Even met het Politbureau van de SP gebeld. “Goedemiddag, Oplopers hier. Kunt u mij even doorverbinden met kameraad Marijnissen?” Het duurde niet lang, of ik had het verzuurde stuk chagrijn aan de telefoon. “Zeg Jan, ben je het spoor niet een beetje bijster?” Nors antwoordde de overjarige partijdictator: “Dat kan niet want alle sporen leiden naar Moskou.” “Nee Jan,” reageerde ik, “ik bedoel niet het treinspoor, maar ik denk in meer algemene zin dat je de kluts kwijt bent. Je partij zendt filmpjes uit waarin een oma een striptease opvoert om aan te tonen dat de zorg wordt uitgekleed. Leuk gevonden weer, maar mag ik je er even op wijzen dat namens jouw club de Nederlandse belastingbetaler wordt uitgekleed?” Verbinding verbroken…
De SP is er een paar jaar geleden in geslaagd om Ali Laszrak in de Tweede Kamer te krijgen. Sindsdien is hij in Den Haag eigenlijk nooit komen opdagen. Maar hij krijgt nog wél steeds wachtgeld, terwijl hij inmiddels is opgerot naar Marokko en daar ook een baan heeft. En dan hoor je dat op te geven en eindigt je uitkering. Heeft Lazrak natuurlijk niet gedaan. En verder moet ‘ie nog € 25.000 terugbetalen wegens gerotzooi met onkostenvergoedingen. Ook maar afwachten of we die poen nog terugzien. Het is nu eenmaal een goed communistisch gebruik: stelen van het volk. Nou ja, waar we in kwaliteitsprogramma’s als GTST de ‘excuusneger’ kennen, bestaat in Politiek Correct Nederland de ‘excuusmarokkaan’.

Maar goed, de excuus-vul-maar-in is van alle tijden, hoor. Wat dat betreft is het CDA de belachelijkste partij die we in Nederland ooit hebben gekend. Het CDA is een fusieproduct van een aantal zieltogende splinterpartijen op religieuze basis. Dus moesten de kamerzetels na die fusie braaf worden verdeeld onder de excuuskatholieken, de excuushervormden en de excuusgereformeerden. En daarom zitten we nu met Jan Peter Balkenende opgescheept. Huilend van de lach las ik dat een van de lijfwachten van onze premier helaas was vergeten zijn pistool mee te nemen. Dat lag nog op het nachtkastje in zijn hotel. De lul. Stel je nou eens voor dat iemand Jan Peter overhoop had willen schieten… Dan had het leven van onze Bekwame Leider wellicht niet kunnen worden gered. Maar Jan Peter zit er niet mee. Die had wel wat belangrijkers aan zijn hoofd. Want Wouter Bos had voor de radio gezegd dat hij hoopte dat Obama de Amerikaanse presidentsverkiezingen zou winnen. En dat mag niet van Jan Peter. Want de mensen zouden kunnen denken dat het hele kabinet er zo over denkt. En dat is ongepast. Flikker toch op! Echt, áls er iets ongepast is, dan is het wel die hele Jan Peter Balkenende met zijn oninteressante belerende geneuzel.

Maar nóg ongepaster dan het geneuzel van Jan Peter vind ik het gebluf van Ranti Tjan. Die is directeur van MuseumgoudA. Hij kondigde aan dat hij in zijn kunstwalhalla de omstreden moslimfoto’s waar men in Den Haag voor terugdeinsde wél zou laten zien. Maar inmiddels heeft onze held zijn keutel weer ingetrokken. Zijn smoes vind ik echt bedroevend. Hij wil “eerst Moslims naar kunst leren kijken”. Schei toch uit. Zég dan gewoon dat je niet durft, lafbek!

Maar wist u, dat we naast excuusnegers, excuusmarokkanen enzovoort ook excuuskampers hebben? Fransie Bauer bijvoorbeeld. En Yolanthe Cabau van Kasbergen is er ook een. Haar IQ is nog minder dan haar cupmaat. Deze week werd ze opgepakt omdat ze willens en wetens een flitspaal had geramd. Want ze moest voor een televisieprogramma een deuk in haar auto rijden. De trut. Een deuk in je auto doe je met behulp van een vangrail, dat weet toch iedereen? Zie je wel, dat wijf kan geeneens autorijden…


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

10 reacties

Neuskleuter · 13 februari 2008 op 14:14

Excuses, ik was even van mijn bureaustoel gerold, maar nu ik er weer even tegenaan kan krijg je m’n reactie 😉 Lekker! Ja, veel geglimlacht. Leuk ook dat je weer met een telefoongesprek begint. En er van alles bij haalt, zonder dat het storend wordt, dat waardeer ik ook wel weer 😉

Ik was die moslimfoto’s trouwens alweer helemaal vergeten, wel weer erg teleurstellend dat iemand zich er met zo’n opmerking vanaf maakt! Ben benieuwd hoe die directeur zich dat voorstelt, “moslims naar kunst leren kijken.” Misschien een idee voor een volgende column, of moeten we dat maar voorleggen aan onze supermarktmieneren? 😀

senahponex · 13 februari 2008 op 15:38

😆 😆 😆

Siebe · 13 februari 2008 op 20:15

Er zitten heus grappige dingen in hoor, maar het is hier vaker betoogd en ik doe het dan ook nog maar eens: ik mis nog steeds een beetje een rode lijn. Excuus-nogwat, dat is een thema en dat snap ik dan ook, denk ik tenminste, maar het blijft een beetje een samengeraapte indruk maken. Zelf denk ik dat je wat dat betreft beter uit de verf komt wanneer je [i]one thing at the time[/i] onderhanden neemt. Wat misschien ook zou kunnen helpen is dat je via de titel iets meer aangeeft van wat de rode lijn zo ongeveer is of gaat worden. Het zou mij als lezer i.i.g. iets meer houvast geven denk ik.

Misschien beschouw je het als een ontwikkeling, als dat zo is heb ik daar in zekere zin ook wel weer bewondering voor omdat je wel heel stijlvast blijkt. Het ‘Even met die-en-die gebeld…’ wil je blijkbaar niet loslaten. Op zich prima, zelf weten ook trouwens, wel denk ik dat je enigszins op moet passen om niet lezers af te stoten. Omdat het voorspelbaar kan worden zeg maar.

Iets anders dan. Ik vraag me af wat precies de relatie van deze column is met de discussie onlangs onder de column over Deep Throat en Tineke Huizinga. Die parodie van…. ik ben zijn naam kwijt (dit is een demonstratie van luiheid trouwens, ik had het ook op kunnen zoeken). ‘Wacht mijn volgende column af’ zei je. Maar ik zie eerlijkgezegd geen aanknopingspunten op die discussie. Of ging het erom iemand anders tot kop van jut te maken? Dat zal toch niet?

Dan nog iets anders. Bos deed zijn uitspraak over Obama niet op radio maar op tv bij RTL-Z, bij Frits Wester. En hij werd overigens zeer terecht door Balkenende op de vingers getikt. Nu ligt dat sowieso ook moeilijk bij PvdA’ers (Koenders, Herfkens, Amsterdam Zuid-Oost – ah what the heck: heel Amsterdam, Depla, Duivesteijn, Ismaili…. need i go on?) en die miste ik dan ook in de column. Als er toch met hagel wordt geschoten zeg maar.

😉

Gr.
s

pally · 13 februari 2008 op 22:04

Een bekende vette hap met zoveel ingredienten dat ik niet meer zo goed weet wat ik eet.
Maar toch bijt ik er weer in 😀

groet van Pally

DriekOplopers · 14 februari 2008 op 08:23

@Siebe: [quote]Ik vraag me af wat precies de relatie van deze column is met de discussie onlangs onder de column over Deep Throat en Tineke Huizinga. [/quote]
Nee, dit is niet de column nav de discussie qua Huizinga. Daar ben ik nog aan aan het sleutelen. Excuus voor de verwarring.

Groeten,

Driek

DriekOplopers · 14 februari 2008 op 08:25

@ Neuskleuter: [quote]Ben benieuwd hoe die directeur zich dat voorstelt, “moslims naar kunst leren kijken.”[/quote]

Allemaal naar de opticiën? 😀

lisa-marie · 14 februari 2008 op 12:09

Ook ik bijt er telkens weer in en pik de integrediënten eruit die mij aanspreken 😀

DreamOn · 14 februari 2008 op 18:38

Vooral de titel vind ik in dit geval erg leuk gevonden!
En de column vind ik ook leuk!

Liefs DO.

Grumpy-old · 15 februari 2008 op 13:51

Nederlandse en Belgische politiek is iets waar ik mij mateloos aan kan ergeren . Dat is ook de voornaamste reden waarom ik er zelden over schrijf. Het zou snel verzanden in een tirade. Heer Driek heeft zo te zien ook geen hoge dunk van politici :). Maar hij kan er wel zeer smakelijk over schrijven . Een echte column wat mij betreft. :wave:

Ik kwam eigenlijk meer op de titel af . Want sinds ik haar gezien heb in een aflevering van de lamas … jammie.

Greetz
Grumpy

Prlwytskovsky · 15 februari 2008 op 23:14

[quote]Een deuk in je auto doe je met behulp van een vangrail[/quote]

Hahaa 😆 jah, en een emmer drank!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder