I can’t help myself, so I will help everyone else.
Wie denkt er zoiets nooit? Iedereen bereikt wel eens zo’n moment. Zo niet, ben je de meest egoistische klootzak zonder mensenkennis en vooral zelfkennis. Het is makkelijk een ander te helpen dan jezelf. Dat is een feit. Bij een ander kun je objectief een probleem analyseren en observeren, maar bij jezelf spelen er teveel emotionele factoren in mee. Bij een ander wordt je niet door jezelf afgeleid, bij jezelf wel door ervaring, herkenning en emotie. Voornamelijk het laatste. Bij een ander herken je wel veel, maar speel je zelf niet de hoofdrol in de drama film. Bij deze besluit ik elk levend wezen te helpen. Ongeacht wat voor lamme ziel het is. Iedereen verdiend hulp, dus waarom zou je zoiets hem ontnemen? Door zelfmedelijden, egoisme of onwetendheid? Fuck it. Mijn hart staat open voor elke ziel die ik ken, behalve het mijne. Ik mag door de stront zakken, want ik heb vrijwel alles al geprobeerd. Anderen missen het enige wat ze nog kunnen proberen en dus douw ik die verlichtende optie net zo lang door hun koppige, blinde kop totdat ze het licht wel een keer zien en van hun beestachtige leven een leven krijgen welke ze verdienen. Onbewuste een vlaag hoop waarin ik denk dat ik ook eens op dezelfde manier beloond wordt. Hoop doet niet enkel leven, maar hoop doet vooral degenen om wie je geeft leven

Het is niet jezelf wegcijferen, want jouw tijd komt ooit wel. Tot die tijd is het belangrijkste doel anderen hun doel te bereiken op welke manier dan ook. Hard of zacht, onduidelijk of duidelijk. Je leeft misschien maar één keer, dus kun je net zo goed alles eruit pakken wat je kunt en anderen hetzelfde gunnen, omdat ook zij hetzelfde lot hebben. Als je even je eigen licht niet meer ziet, dan kun je net zo goed je tijd goed gebruiken om andermand leven de hemel in te gooien. Je eigen leven even in de wacht zetten, zodat je andere klant kunt helpen.

Ik schreeuw, maar ik zwijg. De stilte doet me denken aan een ander welke de storm in je hoofd wel kan gebruiken. Als het dan toch zo’n voortdurende gedachtenstroom in je hoofd is, kun je net zo goed een groot gedeelte gebruiken om andermans leven proberen op het rechte spoor te zetten. Wat moet je in hemelsnaam anders met al die onnodige gedachten? Het licht in jou aan een ander geven, omdat je het zelf ergens bent kwijt geraakt. Je voelt je eigen hart niet meer en dus probeer je andermans hart wel leven in te blazen, zodat je je eigen koude hart tijdelijk kunt vergeten. Een tijdelijk toevluchtsoord verlaten om anderen een betere bestemming te geven. Een enkeltje richting geluk, zodat je niet terug hoeft te keren naar je eigen ellende.

Tot Shit

Categorieën: Algemeen

6 reacties

lagarto · 18 juli 2007 op 17:52

Wow, shit ej. Daar moet ik eerst twee dagen over nadenken. Groet Lagarto

Sem · 18 juli 2007 op 19:40

Nou shitonya wel een interresant stuk. Maar is het wel mogelijk een ander goed te helpen als je zelf nog in de knoop ligt. Ik heb het zelf ook geprobeert maar het levert een grote hoeveelheid stress op. Het enige voordeel was wel dat ik een hoop ben afgevallen toen 😉 .

arta · 19 juli 2007 op 07:19

[quote]Onbewuste een vlaag hoop waarin ik denk dat ik ook eens op dezelfde manier beloond wordt.[/quote]
Ik denk niet dat je dan beloond wordt, maar wel dat je jouw eigen probleem beter kunt relativeren, waardoor het ‘lichter’ lijkt…
🙂

jager · 20 juli 2007 op 14:56

[quote]Onbewuste een vlaag hoop waarin ik denk dat ik ook eens op dezelfde manier beloond wordt. [/quote]

Dat vind ik de meest trieste zin van het afgelopen jaar.Maar juist daarom weer zo mooi.

datmensinkenia · 20 juli 2007 op 21:33

Natuurlijk kan je anderen helpen als je zelf in de shit zit. Het is de beste afleiding van je eigen problemen, en dan wie beter om hun problemen te begrijpen dan iemand die iets dergelijks ook meegemaakt heeft?

Goed stuk, alleen ik vind dat je dezelfde boodschap minstens drie keer zegt.

bert · 20 juli 2007 op 23:56

Ondanks de herhalingen toch een boodschap die we allemaal heel goed in de oren moeten knopen.
Bij mij is die goed overgekomen. Ik vind deze boodschap zo belangrijk voor iedereen dat ik direct besloten heb te reageren.
De titel vind ik echt ijzersterk.

Bedankt Shit

Geef een reactie

Avatar plaatshouder