Ik hou van mijn buren en ik weet dat ik het erg met ze getroffen heb. Niet dat we de deur bij elkaar platlopen maar als we hulp van elkaar nodig hebben dan wordt daar altijd tijd voor gemaakt. En na de inspanning van de hulp wordt dat afgesloten met een bakkie koffie voor mij en een cup of tea voor hun waarbij de gebruikelijk koetjes en kalfjes worden uitgewisseld. Toch kan ik het niet voorkomen dat ik mij wel eens stoor aan hun. Hun dochter bijvoorbeeld, schat van een meid die geen vlieg kwaad zal doen, heeft een handicap waardoor haar mentale ontwikkeling achterblijft in vergelijking met andere kinderen. Ook heeft ze een onuitputtelijke bron van energie. De trampoline in de tuin is enkel daarom elke penny waard. Maar ’s avonds, voor het naar bed gaan naar ik aanneem, staat ze in de woonkamer nog te springen waardoor de glazen uit mijn kast rammelen. Of ’s morgens, na een slechte nacht voor mij, wordt ze luid zingend/schreeuwend opgehaald door het schoolbusje waarna ik de slaap niet meer kan vatten.

Gelukkig geen al te grote problemen en wanneer ik daar melding van maak wordt dat zeer sportief opgenomen. Aan de letterlijke andere kant zijn er ongetwijfeld momenten dat zij zich aan mij storen wanneer ik, in een goede bui, de volumeknop van mijn stereo net iets verder opendraai dan gebruikelijk of wanneer ik besluit mijn gazon te maaien op een voor hun ongelegen moment. Ik verwacht van hun een zelfde reactie want enkel door de communicatie open te houden kunnen we elkaar begrijpen en van elkaar leren.

Wanneer het er echt op aankomt heb ik toch liever een verre vriend. Ik hoor en zie ze ongevraagd niet, dus daar kan ik me niet aan storen. Als ik wil weten hoe het hen vergaat of ik wil eens klankboorden dan laat ik een kort bericht achter waarna, vlot daarop, contact wordt opgezocht via Skype. Voordat we er erg in hebben zitten we urenlang, snotterend van emotie, bij te kleppen over alles wat ons overkomen is en bereiken we de diepgang waar ik soms zo’n behoefte aan heb.

Ik ben meer dan een koning te rijk met vele vrienden op afstand en aan al die vrienden zou ik willen zeggen:”Stay where you are, we’ll keep in touch!”

Categorieën: Algemeen

10 reacties

Sagita · 12 juli 2012 op 19:23

Altijd gedacht dat goede buren onmisbaar zijn, maar ik heb mijn mening daarover drastisch bijgesteld. Het kan zijn dat ik niet in de goede buurt woon, maar er zitten vreselijke mensen bij.
Lekker op afstand houden! Gewoon met je buren communiceren via het internet: kan je ze indien nodig ontvrienden!
Leuk onderwerp! Goed geschreven! I will be back!

Mup · 13 juli 2012 op 11:47

King, je uitsmijter maakt veel goed, helemaal mee eens ook, maar het voorafgaande vond ik geen King, het kwakkelde een beetje voort.
In de derde alinea veel ‘hun’

Groet Mup

KingArthur · 13 juli 2012 op 18:01

Dank voor jullie reacties!
@ Mup: Ik heb gevoel voor wat je schrijft, de tekst is ‘sober’ m.b.t. woordspelingen en gezegdes. Mijn volgende tekst kan ook als ‘anti’King worden gekwalificeerd (denk ik) maar daarna sla ik dubbel zo hard terug. Dank ook voor het wijzen op ‘hun’.

WritersBlocq · 13 juli 2012 op 18:36

Aardig onderwerp, maar wel met een hoog liefdagboekjesgehalte. Kijk even naar het verschil tussen ‘hen’ en ‘hun’, je gebruikt ‘hen’ maar één keer goed, en pakt hun om de haverklap.

Glazen rammelen uit je kast, hmmm… kan beter, pas op dat kwaliteit niet verzandt onder kwantiteit is mijn advies.

Doe ermee wat je wildt 😀

KingArthur · 13 juli 2012 op 20:24

Ha WB, dank je. Ik laat de kwantiteit graag afhangen van de inspiratie die ik heb/krijg. Dat de kwaliteit kan verschillen ben ik met je eens.

WritersBlocq · 13 juli 2012 op 21:19

Ha King,
[quote]Ik laat de kwantiteit graag afhangen van de inspiratie die ik heb/krijg.[/quote]

Goed dat je je er bewust van bent. Maar dan kun je gewoon een dagboekje bijhouden, en de echt goede stukken hier naartoe zenden toch. Of moeten we de redactie vragen om een extra rubriek ‘Lief Dagboek’?

KingArthur · 13 juli 2012 op 23:10

Ik denk dat je dat moet voorstellen aan de redactie en niet aan mij.

WritersBlocq · 14 juli 2012 op 01:38

Doe ik! En dan wel kiezen voor die rubriek hè, met dit soort stukkies!

arta · 14 juli 2012 op 19:34

Inderdaad, geen woordspelingen etc., maar voor mij is deze, daardoor puurdere, tekst prettig leesbaar. Ook het onderwerp vind ik origineel…

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder