MOSje.iS van alles wat en zelfs dat niet helemaal

4 reacties

Nummer 22 · 26 december 2017 op 09:59

Ptecies Mosje! Niets is wat het is! Henk Krol loopt met Geert Wilders over het strand. ‘ lekker rukwindje Henk’ Ja Geert zal ik er nog eentje laten? Komt zeker door de pistasche nootjes? Komt Baudet voorbij. Zo heren gaat het een beetje? Ja zeker, maar wie is dat naast je? Ai dat is de ex van Camiel. Oh vandaar die blauwe ogen? Ach…kleinigheidje zegt haar Ex … kleinigheidje. Heee kijk s wie daar aankomt. Het zal toch niet waar zijn… NEE … jawel het is Camiel in eigen persoon en i gezelschap van Ruud Lubbers de liftkontknijper weet je nog…

Karen.2.0 · 26 december 2017 op 13:43

Nog een diepe zucht en de kerst zit er al weer op. Wat staat er op het menu vanaaf, Mosje? Boerenkool met worst? Ik hoop het 😉

Mooi stuk! (weer)

Wayan · 27 december 2017 op 13:52

Kerstmis op bali. Zucht. Al die stomdronken Australische toeristen op het strand en in de straten. Ze huren een scooter, zetten geen helm op, hebben zelfs geen T-shirt aan, gewoon blote borst, en dan hebben zij verschrikkelijke ongevallen en willen zij crowdfunding om per medivac vliegtuig naar een Australisch ziekenhuis te worden gevlogen – of ze gaan gewoon dood, elke week 2 dode Australiers die niet gewoon zijn aan een verkeerssituatie zonder regels op Bali.

Wayan · 27 december 2017 op 16:50

Hier op het eiland Bali komt de Kerstman ook voor de kinderen van Amerikanen, Canadezen, kortom, voor alle witte mensen. Hotels organiseren feestjes voor de kinderen. De ouders betalen natuurlijk de kadootjes. De Kerstman is altijd een Indonesier die zijn gezicht WIT GEVERFD heeft, en hij is altijd vergezeld door Zwarte Pieten die niets op hun gezicht smeren en er gewoon bruin uitzien.

Men verwart hier namelijk Sinterklaas met de Kerstman.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder