Hoe het komt dat [i]beachvolley[/i] ooit tot een olympische sport is verheven zal wel altijd in nevelen gehuld blijven. Nog onlangs werd vertoond hoe in een zandbak een balletje werd geslagen door bruingebrande dames met trendy zonnebrillen en bikini’s die nauwelijks de mogelijkheid boden tot het aanhechten van een rugnummer.
Vooruitgang? Het zal wel. Te verwachten valt dat IOC-leden binnenkort een voor de pers geheim te houden bezoekje zullen brengen aan een Atheense nachtclub, waarna Jacques Rogge wereldkundig zal maken dat tijdens de spelen van 2008 in China paaldansen als demonstratiesport zal worden geïntroduceerd.
Paaldansen. Jawel.
Het IOC wil met haar tijd meegaan en zal zich dus beijveren om paaldansen tot een wereldklassieker te maken, wat zeker zal lukken omdat er altijd voldoende palen voorhanden zijn in elk land, met uitzondering wellicht van Groenland, waar men het echter op ijspalen kan proberen.
Erica Terpstra? Zij is enthousiast.
“Paaldansen is fantastisch, om te doen en om naar te kijken. Paaldansen maakt ons trots, is gezond en zorgt voor erkenning. Samen paaldansen is leuk en het geeft sociale binding en saamhorigheidsgevoel. Ik weet zeker dat we in China de paaltop zullen bereiken.”
Paaltop. Een verrijking van onze taal.
In Beijing zal een arena verrijzen met dertigduizend rukplaatsen, voldoende voorzieningen voor de sporters waaronder inrijdpalen, alsook een podium van olympische afmetingen en een wedstrijdpaal waarvoor de jongeheer van Pieter van den Hoogenband model heeft gestaan.
Van den Hoogenband: “De gelijkenis is treffend!”
In een opwindende strijd, waarbij de Roemeense Maria Palikova wordt betrapt op gebruik van het verboden middel [i]vaseline[/i], en de Duitse Antje Gleimann een tijdstraf krijgt opgelegd wegens onreglementair klaarkomen, zal Ankie van Grunsven gaan strijken met de eer.
Vreemd? Welnee.
Deze amazone, die slechts met een lichte druk van haar dijbenen een paard tot een pirouette kan brengen, zal gekleed in louter en alleen zwarte rijlaarzen en voorzien van een paardenzweepje, ook de paal als beste naar haar hand weten te zetten. Opnieuw zal het Wilhelmus voor haar aanzwellen, op [i]discobeat[/i] deze keer.
Schanpalig? Je zou het denken.

Categorieën: Actualiteiten

Mosje

MOSje.iS van alles wat en zelfs dat niet helemaal

13 reacties

tontheunis · 28 augustus 2004 op 08:30

Excuseer Mosje, dat ik, ondanks een pracht van een column, toch even over je heen val. Want Beachvolleybal is topsport. Ga het maar een keer doen. Al strompelende door de mulle grond, het zweet in de bilnaad, zand knarsend tussen de tanden en de ogen dichtgeknepen vanwege de tegenwind, zul je ervaren dat het zwaar, heel zwaar is.
Dat de dames schaars gekleed gaan, is een keuze. Van die dames. Ik weet niet of ze dat doen om de scheidsrechters te beinvloeden, maar ze kiezen zelf hun ‘wedstrijdtenue’. Om dat echter te vergelijken met een paaldanseres, dat gaat me toch wat te ver. Daarmee suggereer je dat deze meiden alleen vanwege hun verleidelijkheid daar staan en dat klopt niet.
Bovendien: de oude spelen werden volledig naakt afgewerkt en dan ook nog alleen maar door mannen. Laat oude tijden dus maar niet herleven. Niet de kuise en niet de antieke.

TT

Kees Schilder · 28 augustus 2004 op 08:47

Als pingpongen al een olympische sport is, kan beachvolley toch ook? En wat dacht je van tafelvoetbal? En wordt het ook niet eens tijd voor stierenvechten? of postzegelswerpen?
gave column Mos.Ontzettend gelachen.

pepe · 28 augustus 2004 op 09:14

Hihi, wat heerlijk om zo het weekende te beginnen, hij is weer om te schuddebuiken (kan dat ook een Olympische sport worden)

😀

Louise · 28 augustus 2004 op 09:23

Weer erg komisch, Mozzie!
Eigenlijk één grote woordspeling 😉

Martijn · 28 augustus 2004 op 09:31

Hahaha, Mosje.

Ik denk dat hier een nieuwe markt open ligt voor Cor Eberhart of Menno Buch: de EroLympics lijn.
Sjee, wat een origineel verzonnen dubbelzinnigheden.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat dan toch uit naar Beachvolley. De gedachten aan Erica Terpstra die sensueel aan het paaldansen is, krijg ik even niet uit mijn hoofd.:-o
En bedankt!

Top column!

Groet Martijn 😀
[b][size=x-large][color=FF0000][font=helvetica]#[/font][/color][/size][/b]

ignatius · 28 augustus 2004 op 11:09

Vermakelijke column 😀
Wat dacht je van paalzitten? Hierbij mogen de deelnemers m/v dan geheel naar eigen inspiratie vorm geven aan de uitvoering.

@Ton: als de zwaarte van de sport (i.e. beach-volleybal) hierbij criterium is waarom is dan bijvoorbeeld het karate, jiu-jitsu, capoeira of sanda geen olympische sport? Vindt dit criterium nogal dubieus. (Let wel, hierbij wil ik niets afdoen aan de prestatie van de beach-volleyballers).
Zo zijn er wel meer dubieuze zaken. Waarom wel dressuur (paardensport) en niet leeuwentemmen? Hierbij worden in beide gevallen dieren kunstjes geleerd.

Dees · 28 augustus 2004 op 12:20

Heerlijke hormonale ironie…
😀

Mosje · 28 augustus 2004 op 12:52

Beste Ton,

Wellicht dat ik van beachvolley onder de indruk raak als er op het Almeerderzand een toernooi wordt georganiseerd met de Almeerse columnistes Pepe, Mup, Clueless en Heleen van Royen als deelneemsters, en jou als scheidsrechter.
Vooralsnog blijf ik het een spelletje vinden dat thuis hoort op de stranden van Zandvoort en Scheveningen.
Weliswaar is er een fysieke inspanning nodig om beachvolley te spelen, maar dat geldt evenzeer voor het “strandspel” dat ’s nachts wel door jonge toeristen op de stranden van Salou wordt gespeeld. Dat calorievretende copuleren wordt toch ook niet verplaatst naar een olympische arena.
Althans, dat mag ik hopen.

pepe · 28 augustus 2004 op 17:00

hihi die Mosje ziet het wel zitten, kom jij dan wel kijken?
Je vergat nog een almeerse Rimram

Ik hijg en puf nu nog na van de triathlon hoor…

Li · 28 augustus 2004 op 21:19

Wie wordt het pispaaltje:-? 😕 😕
Hoe kom je er op Mosje…

Li

sally · 29 augustus 2004 op 14:40

ongelooflijk mooie column.

En vemakelijk wat een leuke reakties het heeft opgeroepen.
genieten!
Sally

Mup · 29 augustus 2004 op 16:15

Uhh…welk rugnummer krijg ik. Plaats genoeg als ik zelf mijn tenue mag kiezen. Is er ook een gemengd dubbel mogelijk bij het paaldansen? En waar laat je dan de rugnummers?

Groet Mup.

WritersBlocq · 30 augustus 2004 op 10:17

hoi Mosje, mijn complimenten! Superlekkere column. Ben wel erg benieuwd naar de Olympiese Sport Vlekken!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder