In het land heerst er enorme paniek onder nordic walkers. Nu er een dikke sneeuwlaag ligt voelen ze zich ontheemd. Ze hadden zich er net overheen gezet dat ze er bijlopen als opgewonden Duracell-konijnen. Nu dit. Niemand heeft ze verteld dat er een andere situatie ontstaat als het sneeuwt. Massaal hebben ze het geprobeerd. Op een paar afgetrapte bergschoenen richting de hei. Het gaat nog, dachten ze. Dan zetten ze zich af met hun zogenoemde poles. Ziekenhuizen kenden ineens een opmerkelijke stijging van gekneusde kunstheupen.

Kort voor deze onfortuinlijke speling van het lot probeerde een afvaardiging van de fanatiekste nordic-walkingclub van het land het droogskieën tot olympische sport te promoveren. Als boegbeeld was Erben Wennemars mee. Die scheen ook iets met ijs te doen. De afvaardiging durfde de overenthousiaste beroepsleuteraar niet te vertellen dat nordic walking alleen wordt gedaan als er geen ijs in de buurt is. Met een vale Unox-muts over zijn oren getrokken lispelde hij iets over ‘de potentie van de sport’.

Met gevoel voor het zeggen van de verkeerde dingen heeft Wennemars de ‘bid’ professioneel om zeep geholpen. De delegatie droop teleurgesteld af. Erben schijnt nu ergens in Kenia op zijn knieën een groep Masaï uit te leggen dat je een curlingsteen het beste een draai van 23 graden mee kan geven.

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

Pierken · 24 januari 2013 op 11:02

Ik weet niet waarom, maar wanneer ik nordic walkers zie mikadoën, dan doet mij dat denken aan lijndansen. Het ziet er net zo onbeholpen uit. Op van die bergschoenen en altijd een rugzakje om.

Goeie, enigszins korte column met een sterke slotzin!

Ferrara · 24 januari 2013 op 15:41

Je kunt die schoenen toch vervangen door langlauflatten, daar moet ik altijd aan denken als ik NDW-ers zie.

Chris · 26 januari 2013 op 16:38

standaardtekstje als je een nw tegekomt: mevrouw, volgens mij bent u iets vergeten

Geef een reactie

Avatar plaatshouder