Mijn apathie tegen de grote massa heeft ertoe geleid dat ik deze altijd wilde ontstijgen. Niks meegaan met de meute om er maar bij te horen, ik wilde anders zijn, opvallen om daarmee respect en bewondering te krijgen en niet wegkwijnen in het grijs. Dit ging natuurlijk niet altijd via de makkelijkste weg en nam ik niet zomaar een menig van het volk over. Ook al was ik het er volledig mee eens, ik zag het anders. Wat vaak tot moeilijke maar leerzame situaties heeft geleid.

Tot mijn spijt vertoon ik tegenwoordig, gedreven door onzekerheid en angst, telkens weer risicomijdend gedrag en verkies ik toch weer de relatieve veiligheid van de massa. Anoniem veword ik een grijze muis waar ik me tegelijkertijd zo tegen probeer af te zetten.

Maar hoe grijs is deze muis nu werkelijk?
Wanneer het schaamrood me op de kaken staat, als ik weer een blauwtje loop omdat ik geen groentje wil blijven,
ik me groen en geel erger als ik iemand achteloos zijn afval in de natuur zie dumpen,
ik paars aanloop van woede als ik een kwetsende opmerking naar mijn hoofd krijg geslingerd,
ik zwart ga kijken als ik depressief ben,
ik bruin word van het zonnetje als ik me goed insmeer maar zo rood als een kreeft als ik dit niet doe,
ik wit wegtrek als ik me dood schrik en
ik blauw uit de kroeg kom rollen omdat ik iets te veel oranjeboompjes had genuttigd.

Stuk voor stuk gedragingen die perfect bij de massa passen. Het heeft dan wel even geduurd maar eindelijk ben ik erachter dat juist het samenspel van concrete aanleidingen die dit kameleongedrag bij mij vertoont ervoor zorgt dat ik ben wie ik ben. Ik? Ik ben uniek net zoals ieder ander.

Categorieën: Algemeen

9 reacties

Wright · 17 november 2004 op 14:18

Who’s afraid of red, yellow and blue?
😉

[url=http://www.zeithistorische-forschungen.de/_ZF/images/erren-3.jpg]?[/url]

Black_Knight · 17 november 2004 op 16:43

😀 😎
Kleurlijke zelfkennis 😉

Mup · 17 november 2004 op 17:40

Mooi kleurrijke column,

Groet Mup.

pepe · 17 november 2004 op 20:08

[quote]ik ben wie ik ben[/quote]

Die kleurtjes staan je goed, wordt wie je wil zijn!

sally · 17 november 2004 op 20:51

leuk om te lezen.
We worden(bijna) allemaal milder met de jaren 😀
groet,
Sally

Li · 17 november 2004 op 21:53

Je ben in ieder geval geen kleurloos persoon 😉

GVDD · 17 november 2004 op 22:48

Zeer leuke column. Wij lijken allemaal wel uniek grijs haha

Ma3anne · 19 november 2004 op 08:33

Pimpelpaars met een gouden randje. Heb je dat al ontdekt in jezelf? 😉

vanlidt · 20 november 2004 op 18:27

Volgens mij bedoel je antipathie ipv apathie, maar verder is deze column net zo goed als dattie eenvoudig is.

😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder