Mijn lief zegt dat ik er de benen voor heb. Voor een kort rokje zonder panty. In de zomer. Het feit dat mijn onderdanen nooit, maar dan ook nooit, bruinen in de zon weerhoudt mij van deze kledingactie.
Daarom draag ik maar liever een kuitbroek of lange rok als de temperatuur boven de 25 graden uitstijgt.
Totdat ik bij de Etos stilsta bij de voordeelbak. Zelfbruinende sprays en crèmes liggen mij aan te kijken. Van Ambre Solaire, niet zomaar een merk. Van 16,99 voor 3,50 schreeuwt het bord dat boven de bak hangt. Kijk, das interessant.

Ik lees de gebruiksaanwijzing van de spray. Gehele lichaam scrubben, goed afdrogen, blabla. Vanaf 40 cm gelijkmatig insprayen en níet, ik herhaal níet uitsmeren. Mooi, geen gekloot dus met zelfgebruinde handpalmen.
In de zaak vraag ik wat het meest effectief zal zijn. De crème of de spray.
‘Mevrouw, dat is heel persoonlijk. Belangrijk is dat beiden goed uitgesmeerd worden over de lichaamsdelen.’
Oja, die heeft zich dus goed ingelezen in de gebruiksaanwijzing van de spray. Not. Desalniettemin ga ik voor de spray.

Thuisgekomen scrub ik de bevallige beentjes en droog ze hardhandig af met een rulle handdoek.
Ja, en nu? Als ik in de badkamer ga lopen sprayen, zitten in no time de tegels onder de zooi.
Ik gooi de balkondeuren open en negeer mogelijke voyeurspraktijken van de overburen.
Gekleed in een T-shirt en slipje neem ik op het balkon de spray ter hand, schud flink en richt op mijn onderdanen.
Gelijkmatig spuit ik het goedje over mijn bovenbenen, onderbenen en knieën. De scheenbenen krijgen een spuitje extra, die zijn écht, écht heel wit.
Zodra het spul een beetje begint te druipen besluit ik dat het genoeg is. Ik zwaai vriendelijk naar de overbuurman en trek mijn slipje recht.

Nu is het zaak om te boel goed op te laten drogen om geen vlekken op mijn kleding te creëren. Daar moet ik wel een half uurtje voor uittrekken. Half in mijn blote kont trek ik de overgordijnen dicht, zodat ik nog enigszins vrij kan rondlopen in mijn eigen huis alvorens ik mij weer aankleed.
’s Avonds bekijk ik het resultaat in de spiegel. Daar waar ik mooi egaal gebruinde benen verwacht te aanschouwen, klaar voor een sexy rokje, zie ik een raar schilderwerk. WTF! Snel trek ik mijn broek weer aan, om deze na tien seconden opnieuw uit te trekken om de schade eens goed te inventariseren. Ik lijk GVD wel op een pantervelletje. Alsof ik zo’n goedkope legging met tijgerprint van de Action aanheb!
Behoorlijk vertiefd probeer ik de onregelmatigheden van mijn benen te scrubben, maar het enige dat ik bereik is dat mijn huid tot bloedens toe mishandeld wordt. Kak! Dit moet er dus echt afslijten. Bedankt Ambre Solaire, met je absoluut niet uit mogen smeren. Werkt voor geen meter.

Het korte rokje gaat de kast weer in. Totdat de temperaturen dusdanig gezakt zijn dat er een mooie, glanzende panty onder gedragen kan worden.
En ik dank God op mijn blote, gevlekte knieën dat ik voor mijn gezicht een BB crème gebruik. Die je wel gelijkmatig mag uitsmeren. Sterker nog, dat is een must. Voor een egaal resultaat.

 

Categorieën: Algemeen

Nachtzuster

Ik doe iets aan jouw pijn.

6 reacties

Nummer 22 · 4 juni 2018 op 11:03

Tsja.. om een kleur te verkrijgen helpen geen sprays en zgn ander wondermiddeltjes. Ben ik toch weer blij om gezegend te zijn met een’ licht getinte huid’ dat snel bruiner wordt zonder enige ondersteuning, alhoewel ik me wel moet insmeren tegen zonnebrand. Rood word ik nooit.
Koester de witheid van de huid en draag wat je wilt dragen om jouw vel te willen tonen. Beetje Nivea crème zal langzaam jouw witte huid licht kleuren en beschermen. Jouw velletje blijft soepel!
Ik bruinmens (man), maar dit terzijde voel me wit tussen de echt donkere medemens. ‘ Hee jij daar, Bleekscheet’ wordt tegen mij geroepen en daar doe ik het mee en lach als een bruinmens met ‘kiespijn’.
In de 1i en 19e eeuw was een bruin gekleurde huid in Nederland een teken van arbeid inde buitenlucht en dat was voor de welgestelde om juist om dat bruinmens te voorkomen door zichzelf te hullen in anti bruin kleurende kleding: hoeden, mutsen, lange rokken, broeken etc. etc.
‘ wat zie je wit, ben je ziek?’ en de chemische bruinkleurende middelen kwam in opmars. Koester dus jouw witte benen en laat ze gewoin aan de buitenlucht wennen. Wat niet opvalt geeft geen Rachel Hazes( om maar iemand te noemen) effect.

Mooi geschreven..zie jouw pantervelletje zo voor me.?

Esther Suzanna · 4 juni 2018 op 12:22

Hahaha, hij blijft leuk en zó toepasselijk nu. 🙂

Mien · 4 juni 2018 op 13:23

Wat is er eigenlijk mis met een pantervelletje. Is toch keistoer. Zeker in Den Haag. ?

Nummer 22 · 4 juni 2018 op 16:07

En een pony..on de gang, matje voor de herren, scooter?, kerstbomen rausuh, ej de Ado de Hag Anita bling bling en panter legging met Sjonnie in trainingspak en gouden ketting tatoos naar Duindorp?

Arta · 4 juni 2018 op 19:04

Ojaaaa, vréselijk! Ooit liep ik een week met oranje handpalmen!

Heel erg leuk geschreven, NZ!

Nachtzuster · 4 juni 2018 op 23:35

Het voelt een beetje vreemd, onwennig maar ook lekker om hier weer eens wat te plaatsen. Een soort Rivelladingetje dus eigenlijk.

@Nr 22; Bedankt voor je uitgebreide reactie en ik zal je advies om mijn witte onderdanen te koesteren ter harte (proberen) te nemen. Lijkt me toch wel tof om een lichtgebruinde huid te hebben, hoor.
@ Esther: Dank je wel! Ook voor de ruimte op jouw site waar ik destijds wat dingetjes mocht plaatsen.
@Mien: Ja pantervelletjes kunnen prima in Den Haag. Als je in de binnenstad woont. 😉
@ Arta: Thanks, voor meerdere dingen! En oh, the horror, die oranje handpalmen! 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder