Als het aan onze regering ligt wordt er niet meer gerookt in de horeca vanaf juni. Het gevolg: overal een puinhoop op straat elk weekend en een zwaar tekort aan politie om alles een beetje in goede banen te leiden. Als het aan Europa ligt wordt binnenkort terrasverwarming ook al verboden, dit natuurlijk om de rokers die nog buiten konden staan ook nog weg te jagen. Men heeft waarschijnlijk van de goede iedeeën van onze horeca gehoord die de rokers nog een beetje tegemoet willen komen en niet kwijt willen raken als klant.

Als het aan de actiegroep vroegopstap.nl ligt gaat alle horeca binnenkort ook al om 2:00u dicht. Het gevolg is dat dit de absolute doodsteek zal zijn voor de horeca, mat name de prachtige clubs en disco’s die ons land sinds een aantal jaren rijk is.
Vroegopstap denkt zo het coma-zuipen en het late thuiskomen van hun kroost tegen te gaan, zou men eerst eens niet kunnen beginnen met deze kinderen eens op te voeden en fatsoen bij te brengen? Zodat de rest van Nederland nog een beetje leuk op stap kan zonder tussen kleine kinderen te staan die geen opvoeding hebben gehad.

Kortgezegd komt het hierop neer:
De lol van het stappen in Nederland is er behoorlijk af aan het gaan.
Gelukkig woon ik dicht bij België, waar in de horeca (op restaurants na) gewoon gerookt mag blijven worden en waar de openingstijden een stuk moderner zijn. Daar kun je namelijk van vrijdagavond tot maandagochtend aaneengesloten uitgaan als je dat zou willen.
Daar kunnen wij nog een puntje aan zuigen hier in Nederland!!!

Categorieën: Algemeen

5 reacties

Siebe · 8 februari 2008 op 23:39

Dat puntje, dat zuig je maar lekker aan je peuk, doe ik ook. As I type, zeg maar. Verder: van mij mag elke kroeg in Nederland gewoon dicht behalve De Stam in Joure en Paddy O’Ryan in Leeuwarden. Laatstgenoemde is lekker voor ouwe lullen, eerstgenoemde is om fijn herinneringen op te halen van toen ik nog geen ouwe lul was.
Hardstikke leuk dat stappen, tenminste als ik de politieberichten en de rouwadvertenties in de krant van maandag mag geloven. En dan ook elke maandag. Zeg niet dat alcohol en sluitingstijden geen oorzaken zijn. Gespuis komt ’s nachts tevoorschijn, basta.

Maar dat is gewoon maar een mening natuurlijk… 😉

De column? Die is best goed, je maakt een helder punt en voorziet die van argumenten. Wel mist het een beetje een ‘bite’. Er had wel wat venijn in de staart mogen zitten, de zogenaamde uitsmijter. Die jongens van Het Goede Doel wisten al dat in België alles beter was. Over ouwe lullen gesproken…

Gr.
S

Mosje · 9 februari 2008 op 10:59

[img align=left]http://www.intermetzo.com/images/schandteken.jpg[/img]

vanlidt · 9 februari 2008 op 12:08

Hier in Ierland wordt er al jaren niet gerookt in de horeca en het is een verademing. Als je dan toch zo graag wil roken, ga lekker buiten staan. Als je er even over nadenkt, is het heel erg in de haak.

Neuskleuter · 10 februari 2008 op 12:34

Ik ben vorige week in Slovenië geweest, waar ze uit enthousiasme voor de EU maar gelijk zoveel mogelijk regels hebben overgenomen. Of ze willen als huidige voorzitter gewoon het goede voorbeeld geven aan de andere lidstaten, dat kan ook.

En, raad eens? Het was er heerlijk! Het was er geweldig! Na thuiskomst van het uitgaan ruik je alleen maar zweet, dus voor de rustige kroegtijger die niet meer beweegt dan een knipoog naar een dame, drie vingers voor een rondje bier en een enkele keer de wandelgang naar het toilet onderneemt, betekent dit frisse kleding na een nachtje stappen.

Ook jongeren kunnen zo veiliger zeggen dat ze een nachtje bij een vriend of vriendin slapen, want mams kan geen rookwalm meer van kindlief ontdekken.

En de rokers? Die maken het straatbeeld in Slovenië nu een stuk prettiger. Zelfs in de winter zijn de terrasjes buiten nog bezet. Als dat geen welkom en gezellig gevoel geeft, dan weet ik het ook niet meer.

RickTeck · 28 maart 2008 op 18:54

Als je uitgaat betaal je meestal entree en extreem meer voor je drinken dus dan wil ik daarbij kunnen roken. Anders blijf ik wel thuis of kom ik met een blikje drinken van thuis naar het cafe om buiten te blijven roken, ik ben dan dus geen klant. Ik ga natuurlijk niet entree betalen en meer voor mijn drinken om dan vervolgens buiten te gaan staan, dat is achterlijk en idioot.
Maar het probleem is dat je tijdens stappen lekker kunt genieten van harde muziek want als je dat thuis doet veroorzaak je weer geluidsoverlast.
Dus voor mensen die wel willen roken is leuk stappen er niet meer bij, zeker niet als je ook wel eens naar een discotheek gaat waar je ook een ander soort sigaretten uit de coffeeshop mag roken.
Ik hou persoonlijk niet van alcohol en drink het dan ook zelden of nooit, het is ook zeer ongezond. Door alcohol ontstaat veel meer nachtelijk overlast door lallende zatlappen en vallen er ook veel doden in het verkeer(ook bij ander verkeer). Ook sterven er veel mensen door alcohol gerelateerde ziektes en zijn er legio gebroken gezinnen door ontstaan met alle mogelijke gewelds- of andere problemen erbij.

Een alcoholverbod in de horeca instellen zou dan ook een logische stap zijn, maar dat kan dan natuurlijk ineens niet omdat alcohol bij de horeca hoort en dus niet weg kan volgens de meerderheid die alcohol willen blijven drinken.
Dat is dus als je het vanuit een alcoholdrinker bekijkt.
De alcoholisten-lobby heeft het dus gewonnen van de rokers-lobby, niet eerlijk dus en onredelijk.
Want als er een rookverbod komt, dan ook alcoholverbod in de horeca, want per saldo zal het aantal slachtoffers niet veel uitmaken als je alles meeneemt.

Genotmiddelen zijn nou eenmaal schadelijk voor jezelf en je oppmgeving.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder