Purl Fränkl is een maand geschorst. Purl is een voetballer van De Graafschap en De Graafschap is een in degradatienood verkerende eredivisievoetbalclub uit Doetinchem. Purl had sporen van cannabis in zijn urine. Cannabis wordt als doping beschouwd. Purl gaf toe, hij had een stickie gerookt. Enkele dagen voor de wedstrijd weliswaar, maar toch. Doping was het oordeel, schorsing de straf. Ik was verbaasd. Als onder doping middelen worden verstaan die de sportprestatie verbeteren dan moet er aan de cannabis in de afgelopen jaren wel hard gesleuteld zijn, dacht ik. Beter voetballen ga je er niet door. Beter dromen. Dat wel.

Wij rookten ook.

In de rust werd het gruis uit het pakje shag op een groot vloei uitgespreid. Vakkundig werd daar vervolgens de gekruimelde rode libanon over verdeeld. Voor ons ervaren rotten was het van groot belang dat het aandeel shag het aandeel hasj niet overtrof. We waren liefhebbers van puur. In korte tijd werden zeker vier tot vijf stickies volgens hetzelfde recept gedraaid en opgerookt. Het gehele elftal minus de linkshalf deed mee. Met de peuk nog in de hand gingen we vervolgens het veld op voor de tweede helft. Of we voor of achterstonden kan ik me niet herinneren. Van de hele wedstrijd kan ik me überhaupt niet zo veel meer herinneren. Ik weet nog wel dat ik gras rook. Aangenaam gras. Indringend gras. Opdringerig zelfs op enig moment. Het was wat mij betreft drie kwartier vooral gras. Geen bal. Na de wedstrijd rookten wij gezamenlijk hetzelfde recept. Vervolgens douchen en naar huis. Ik kan me de terugreis herinneren. Een vreemde reis. Over bergen reden we. Alleen maar bergen. Alleen maar bergop. Achter me kijkend was er diepte, eindeloze diepte. Fascinerend polderlandschap.

Categorieën: Actualiteiten

7 reacties

LouisP · 7 maart 2009 op 16:42

F.

origineel, maar vooral leuk, erg leuk.

L

maurick · 7 maart 2009 op 18:52

Ik mis de spanning/humor. Ik mis de aantrekkingskracht om het stukje te lezen.
Je schrijft goed en ik ben fan van je stukjes, maar dit stukje vind ik persoonlijk minder.

Groet

Siebe · 7 maart 2009 op 20:25

Wederom erg mooi Frank. Ik vind het een ware kunst zo’n anekdote aan een nieuwsfeitje te verbinden. Of andersom. Maakt niet uit. En of het dan bedacht is of niet maakt ook al niet uit. Ik blijf zitten met de gedachte aan een voetbalcoach die dealt. Of andersom. Een dealer die een elftal coacht. Of een tiental. Maakt niet uit.

Gr
s

u-queen · 7 maart 2009 op 22:18

Knap geschreven 😀
Het is inderdaad een vreemde schorsing 😕 Maarja het schijnt vaker voor te komen, die schorsingen om cannabis…

Mosje · 8 maart 2009 op 20:41

Frank, steek er nog maar eens eentje in de brand. Wel schrijven dan hoor.

Mien · 9 maart 2009 op 10:10

Wauw Frenk, this is crazy …

Met maroc is het effect nog groter.

Krijg je de betere Ajax-eind-zestiger-jaren hallu’s van!!!

Mien

LouisP · 10 april 2009 op 22:52

F.
omdat ik niet weet hoe te reageren bij verhalen op je website doe ik het hier maar.
‘Kleine koude visjes’ is ongelofelijk goed.
Prima verhaal.

groet,

L.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder