We kennen allemaal het gevoel dat het leven ons ontglipt.
Het gevoel alsof we in een molen zitten. Omdat elke dag hetzelfde lijkt.

Routine………? Routine is een stille doder. Het doodt je interesse in leven, het ontneemt je de energie… de energie om je dromen te volgen.

Elke dag hetzelfde doen, dag in, dag uit als een automatische piloot. Van het moment dat je wakker wordt tot het moment waarop je je favoriete tv programma kijkt voordat je naar bed gaat.

Het komt er op neer dat je gedachtes en verlangens er mee op schijnen te houden.

Toch ergens achterin ons hoofd zitten deze dromen en bijbehorende inspiratie. Wachtend .. om te worden afgestofd en aan het licht te worden gebracht.

Het enige wat je daar voor zou moeten doen is losbreken van die eeuwig durende saaie routine,

Dus……. sta je altijd op om een bepaalde tijd in de ochtend?, waarom niet een keer iets vroeger of iets later?

Kies een andere weg naar het werk!

Probeer eens iets anders voor lunch?!

Praat tegen een wild vreemde die je normaal nooit zou aanspreken.

Doe een actieve sport die je altijd al graag deed.

Het zijn deze kleine veranderingen in onze routine die je helpen je gedachte weer op gang te brengen, interesse van het leven te herwinnen en je energie geven om je weer op weg helpen je dromen te volgen.

Categorieën: Algemeen

15 reacties

Geertje · 20 november 2005 op 09:10

Routine? Ik ben al blij als een dag loopt, zoals ik hem ingedachten had! 😮 Laat staan een week, om nog maar niet te spreken van een jaar!:-?

Deze reactie onverwachts genoeg?:-D

Welkom op ColumnX!

wendy77 · 20 november 2005 op 09:26

Ach routine is niet zo verkeerd hoor. Het zorgt voor veel rust in mijn lijf. Ik hou wel een beetje van hetzelfde ritueeltje. Als je in een sleur terecht komt, is het weer een ander verhaal natuurlijk.

Outsider · 20 november 2005 op 10:52

Ik had ongeveer dezelfde reactie als Wendy in gedachten. Het moet niet een vervelende sleur worden, maar het is veel gezonder om een regelmatig leven te leiden dan een onregelmatig leven.
Het is niet voor niets dat ouderen zowat allemaal graag een regelmatig leven willen leiden en bij zowat alle ziekten de dokter zal adviseren om regelmatig te leven. Waarmee ik ook weer niet bedoel dat het verkeerd is om eens uit te slapen bijvoorbeeld, maar wie de ene nacht om vier uur in bed duikt en de andere dag om 10 uur, die zal waarschijnlijk al gauw last krijgen van hoofdpijn of andere klachten.

Ma3anne · 20 november 2005 op 11:41

Ik krijg hier helemaal de kriebels van. Elke dag is er één en de moeite waard er iets van te maken! Moet er niet aan denken, dat de ene dag op de andere zou lijken en dat alles routine zou zijn.
[quote]Kies een andere weg naar het werk!
Probeer eens iets anders voor lunch?!
Praat tegen een wild vreemde die je normaal nooit zou aanspreken. [/quote]
Je wilt toch niet zeggen, dat je deze tips serieus meent hè? Grote griezels zeg. Als dat de enige variatie is die je kunt verzinnen?:-o

Outsider · 20 november 2005 op 11:51

[quote]Je wilt toch niet zeggen, dat je deze tips serieus meent hè? Grote griezels zeg. Als dat de enige variatie is die je kunt verzinnen.[/quote]
Wat is er eigenlijk dan mis met deze tips, Ma3anne?
Wat voor variatie heb jij dan op het oog?

wendy77 · 20 november 2005 op 11:51

[quote]Elke dag is er één en de moeite waard er iets van te maken! Moet er niet aan denken, dat de ene dag op de andere zou lijken en dat alles routine zou zijn.[/quote]

Nou Ma3anne, dat staat los van elkaar hoor. Je kunt routine hebben en toch IETS maken van je dag hoor. Dat is volgens mij het verschil tussen routine en sleur.

sally · 20 november 2005 op 11:58

Hahahahahaha, helemaal met Ma3anne eens.
Ongelofelijk, hoe saai véél mensen leven.Als het praatje met een vreemde al een happening is!
Maar ik begrijp wel wat je met dit stukje bedoeld.
Het is wel een begin voor mensen die echt zijn blijven steken…
En voor de rest kan ik me bij Geertje aansluiten.
Gelukkig
😀
groetjes
Sally

Ma3anne · 20 november 2005 op 12:02

@Outsider: Er zijn toch echt spannender dingen in het leven dan eens iets anders op je boterham, een andere weg kiezen of tegen een vreemde praten. Gooi je haar een keer los, joh!

@Wendy: Dat is voor ieder weer anders, denk ik. Ik heb een hekel aan dingen die zich steeds maar herhalen en zal altijd proberen om mijn creativiteit te gebruiken in plaats van terug te vallen op routine. Is niet altijd even handig, maar voor mij wel leuker.

wendy77 · 20 november 2005 op 12:07

Je hebt gelijk, dat is voor iedereen anders. Ik functioneer niet als ik geen routine heb. Heb net mijn eerste werkweek achter de rug en ben totaal gesloopt. Moet echt mijn ritme weer zien te vinden anders trek ik het gewoon niet.

Outsider · 20 november 2005 op 12:21

[quote]@Outsider: Er zijn toch echt spannender dingen in het leven dan eens iets anders op je boterham, een andere weg kiezen of tegen een vreemde praten. Gooi je haar een keer los, joh![/quote]
@Ma3anne: Ja, een lekkere mooie meid van 18 jaar zou inderdaad spannender zijn, alleen die hebben geen belang bij een man die een stuk ouder is. Bovendien valt er bij mij geen haar los te gooien, want ik ben halfkaal.
Optreden bij Catherine Keyl, wat jij hebt gedaan en wat ik overigens niet gezien heb, is ook wel spannend, maar zoiets daar zou ik totaal niet tegen kunnen, dat zou voor mij te veel spanning zijn.

Troy · 20 november 2005 op 13:52

Ik vind het best een aardige column. Op de dag toen ik besloot om eens een andere route terug te nemen belandde ik zomaar bij de opname van Ocean’s twelve. Ik bedoel maar 😛

Trukie · 20 november 2005 op 14:28

Ik ga met Sallie en Ma3 mee.
Pff het lijkt wel of ik weer een geldverslindenede workshoppend adviesburo met sheets en beemers een hele middag hoor vullen om weer een beetje fut in de organisatie te blazen.
Pff in een stad waar de entertainment niet te stuiten was Hihi.
En de tramstoringen dagelijks voor omwegen, onverwachte wandelingen en ander buslijnen zorgden.
Ik ben een wandelaar.
Oh ja, we mochten ook eens een keer met een hele afdeling samen een schilderij maken. Zonder voorbeeld en eigen fantasie.
De kunst was om de verf op het doek te krijgen en niet in elkaars haren 🙂
En samen een keer een vlotje bouwen en er ook nog mee varen.
Overal zat een luxe dure lunch aan gekoppeld in een dure zaal.

Tsjonge jonge zeg. Dat speelden we al als kleine kinderen. Stoeptekenen, slootjespringen en boompjeklimmen, hutje bouwen. Maar dan met een platgevallen zakje boterhammen en een pakje limonade als rantsoen.

melady · 20 november 2005 op 17:55

Opgeheven vingertje column?

Je schrijft in de ‘wij’taal, ik hou meer van de ‘ik’ taal.

[quote]We kennen allemaal het gevoel dat het leven ons ontglipt. [/quote]

Wie zijn ‘We’?

Welkom JIJ hier.

Dees · 21 november 2005 op 08:36

Leuke column. Hoewel de wij-vorm al snel irriteert, zoals je aan de reacties kunt zien. Maar ik vind dat je dat wel goed maakt met je voorzichtige suggesties 😉

GAP · 12 juli 2006 op 00:58

Lang niet hier geweest ! :O maar toch ..
Merci Allemaal :p Ik wilde ff checken of ik een reactie kon uitlokken en dat is .. aardig gelukt.. check mijn nieuwe!

Groetjes,

GAP

Geef een reactie

Avatar plaatshouder