’t Sneeuwt vandaag!
Op zich niet zo spectaculair.
Franksken, De Boosere (weerman), was alweer in paniek. Hij brengt ’t weer alsof er steeds de grootst mogelijke rampen allemaal tegelijk ons arm, klein België binnen de komende vierentwintig uur zullen overspoelen. In Oostenrijk, Zwitserland zelfs in ’t kleine Luxemburg staan mensen op, maken hun wagen en oprit sneeuwvrij en vertrekt men naar het werk. Buiten het sneeuwvrij maken verschilt een gemiddelde sneeuwdag niet van een regen of droge dag. Waarom zou het ook. Een flinke portie sneeuw af en toe is nu éénmaal eigen aan ons klimaat.
Ik ben benieuwd naar de nieuwsuitzending vanavond. Er zal wel weer één of andere bizarre analyse door één of andere expert (Franksken misschien?) gemaakt worden. Ondertussen is het journaal alweer 15’ verzekerd van nieuws.
Het zal wel weer ten gevolge van de ‘global warming’ zijn dat we nu plotseling in februari sneeuw krijgen.
Wanneer gaan die simpele idioten het ooit eens door hebben dat dit gewoon een natuurverschijnsel is en géén plaag gezonden door één of andere boze allah, jahweh of vermeende god die zich waarschijnlijk wel met andere dingen zou bezig houden mocht hij/zij er al zijn.
Oh ja, mag ik dat ook al niet meer schrijven in ’t kader van onze zo vermaarde godsdienstvrijheid die onze jonge kinderen in aparte niches opvoedt tot separatisme, apartheid en onverdraagzaamheid.
Vrijheid om zich te binden aan de meest idiote doctrines ooit voortgebracht door mensenkoppen.
Maar dit is allemaal zeer goed voor het onderwijs want dan kan men nieuwe projectjes opzetten om onze kinderen te leren verdraagzaam met elkaar om te gaan zodat ze mekaar in de toekomst niet meer zullen vermoorden om een MP3-speler of een sigaret. Wat wordt het de volgende keer? Eén eurocent?

Misschien krijgen we vanavond wel een ‘regeringsmededeling’.
Onze Guy, of nog beter, Albert II kan ons dan komen waarschuwen dat we best toch heel voorzichtig zijn als we op straat komen terwijl het sneeuwt.

Waren het niet de Galliërs die schrik hadden dat de hemel op hun kop ging vallen?
Ik denk dat Frank ook van Frankische komaf is.

TEER

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

arta · 9 februari 2007 op 12:46

Je gaat erg snel van de sneeuw naar natuurrampen naar godsdienstvrijheid en je neemt ook nog even het koningshuis en de Galliërs in je uitsmijter mee! Wat mij betreft had je hier wel 5 columns van kunnen maken!
🙂

SIMBA · 9 februari 2007 op 15:35

[quote]Ondertussen is het journaal alweer 15’ verzekerd van nieuws.[/quote]
Wat is 15′ ??

pally · 9 februari 2007 op 21:29

Je column doet me denken aan steppingstones in een rivier. Weinig samenhang, Teer. 🙄

Pally

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder