Het is genieten, deze verkiezingstijd. Al die lijktrekkers van de politieke partijen tijgerend door alle tokshows.En dat zijn er nogal wat. Tokshows bedoel ik. Lijktrekkers overigens ook.
In de tokshows zie ik al die lijktrekkers voorbij komen, elkaar bevechtend en bestrijdend op leven en dood. Laten zien wiens ego het recht heeft de zon te verduisteren.

Moeilijk te zeggen wie dat is. Als je naar Emile Roemer kijkt, denk je meteen aan een oud matras dat bij het vuil is gezet voor de gelukkige vinder. Emile denkt uitsluitend aan de zurg. Daar bedoelt hij de zorg mee maar hij spreekt het voortdurend uit als de zurg. Als ik dat drie keer gehoord heb, haak ik af bij Emile.

Dan Jesse Klaver, zeg maar het vleesgeworden kopieerapparaat. Zo’n beetje alle toespraken van Obama vertaalde hij en gebruikte ze voor eigen gewin. Als een soort , recent uit de hemel naar beneden geparachuteerde Jezus, staat hij zijn evangelie te verkondigen. Dat het joch nog liegt ook over zijn jeugd, doet mij ook bij hem afhaken.

Vervolgens zie ik Jan Roos bij Jakhals&Hyena oftewel Pauw&Jinek. Die arme Roos wordt als een prooi besprongen door Hyena Jinek. Het schuim staat op haar bek. Kennelijk heeft ze zo’n enorme honger dat ze, zelfs als aasetende carnivoor , de voorkeur geeft aan een vegetarische roos.
Hijgend en kwijlend scheurt ze Roos’ laatste beetje geloofwaardigheid van zijn botten om hem tenslotte achter te laten als een hoopje huilende ellende.

Alexander Pechtold is ook aanwezig maar omdat hij nu eenmaal tot de gevestigde linkse elite behoort, mag hij zijn verhaal gewoon afmaken zonder tussen de kwijlende tanden te komen van Jakhals&Hyena die de rechtse bui al zien aankomen.

Bij RTL 4 zie ik Buma van de C&A zitten. Ik zap door. Doet mij teveel aan dat maffe zootje van Buma Stemra of, zoals mijn buurman Wiebe zegt; Buma Stemmaarraak denken. Kan Sybrand niets aan doen, maar toch. Ik haak af.

Verder had ik het nog over Henk Krol willen hebben , maar die schijnt in de WAO te zitten tegenwoordig.

Tenslotte Wilders nog, maar die zie je in geen enkele tokshow. Die heeft het veel te druk om zelfs het buitenlandse eten terug te sturen naar het land van afkomst

Mag ik trouwens even iets vragen aan al die tokshows. Fijn! Willen jullie nu eindelijk eens stoppen met de kostbare zendtijd te misbruiken voor die virale ,infantiele, debiele, fake, niet terzake doende en op kleuterpubliek afgestemde ruk filmpjes over rennende katten, vallende honden, voor een trein springende puberale- vlog- randdebielen,en van torende springende dorpspastoren, die ik verplicht , op alle zenders en in alle tokshows moet ondergaan!

Stop daar nou eens mee.!!!!!

Ik stem alleen nog op een partij die het verbieden van die klote filmpjes als kroonjuweel in haar partijprogramma zet en tegelijkertijd één zender reserveert voor uitsluitend dit soort ongekend banale rukfilmpjes. Zodat alle randdebielen die toch naar deze shit willen kijken, aan hun trekken kunnen komen.

Dat mijne heren, is pas democratie!

Categorieën: Algemeen

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

17 reacties

Karen.2.0 · 6 maart 2017 op 13:29

Ik vond de laatste 2 alinea’s het mooist Van G., wat een boosheid, wat een passie spreekt daaruit 😀 Heerlijk als je je zo opwindt 😉

van Gellekom · 6 maart 2017 op 14:03

Ja vind ik zelf ook. Het lucht zo op zulke simpele alinea’s

Mien · 6 maart 2017 op 14:41

Sommige fractievoorzitters leggen vooraf al het loodje.
Och arme … slachtoffer van verkiezingsstress … [b][url=https://tk2017.piratenpartij.nl/wp-content/uploads/sites/12/2017/01/PPNL-Facebook-profile-photo-Ancilla.jpg]Ancilla[/url][/b] … kon haar bed niet uitkomen voor de Ochtendshow van Domien (afspraak circa 08:00 uur). Dat noemt zich dan piraat? Ik zeg ’s nachts een wijf en ’s ochtends een wijf. 🙂 🙂 🙂

NicoleS · 6 maart 2017 op 15:11

Er zijn teveel partijen die meedoen. Ik kan ook gewoon niet kiezen.?Goede column☺

Bruun · 6 maart 2017 op 15:14

Ik heb met volle teugen genoten van dit geweldige stuk proza, van Gellekom! Ik pleit voor het opnemen van de alternatieve schrijfwijze ’tokshow’ in de Van Dale 😀

Nummer 22 · 6 maart 2017 op 17:09

Waarde van Gellekom. Ik omarm u. U raakt de kern. Weg net verbale selfies en gelul in de ruimte. De PeWiRuRoKlAsBuThiKroEnde rechtse gristelijke betweters met denk…brrrrrrr. hup een partij tarantula’s loslaten in de 2e kamer, wurgslangen en 43 Bokito’ s… kijk dan gebeurt er tenminste wat. Komt er leven in de brouwerij..live op CNN en Disney Channel. Breaking News maar dan leuker. Hup daar wordt Geert flink oraal , anaal en nasaaal genomen door Bokito Mohapmet de leider van alle Gorilla’s. Bokito M. houdt van wit haar van boven.Kijk daar s van der Staay bidden met een wurgslang en 5689 trantula’s.. Pechtold krijgt een pak slaag van jewelste en Jesse huilt en vraagt naar’ mamaaa..’

  van Gellekom · 6 maart 2017 op 21:18

  Echt lachen met jou Nummer 22???

   Nummer 22 · 7 maart 2017 op 07:08

   Er moet meer en heel gelachen worden. Lacht een ander niet naar jou..schenk die persoon jouw glimlach!

   Ook als Jesse ‘ mammaaaa’ roept. Ook dat doet een glimlach verschijnen En Henkie daar moet je helaas om huilen. Huilen van ’t lachen, dat ook!?

Esther Suzanna · 6 maart 2017 op 17:44

Die tokshows (eens met Bruun, geweldig woord, die houden we erin!) zijn voor de zwevende kiezer, denk ik zo. Ik blijf wel zweven, bevalt prima. Tussen wal en schip, of elders 🙂

Heerlijke column. Ik kan je bijna horen spugen… 😉

Nummer 22 · 7 maart 2017 op 07:10

Aha…met consumptie maar pas op…als wat als nevel wordt gespuugd besmet de verkeerde vooral de ultra rechterzijde van de broeders onder de hoeders van de angst dat het dun in de broek doet lopen. Gebukt of niet…?

Arta · 7 maart 2017 op 17:03

Hahaha, humor!

Dees · 9 maart 2017 op 10:50

Arme Asscher wordt zelfs door woeste van G overgeslagen. Heerlijke column. Gesmuld.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder