Nou, ik ben dus ‘njew’ hierzo (njew dat is een woord dat ze in het liedje ‘watskeburt’ zongen, sinds ik dat liedje hoorde gebruik ik het woordje njew veel liever dan het woordje nieuw!). Ik hoop dat ik me hier goed ga amuseren en veel columns ga schrijven 😉 Nja, ik heet dus Janine en ik ben nog maar 12 – over 4 dagen 13- jaartjes oud. Ik heb een (pleeg)zusje en 2 geweldige ouders die hebben gezorgd dat ik op deze maffe aardbol ben gekomen. Ik woon in Limburg en m’n hobby’s zijn computeren, zwemmen, muziek, schrijven en lezen… Binnenkort komt daar misschien nog eentje bij want ik ga misschien met mijn vriendin op baskbetal! 😀 Tja best een grappige combinatie: lezen+basketbal, aangezien je in Amerikaanse films op de scholen ziet dat de basketballers niet echt graag lezen (oké; we zijn hier dan ook niet in een Amerikaanse film). Anyway, ik ga deze columns schrijven omdat ik dus heel veel houd van schrijven, journalist wil worden && een vriendin van mij er pas mee is begonnen en het ontzettend leuk vindt, dus ik dacht: ‘laat ik ook maar eens columns gaan schrijven, gewoon om te zien of het inderdaad zo leuk is!’.
Maar oké, so you wannabe a posptar gaat beginnen, dus ik moet van mezelf stoppen! 🙄

Tot de volgende keer xx

Categorieën: Algemeen

23 reacties

CJvZ · 25 april 2007 op 11:52

Ik voel een grote tegenstrijdigheid in mijzelf. Enerzijds ben ik zeer benieuwd wat je ons zal brengen, want ik denk dat jij met je jonge kijk op de wereld andere zaken zal zien dan wij. Wellicht is het verlichtend. Echter ben ik ook bang dat je zal schrijven in de zogenaamde msn-taal, waar de spelfouten tot spellingregels zijn geworden. Ik vind dat lelijk en maakt het niet leuk om te lezen. Maar wellicht is het een vooroordeel van mij dat iedereen die na 1990 geboren is dit doet.
Persoonlijk vind ik dat je niet had hoeven melden dat je stopt met schrijven en televisie gaat kijken. Een column moet geen dagboek worden. Ik hoop dat de kritieken die je hier zult krijgen je een groot schrijver laten worden, laat je er vooral niet door ontmoedigen. Succes, bij mij blijft nu nog de nieuwsgierigheid de boventoon voeren.

delta75 · 25 april 2007 op 14:45

Welkom op CX,
Wel leuk dat jeje zelf voorstelt.
En ik ga mee met hierboven. Ik heb het ook best moeilijk met het correct nederlands. Misschien is dit een goede plek om zo correct mogelijk Nederlands te schrijven.
Hoop dat je eerste column snel komt. want ben benieuwd of het wat word. En of je je mannetje(of vrouwtje) staat hier!
Groetjes mart

Eddy Kielema · 25 april 2007 op 14:58

Voor een 12-jarige schrijf je uitstekend Nederlands. Volwassenen die over taalfouten zeuren, moeten eerst naar hun eigen teksten kijken.

Mosje · 25 april 2007 op 16:28

Hallo Ieniemienie, ik ben Mosje het cx-hondje. Ik bijt bij elke spelfout, maar niet erg hard. Trouwens, ik ben ook wel eens lief. Bijna net zo lief als Eddy, maar ja, die kan er dan ook wat van. Die vindt een column nog goed als je hem achterstevoren schrijft.
😆

KingArthur · 25 april 2007 op 17:38

Hallo Janine, welkom op CX. Ik hoop dat je een dikke huid hebt want ik ben vrij kritisch in mijn commentaren ongeacht welke leeftijd je hebt.

Je kan het met me eens zijn of niet en bedenk dat de commentaren die ik geef goed bedoeld zijn hoe ze ook op je over komen. Je mag gelukkig ook zelf bepalen wat je met het commentaar doet, maar als je echt journalist wilt worden ga ik ervan uit dat je ervoor openstaat.

Goed m.b.t. deze tekst: Iemand de goed schrijft heeft geen ondersteuning nodig van smilies, gebruik ze daarom ook niet.

Deze tekst is ook geen column maar enkel een introductie van jezelf. Nu weet ik zelf eigenlijk ook niet precies wat een definitie van een column is en ben ik ook zeker geen zuivere columnist. Wel weet ik dat er in een column een heel duidelijke mening van een schrijver terug moet komen. Misschien is het een leuke opdracht voor je om eens uit te zoeken wat een column is en wat jij daar nu van vindt.

Misschien leg ik de lat wel hoog maar ik zeg altijd maar zo: mik op de sterren en je bereikt op zijn minst de maan.

Dees · 25 april 2007 op 19:20

Leuk Jnienepien dat je columns gaat schrijven. Dit was nog niet helemaal een column, was mss beter geweest om je voor te stellen in het café. Maar ik zie wel dat je woorden hebt, dus ben wel heel benieuwd geworden naar je echte columns. Voel je welkom 😉

pepe · 25 april 2007 op 21:26

Ik ben nieuwsgierig naar je eerste echte column. Dit stukje zie ik dan ook als inleiding van wat komen gaat.

Ik vind het wel erg knap dat jij met je twaalf jaar, bijna dertien, al hier wil en durft te schrijven.
Suc6 :lach:

Mosje · 25 april 2007 op 22:34

Nou Ieniemienie, oom Arthur en tantes Dees en Pepe zijn ook al langs geweest zie ik.
Oom Arthur is een beetje een rare man. Hij let niet op leeftijden. Laatst heeft hij nog een brugklasser opgegeten. Met huid en haar. Daarvoor kreeg hij celstraf en dwangverpleging. Tijdens proefverlof schrijft hij columns en lange reacties.
Tante Desa is wel lief, vooral voor jonge schrijvers. Tegen mij laat ze zich nog wel eens kritisch uit, maar ja, ik ben dan ook niet jong meer.
Tante Pepe heeft maar één nadeel: zij woont in Almere, maar goed, daar kan zij ook niets aan doen. Dat is een soort afwijking. Dan helpt zelfs dwangverpleging niet. Verder mankeert er niets aan haar hoor.
😉

WritersBlocq · 25 april 2007 op 22:45

[quote]Hoop dat je eerste column snel komt. want ben benieuwd of het wat word.[/quote]
Ik ook, maar dan met ’t’ erbij 😀

Welkom hier Ieniemienie!

Ik ben WeeteBeetje, heb al een poosje niet geschreven en de reden waarom dat is, weet alleen Mosje.

Troy · 25 april 2007 op 23:01

Dag Jnienepien,

Welkom hier. Ik ben Troy en ik heb me eigenlijk beperkt tot het insturen van columns, maar voor een moedige twaalfjarige wil ik graag een uitzondering maken. Leuk dat je jezelf even voor hebt gesteld. Columns en emoticons kunnen helaas niet samen in de grote mensen wereld. In je reacties mag je echter smijten met emoticons zoveel je wilt! Als advies wil ik je meegeven om vooral veel te lezen en in te sturen hier. Doe iets met de kritieken die je hebt gekregen en blijft krijgen, en probeer ze altijd als opbouwend te zien. Met het oog op een carriere als journalist zul je hier veel aan hebben.

Ik wens je veel succes!

SIMBA · 26 april 2007 op 08:42

Welkom op ColumnX en ik kijk uit naar je eerste echte column, want dit vind ik meer een brief.

Ma3anne · 26 april 2007 op 09:05

Als zelfs oom Mosje zich met je bemoeit, kan juf Puntmuts niet achterwege blijven natuurlijk.

Door alle frutsels en fratsels in de tekst heen, zie ik dat je best goed schrijft.
Frutselen en fratselen moet je gewoon lekker blijven doen in je vrije tijd, maar als je echt schrijver wilt worden, zou ik als eerste stap op de weg naar roem beginnen met gewone Nederlandse zinnen met een kop en een staart.

Mosje · 26 april 2007 op 09:35

Nou Ieniemienie, de hele familie is nu wel zo’n beetje langs geweest.
Tante WeeteBeetje is een leuk mens, maar schrijft al een tijdje niet meer. Dat komt omdat ze in een vinex-wijk woont, je weet wel, dat is een wijk met 10.000 dezelfde woningen. Sinds een paar weken kan ze haar eigen woning niet meer terugvinden, en wordt nu elke nacht liefdevol opgevangen door vrijgezelle vinex-mannen. Leuk natuurlijk, maar liefde en schrijven gaat nou eenmaal niet samen, dus als jij een goede journalist wil worden, kun je de leuke jongens maar beter links laten liggen.
Troy is het achterneefje van moeders kant. Sommigen beweren dat hij het nichtje is, maar dat zijn slechts geruchten. Troy schildert met woorden. Een beetje abstract zodat niemand het begrijpt. Is helemaal niet erg, hij snapt het zelf ook niet, het gaat meer om het beeld. Zegt hij.
Simba is een echte brabotante. Ouderwets gezellig. Zij is sinds kort lid van de cx-familie en heeft al heel wat bijgeleerd. Onder andere wat het verschil is tussen een column en een brief. Knap he?
Tante Ma3anne is een beetje een vreemde eend in de bijt. Met mooi weer, zoals nu, zit zij met andere tantes in een grote kring in het bos. ’s Nachts nog wel. Dan zeggen zij allemaal onbegrijpelijke dingen. Gelukkig hebben die dingen geen gevolgen voor de normale mensen. Tante Ma3 is hevig op zoek naar een leuke man, maar leuke mannen houden niet van nachtelijke bosbijeenkomsten, dus nu richt zij al haar liefde op de guppies.

Troy · 26 april 2007 op 10:17

Je leest het al, opa Mosje weet er alles van. Zo heeft hij ook nog een tijdje voor tijdschriften zoals de Story en Privé gewerkt, maar dat terzijde. Eigenlijk zijn we gewoon één grote, gezellige familie!

Nu heb ik er best oren naar om een twaalfjarige te adopteren, aangezien ik nog steeds geen geschikte draagmoeder heb gevonden, maar dat zal ik wel even eerst met de rest van dit gezelschap moeten bespreken 😆

Mup · 26 april 2007 op 15:30

Hoi Janine,

Laat je niet gek maken door al die familie hier, hoor. Schrijf en leer!
Welkom, Mup.

Shitonya · 26 april 2007 op 16:29

omg..dit komt nooit meer goed. Probeer het nog eens over wat jaar..

MrDeUil · 26 april 2007 op 17:23

Ik ben benieuwd naar je eerste column. En Mosje: Oogjes dicht en snaveltje toe.

Trukie · 26 april 2007 op 18:47

Lieve help Inienepien wat een familiegereutel krijg jij over je heen. Zelfs mijn oren staan er van te klapperen.
Jouw titel vind ik al hartstikke goed. De opening van jouw stukje is een prachtige binnenkomer van een column.
Dan maak je er even een leuk babbeltje van tot aan het basketballen. Daar ga je weer verder als column.
Tot de TV weer spelbreker wordt. Maar dat mag nog voor een 13-jarige. Alleen had je het ons niet moeten vertellen. Dan was het spannender gebleven.
Je kunt al heel veel voor jouw leeftijd.
Ik ben benieuwd naar jouw volgende inzending.

pally · 26 april 2007 op 19:30

Oh ,Ieniemienie wat een kletskoppen hier op CX!
Durf je nog? Ja, toch zeker? Ach, je moet maar denken: ze worden zo graag gelezen al is het maar in een reactie. Allemaal dezelfde ziekte inclusief mezelf.
schrijf ze! Wij lezen wel en reageren.

De stokoude cx-dame : Pally

Mosje · 26 april 2007 op 20:05

Je merkt het wel Ieniemienie, je komst is ingeslagen als een bom. Zelfs Mup is langs geweest, en dat terwijl zij nog wel op een de benedenwindse eilanden woont. Curacao. Of ligt dat bovenwinds? Daar moesten ze eens een ezelsbruggetje voor bouwen. Voor Mup ook, dan kwam ze misschien wat vaker langs.
Shitonya is een geval apart. Die neemt geen blad voor de mond, maar ze heeft wel last van een slechtwerkend geheugen. Haar eerste stukje hier op CX was om te huilen, en dat heb ik dan ook gedaan. Met tuiten zelfs. Verder is ze wel lief. Misschien ga ik zelfs wel een keer met haar trouwen.
MrDeUil is een onbekend familielid. Komt af en toe eens opdagen als hem dat zo uitkomt. Niemand weet waar hij vandaan komt. Waarschijnlijk is het een oude provo die in de zestiger jaren is blijven steken.
Tante Trukie. Ja, je zul wel gedacht hebben, Trukie is een oom, maar nee, het is een tante. Misschien is het wel een omgebouwde oom, dat zou kunnen natuurlijk, maar de laatste keer dat ik haar sprak was het een tante. Ze woont ergens op de Veluwe, maar dat kan de Veluwe ook niet helpen natuurlijk.
En dan hebben we oma Pally nog, de bezorgde kloekemoeke. Ze is bang dat jij nou nooit meer durft te schrijven, maar dat zegt ze omdat ze zelf vroeger een beetje verlegen was, en nu projecteert ze dat op anderen. Zo werkt dat nou eenmaal, zeker bij oma’s. Ze is erg lief hoor, en zelfs als er geen letter in je column goed staat, dan krijg je toch een complimentje. Voor de moeite. Ze zal wel ooit in het onderwijs gewerkt hebben.

Dees · 26 april 2007 op 21:25

Jnienepien,

Trek je niks aan van Mosje, die heeft een beetje last van analytische, verbale diarree. En hij kon zo snel geen ander boompje vinden. Schrijf ze! Ben benieuwd naar het resultaat!

Grt,
[d]tante[/d] Dees

KawaSutra · 26 april 2007 op 22:32

Nou Jnienepien, ik mag je wel feliciteren; ik denk de meeste reacties en lezers voor een eerste column. Dit wordt vast de volgende Column van de Maand. Dat weet je tenslotte maar nooit bij onze redactie. 😀

Reuze knap dat je durft in te sturen op een site waar straathondjes als Mosje de buurt onveilig maken. Maar wees vooral welkom. Na zo’n spraakmakende binnenkomer kan jouw toekomst als journalist niet meer stuk. :hammer:

Trukie · 26 april 2007 op 22:35

Inienepien, je hebt aardig wat losgemaakt. Mosje heeft nog nooit zo veel en zo lang achter elkaar geblaft.
En weet je, wij laten hem altijd maar blaffen 😉

Toen onze Mops een Mopsje was,
Zo aardig om te zien,
Woef waf woef waf woef waf waf waf

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder