Na de brute moord op Theo van Gogh staat de wereld weer ouderwets op zijn kop. Burgemeester Cohen gaat op bezoek in Moskeeën en bezoekt een manifestatie in het Oosterpark van Marokkaanse jongeren om vooral duidelijk te maken dat we er samen wat van moeten maken en dat we “hun” niets kwalijk nemen. Minister president Balkenende bezoekt een afgebrande Islamitische school in Druten, viert het suikerfeest mee in een Moskee en op een CDA bijeenkomst maakt hij duidelijk dat we wel een eigen mening mogen hebben maar die wel met respect moeten uitdragen!!

Minister Donner wilde de PKK in een recent verleden niet verbieden omdat je daarmee een bepaalde groep mensen vrijheden ontneemt, deze mensen hebben inderdaad goed gebruik gemaakt van de vrijheden want in de bossen in Nederland hebben ze een paramilitair trainingskamp opgericht. Donner vindt schijnbaar ook dat van Gogh zijn moord over zichzelf heeft afgeroepen want hij wil meteen een wet tegen Godslastering in het leven roepen, want stel je voor dat je op iemands lange tenen gaat staan. Ook radicale Imams en moskeeën heeft hij tot nu toe niet aangepakt omdat deze mensen ook rechten hebben en de wet geeft hem schijnbaar niet genoeg mogelijkheden! Misschien is het een idee dat deze Minister eens wat wetten gaat wijzigen en toespitsen op de tijd waarin we leven.

Het merendeel van alle politici maakte duidelijk dat de moord opTheo van Gogh het werk is geweest van één gek en dat we daar geen hele bevolkingsgroep verantwoordelijk voor kunnen houden. Een groot gedeelte van de Marokkaanse bevolking denkt er net zo over en in principe hebben ze daar natuurlijk gelijk in. Maar het verschrikkelijke incident met van Gogh is natuurlijk niet het enige incident de laatste tijd met Marokkaanse jongeren. Buurthuizen worden kort en klein geslagen omdat bejaarden daar computerles hebben, mensen worden weggepest uit het Westland, mensen worden weggepest uit de Amsterdamse Diamantbuurt, in Amsterdam Noord speelt nu ook zo een soort zaak en als je naar de cijfers kijkt van de politie dan kun je niet anders dan constateren dat er een groep “nieuwkomers” bezig is om de sfeer en veiligheid in dit land flink te verzieken. Het merendeel van deze zaken heeft misschien niets te maken met Moslim-extremisme maar het neemt wel extreme vormen aan! En zowel Moslim extremisme als extreme overlast hebben een enorme invloed op onze samenleving.

Ik heb in de afgelopen weken onze politieke leiders niet gehoord over de onvrede van de gewone autochtoon. Het feit dat mensen in recordtijd hun buurten hebben zien veranderen, dat er in recordtijd een miljoen mensen in ons land zijn gekomen die een dusdanig andere levensstijl hebben dat je niet kan verwachten dat er geen botsingen en spanningen komen. Politici kunnen duizend keer het woord tolerantie door onze strot duwen maar als je in een gemiddelde achterstandswijk woont mist dat toch echt zijn uitwerking. Ik heb van de politici geen excuses gehoord voor het feit dat belangrijke zaken jarenlang onbesproken zijn gebleven en dat je uitgemaakt werd voor racist als je wel wat probeerde te zeggen. De heer Janmaat is verketterd en uitgekotst om uitspraken die inmiddels geaccepteerd zijn in Den-Haag.

Maar ons landje leert niet snel, Geert Wilders wordt in de media alweer uitgemaakt als extreem rechts persoon, en ook Hirsi Ali roept de ellende over zichzelf af. En als ik de heer Wilders dan beluister vraag ik mij af waar hij extreem rechts in is. Hij wil een Aziatisch land niet bij de Europese unie hebben en extreme Moslims en mensen met een dubbel paspoort die zich niet willen aanpassen of de boel verzieken wil hij terugsturen naar het land van herkomst, wat daar rechts aan is is mij een raadsel.

En uiteraard wordt er de afgelopen weken weer volop gewezen naar extreem rechtse groeperingen, volgens mij voornamelijk gefrustreerde jeugd, die moskeeën en Islamitische scholen in de brand steken. (over de brandende kerken hoor je opvallend weinig). Maar als ik eens kijk naar de afgelopen jaren en kijk naar de aanslagen op Shell, Makro en huis van Kosto dan was dat een linkse groepering genaamd RARA. Fortuijn werd vermoord door een extreem links persoon, Janmaat en Fortuijn werden verketterd door links, Politicus Michiel Smit van Nieuw rechts wordt beschimp en bespuugd toen hij de Diamantbuurt bezocht door…extreem links. Afbeeldingen van Fortuijn en Wilders in ss-uniformen worden verspreid op internet en wazige blaadjes door…alweer extreem links. De agrarische sector is regelmatig slachtoffer geworden van daden van vrienden van de welbekende Volkert die zich verenigd hebben in clubjes als het Dierenbevrijdingsfront, de Ziedende bintjes, de Razende rooiers, etc etc.Dus het gevaar van extreem rechts verbleekt bij de daden van de linkse kerk in dit land.

Maar zoals de moeder van Theo van Gogh zei op de crematie van haar zoon “we drinken een glas, doen een plas en gaan verder zoals het was!!

Welterusten Nederland.


7 reacties

Wright · 24 november 2004 op 12:24

Wat ik steeds blijf missen in dit soort columns is dat er te weinig wordt gekeken naar de reden van dit extreme gedrag.
Zonder de reden te begrijpen zul je nooit aan een oplossing kunnen werken.
Naar extreem gedrag grijp je, naar mijn inziens, alleen als je zo gefrustreerd bent dat je denkt dat andere middelen niet meer baten.
Als je het gevoel hebt dat er niet naar je geluisterd wordt.
Begrijp me goed, ik ben de laatste die extreem gedrag goedkeurt., of het nou van van links of van rechts komt!
Sterker nog, ik verafschuw alle vormen van geweld, maar ik wil wel proberen te begrijpen waarom mensen vervallen in dit gedrag.
Maar met een harde aanpak alleen kom je er niet.
De onderliggende redenen zijn vaak zo complex dat het ook niet in een korte periode op te lossen is.
Daar zullen jaren over heen moeten gaan en dan nog heb ik mijn twijfels of het ooit nog goed komt.

Bakema_NL · 24 november 2004 op 14:53

Prima stukje, kan me er helemaal in vinden.
En de reden van veel van het extreme gedrag heeft niets te maken met complexe onderliggende redenen, maar simpelweg met het gegeven dat men er mee wegkomt, dat word keer op keer bewezen. En als men er niet helemaal mee wegkomt dan is men er in ieder geval blij mee dat de straf lekker mild is, want zo denken de extreme mensen namelijk over de straffen in onze Nederlandse maatschappij, ze liggen dubbel van het lachen.
Verder zijn veel van deze extreme mensen inderdaad gefrustreerd tot op het bot. Maar je ziet ze gewoon richting de groep kanslozen glijden, niet omdat ze geen kans krijgen, maar omdat ze die kans niet aanpakken. Het geld niet voor iedereen, maar wel voor enorm velen.

Wright · 24 november 2004 op 15:38

[quote]En de reden van veel van het extreme gedrag heeft niets te maken met complexe onderliggende redenen, maar simpelweg met het gegeven dat men er mee wegkomt,[/quote]

Daar kom jij makkelijk mee weg Bakema!:-D

Redenen zijn er altijd…

Bakema_NL · 24 november 2004 op 18:28

Ik had moeten zeggen “in de meeste gevallen……maar ik krijg de schijt van dat “politiek correcte” gedoe.

thcisok · 24 november 2004 op 20:35

de generatie sub moslims met een identiteitscrisis is bijna volwassen en heeft thuis niets anders geleerd dat wij christenhonden toch alles pikken, en je geen respect voor ze hoeft te hebben. en op het moment dat je het respect voor hun niet kan opbrengen worden ze agressief. wat ze willen is eenrichtingsverkeer en dat heben we lang genoeg gedaan 😡

Hendriks · 25 november 2004 op 10:38

zoeken naar redenen? Ala! Hoe lang zijn we daar al niet mee bezig? Zou je aan de US moeten voorleggen, voordat ze heel Afganistan en Irak plat leggen. Eerst even goed zoeken naar redenen en dan begrijpen. Dat meen je toch niet?

Wat altijd zo raar is, is dat feiten altijd verdraaid moeten worden. Feit is, er zijn veel ‘nieuwkomers’ in het criminele circuit. Nee, dan mag je het niet zo noemen. Als je de dingen neit bij de naam mag noemen, dan is dat voor mij al het ontkennen van een feit. Het ontkennen van een feit is deels dus ontkennen van een probleem. Het ontkennen van een probleem leid tot geen enkele oplossing.

Erkennen van een probleem is de halve oplossing niet waar? Nou dan!

Bakema_NL · 25 november 2004 op 19:06

Helemaal goed Hendriks. En langzaamaan beginnen onze grote leiders daar ook eens achter te komen…………hadden ze beter een jaartje of 15 eerder kunnen doen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder