Spits meldt vandaag dat speed en XTC producenten steeds handiger worden. Politie en justitie hobbelen op haar beurt achter de feiten aan.

De productielaboratoria voor Nederlands grootste exportproducten stoppen ze tegenwoordig in geluidsdichte vrachtwagens. Altijd een andere productielocatie dus, maar voor het Nederlands Forensisch Instituut is het toch een koud kunstje om product en het laboratorium waar het geproduceerd is aan elkaar te koppelen. Vervolgens dus weer de beurt aan Politie om die snelle fabrieken op te sporen. Kat en muis, maar dan sneller. Zeg maar gerust Speedy Gonzales en Roadrunner. Wellicht dat ze mij nu ook even de lamp aanhouden na het schrijven van deze column. Ze doen maar. Ik zal ze graag attenderen op de mogelijkheden. Ik zal zeggen dat het lekker is, alhoewel ik mijn vingers niet in dat spul heb zitten.

Speed is al jaren op recept verkrijgbaar. In de puurste vorm. En MDMA, de grondstof voor de echte XTC pil, oorspronkelijk gebruikt als waarheidsserum, heeft zijn medicinale bewijzen in het verleden ook al geleverd. Buiten de toepassing als medicatie is het recreatief gebruik er van ook erg lekker. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van opgerolde productielaboratoria en handelsnetwerken. En dan te weten dat dit slechts een fractie zal zijn van de totale productie en handelsomvang. Je moet er natuurlijk niet al te vaak aan gaan zitten. Dat schijnt niet goed voor je te zijn. Maar dat is regelmatig gebruik van alcohol en marihuana ook niet toch?!

Volgens Europol is het Nederlandse marktaandeel in speed en XTC, in landen als Groot Brittannië, Scandinavië en Duitsland respectievelijk 80 en 90 procent.
En de berichten van de beursvloer worden maar slechter en slechter. Vreemd dat de bovenwereld financieel ten onder lijkt te gaan en de onder wereld nog altijd levendig bruist.
Het zou de redding kunnen zijn om ons land uit de recessie te houden. Legaliseer de productie en export van deze gewilde drugs. Laat de producenten en handelaren zich inschrijven bij de KVK, hef er de nodige BTW en accijns over en voilá, de staatskas loopt zo vol dat Tony Montana er jaloers op zou gaan worden. Uiteraard een goede bijsluiter op het product waarin staat dat men niet van de Bijenkorf af moet springen onder invloed van. Dit heeft de ooit legale paddo’s ook de das om gedaan. Het is slechts een voorstel voor een zeer snelle remedie tegen de recessie. Wellicht een tweedekamer debat waard.

Categorieën: Actualiteiten

4 reacties

Mosje · 6 februari 2009 op 13:22

Sorry hoor, maar je in je laatste zinnetje zit een fout: tweedekamer debat.
Maar hoe zit het nou ook alweer.
Tweede Kamer schrijf je met hoofdletters, het is een eigen naam.
TweedeKamerdebat?
In principe wel juist, want het is één woord, maar dan is die hoofdletter K midden in het woord wel gek.
Tweede-Kamerdebat?
Zou kunnen, maar is het volgens mij niet.
Tweede Kamerdebat?
Laten we het daar maar op houden.

O ja, xtc spel je met kleine letters en in xtc-pil zit een koppelstreepje, in xtc-producenten trouwens ook.

En politie moet met een kleine letter ook, je moet ze niet groter maken dan ze zijn.

Sorry hoor, ik heb het ook allemaal niet bedacht.

Best een goed stukje trouwens.
😉

doemaar88 · 6 februari 2009 op 13:49

Goed stuk met hier een daar een vleugje humor. Een prima debuut, welkom!

DriekOplopers · 6 februari 2009 op 23:10

Prima debuut, enkele kleine foutjes daar gelaten.

@Mosje: volgens mij is het toch Tweede-Kamerdebat. (want Van Dale zegt ook Tweede-Kamerzitting.)

Mien · 9 februari 2009 op 10:54

Goed debuut. Welkom op CX.

Twee verbeterpuntjes:
In de 1e alinea: Het is hun beurt in plaats van haar beurt.

Bovenwereld aan elkaar?
Dan ook onder wereld aan elkaar!

Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder