Leve het gratis reclamemaken. Wij zijn besodemieterd door mensen die een naam hebben, mensen die het nodig vinden om anderen te belazeren en je blij te maken met een dooie mus, terwijl zij zelf hun zakken vullen met gratis reclame, veel hits op hun site en hup de naam komt weer op. Momenteel ervaar ik het als een braakmiddel eerste klas. Wat heet, hier valt geen maagtablet tegen in te nemen,
want wat is er gebeurt?? Ik deed mee aan een schrijfwedstrijd die de NIGHTWRITERS uitgeschreven hadden en het thema was MYSTERY in de breedste zin des woords. Juweeltjes van verhalen en gedichten volgden elkaar op, zo ook een verhaal van mij dat in het begin van juli al een nominatie te pakken had, terwijl de uitslag pas eind augustus zou zijn en begin augustus zou er een winnaar uit de bus komen. Dus daar klopte al iets niet.

Is natuurlijk al vreemd, want wanneer je met een wedstrijd meedoet dan komen er wat nominaties en op de bewuste avond zelf wordt de winnaar uitgeroepen.
FOUT FOUT FOUT LEEN HELEMAAL FOUT…

Ik kreeg de uitslag te lezen op de site zelf, niet via een mailtje, welnee, veel te veel werk voor mensen die al beroemd(?) zijn. Nee ik moest lezen dat Carla Engelen de winnares was geworden van de wedstrijd en dat zij haar verhaal mocht voordragen op Mysterland. Ik zocht en zocht en zocht naar dat winnende verhaal bij de genomineerden, niets gevonden .

LOGISCH WANT ZE WAS NIET GENOMINEERD MET
HET WINNEND VERHAAL.

Ik feliciteerde haar met haar behaalde overwinning en kreeg een boodschap terug dat zij ook verrast was en dat zij het doodeng vond om op het podium te staan om haar verhaal voor te lezen. DOM DOM DOM LEEN want een andere schrijver BOESHBOESH had allang een lijst van diverse toneelactivitetiten achterhaald die deze dame in de loop der jaren opgevoerd had. Dus een podium was haar zeker niet vreemd.

Kortom wij zijn grandioos in de zeik genomen door mensen zoals KLUUN JAQUELINE EN NOG WAT VAN DIE SIMPELE ZIELEN die waarschijnlijk geen inspiratie meer hebben om zelf een blog te vullen en dus de hulp maar inriepen van hen die af en toe plaatjes van gedichten en verhalen instuurden, dat ik zelfs dacht “Hoe kunnen ze mij in hemelsnaam nomineren!”

Ik roep daarom ook op om die hele Nightwriters te boycotten. Een van de genomineerden had een boze brief geschreven naar aanleiding van dit geintje en die kreeg als antwoord terug dat het leven hard is en dat het nou eenmaal zo is. EINDE CITAAT. Nee dat is literair verantwoorde taal zeg.

Ik mag hopen dat men ons materiaal niet gaat gebruiken op Mysteryland want dit soort van laaienlichterij blijft ons in de crisis houden.

Ik kan heel goed tegen mijn verlies en als een ander had gewonnen, alle felicitaties, echt gemeend. Maar dat wij allemaal zo besodemierd zijn door een stelletje omhooggehouden narcisten die opgetild blijven door anderen die ook een naam hebben te verliezen is een schande voor de schrijverswereld.

Dan heb ik gelukkig echt respect voor mensen die boeken schrijven en nog met het stempel van amateur lopen maar toch verkopen en zich niet te min voelen om zichzelf te blijven. Kan ik echt van sommige beroemde (???) mensen niet zeggen,
Ik zou zeggen weg met die NIGHTWRITERS. Ze belazeren de kluit, misschien omdat ze geen volle zalen meer trekken met hun onzinnig taalgebruik, misschien omdat ze niets meer kunnen schrijven, misschien omdat ze te weinig aandacht krijgen. Ik weet het niet, het is voer voor psychologen en aangezien ik al jaren dit werk niet meer doe kunnen zij bij mij alleen terecht voor mental coaching. Meer zit er voor hen niet in, maar dat ze behandelt moeten worden voor hun houding naar de medemens toe that’s a fact.
Enne het genomineerde verhaal van Carla Engelen was tig keer leuker als wat de “JURY’heeft uitgekozen, maar dat is op persoonlijke titel hoor. Net als deze column.

Categorieën: Actualiteiten

klapdoos

Gewoon een Amsterdamse vrouw die met een vrouw getrouwd is, ziek is, zodanig dat de neerwaartse spiraal steeds verder zakt. maar een kniesoor die daarop let. Ik lach graag, heb genoeg traantjes gelaten om mijn ziekte en nu is het tijd om via mijn nieuwe boek eens door te gaan met uit het leven te halen wat er te halen valt, zeker in een crisistijd is het de kunst om toch vrolijk te blijven. Mijn motto is dan ook: Een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.

12 reacties

klapdoos · 20 augustus 2009 op 12:19

Buiten die ene taalfout die ikzelf ontdekte ( voordat er weer iemand over valt, excuus hiervoor) Ik heb openlijk mijn excuses gemaakt naar Carla Engelen want zij heeft een naamgenote die een ellenlange lijst van optredens op het toneel heeft. Doordat men haar ( ik dus ook) verwarde met deze dame is er een grandioze rel ontstaan. Later bleek zij gewonnen te hebben met een NIET genomineerd verhaal. Kijk en als “bekende”schrijvers/sgters dit soort verhalen uitschrijft ga ik ervan uit dat dit eerlijk gebeurt. Wij waren er allemaal gewoon grandioos intetuind…
Dit even als nawoord, want ik had het hier al ingezonden toen de bonje nog liep op hyves…
groet van Leny

FatTree · 20 augustus 2009 op 12:31

De emotie spat er van af, maar in een behoorlijk ruwe vorm.

Het doet mij meer aan als een boze email, dan een weldoordachte column met scherpe uithalen.

Misschien zijn het de vele hoofdletters waar ik niet goed tegen kan.

De strekking van je verhaal werd me wel duidelijk, en ik ben het met je eens dat zulke reklamepogingen niet netjes zijn, ze geven er niet om dat heel veel mensen veel moeite hebben gedaan voor hun inzending. Schandalig!

Misschien de volgende keer de woede omzetten in een scherp verhaal? Een mes in de rug tijdens een hartstochtelijke zoen komt harder aan dan een klap voor je kop die je aan ziet komen.

Tip: pas op met het vermelden van namen in een column. Je moet dan verdomd zeker van je zaak zijn.

De columns op columnx worden door google goed geindexeerd. Als ik mijn naam in zou tikken op google, en mijn naam kwam direct onterecht nagatief in beeld in jouw column, kreeg je problemen met mannen in zwarte pakken en een wetboek onder de arm. Vooral als dit zakelijke belangen kan schaden.

Ik zou proberen of de redactie zo vriendelijk wil zijn om de naam met een fictieve naam te veranderen.

klapdoos · 20 augustus 2009 op 13:10

FatFree niet om het een of ander, maar als je de waarheid moet verdraaien om de leugen nog erger te maken ben je in mijn ogen ook verkeerd bezig. De waarheid mag gezegd worden en dat blijkt wel dat de desbetreffende lijst van toneelspelen van die dame nog steeds op die hyves staat. Ik heb geen leugens opgeschreven en smaad niemand, doe alleen de waarheid bekendmaken van een stelletje laaienlichters die amateurs belazeren, ik vind het te min. En waarom zou ik dan bang moeten zijn voor mannetjes die dreigen met een rechtzaak? Als alles een leugen geweest zou zijn zou ik zeker geen namen vermelden, mijn kennis van de Nederlandse wetgeving is wel zodanig omdat vrouwlief dat heeft gestudeerd en nog wat collega’s heeft geinformeerd over deze column. Ik blijf bij mijn standpunt. Dus jij zou fictieve namen gebruiken bij een waar gebeurd verhaal waar mensen de dupe van zijn die hun best doen om eindelijk eens een plekje te veroveren in die grote schrijverswereld? Nee dan ga ik liever voor de grauwe en rauwe waarheid. Ik heb desbetreffende mevrouw ook trouwens als enige gefeliciteerd met haar prijs, zij wist zelf van niets…Zo ga je niet met mensen om. That’s my point.
Groet van leny

FatTree · 20 augustus 2009 op 13:17

Ik denk dat ik dan jouw reactie op jouw eigen stukje verkeerd begrepen had.

Ik bedoelde het dan ook niet als verwijt, maar echt als tip. Ik had begrepen dat ze een zakelijk iemand was, en dat je zelf zei dat het eigenlijk onterecht was wat je in je column had gezegd. Ik zou het vervelend vinden als je daardoor problemen krijgt :kus:

klapdoos · 20 augustus 2009 op 13:37

FatFree ben je gek, ik zie dit niet als verwijt. Ksje terug oké :kus: :kus: :kus: :kus:

Kuin · 20 augustus 2009 op 14:10

klapdoos: ik snap ook jouw eigen reactie op de column niet hoor?! Dus ik snap de reactie van FatFree wel. Vertel, wat is er nu precies wel waar?

klapdoos · 20 augustus 2009 op 15:01

Kuin het is gewoon een kwestie van éven goed lezen wat er nou precies staat. Zo moeilijk is dat toch niet? En het is maar geschreven door een simpele ziel hoor dus zo moeilijk lijkt het mij niet om begrepen te worden toch? Alles wat er staat is waar..Anders zou ik het als een verhaal inzenden en niet als actualiteit.
Groet van Leny :stom: :stom: :stom:

Dees · 20 augustus 2009 op 18:02

Vreemd stukje. Vol emotie en verontwaardiging en rechtvaardigheidsgevoel, maar weinig overtuigend en lastig te begrijpen. Iets teveel een op een uit je hoofd (en/of hart) op papier.

Ik vind dat je soms echt pareltjes uit je pen perst klapdoos, maar dit vind ik niks, het hoort hier eigenlijk als column niet thuis, vind ik. En ik vind het jammer dat je zelf weinig onderscheid maakt in je eigen schrijfsels, tussen wat goed is en wat niet. Sorry, stevig robbertje kritiek deze keer. Ik hoop de volgende keer weer uit mijn stoel te vallen door een onverwacht pareltje.

Grt,

D

KawaSutra · 21 augustus 2009 op 01:12

[quote]Kuin het is gewoon een kwestie van éven goed lezen wat er nou precies staat. Zo moeilijk is dat toch niet?[/quote]

Met Kuin moet ik toch simpelweg toegeven dat ik van verhaal plus reactie, ondanks de kapitale letters, ook geen bal snap.
Misschien wil je het nog een keer toelichten met weglating van de emotie, werkt vaak heel verhelderend.

Fem · 23 augustus 2009 op 12:29

Toen ik doorkreeg dat er al een aatal genomineerden bekend was, vóórdat de deadline voor inzending was verstreken, kreeg ik al het gevoel dat er iets niet klopte aan de wedstrijd.

Het is begrijpelijk dat je hierdoor behoorlijk boos bent, maar je laat idd je emoties iets teveel gaan in dit verhaal.Het gebruik van al die hoofdletters maken het verhaal erg “schreeuwerig” en dat stoort tijdens het lezen. Het is een aanklacht tegen een organisatie en wie zegt dat de aangesloten scrijvers iets te maken hebben met dit alles?

Hoe het nu zit met het winnende verhaal, dat weet ik ook niet precies, maar stond dat niet op de hyve van Nightwriters dan? Ik dacht toch wel zoiets gelezen te hebben… :eh:

Prlwytskovsky · 24 augustus 2009 op 18:49

Eej Leentje, je hebt je verontwaardiging goed op mij kunnen overbregen. Dus goed beschreven.

Gaat het nu weer een beetje? 😉

klapdoos · 25 augustus 2009 op 11:01

Peet ben ik effe blij dat er teniminste één is die het totaalplaatje begrijpt. En ja alles is gelukkig goed gekomen hoor.
Liefs en dank van leny 😆 😆 :kus: :kus: :kus:

Geef een antwoord